10 i dag 34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

AMD kör demo med Fusion APU
Visade bland annat Alien vs Predator i DirectX 11

AMD kör demo med Fusion APU

Vid AMDs presskonferens under gårdagen så fick vi för första gången se en demonstration av det nya Fusion-konceptet in action. Fusion är som bekant AMDs hybrid mellan CPU och GPU, mycket likt Intels senaste Core i3 och Core i5-processorer baserade på 32 nm-processen.

Enligt AMDs General Manager, Rick Bergman, så ligger Fusion i fas med den tidigare planerade produktionen och ska släppas som planerat under första halvan av nästa år.

Fusion kommer att släppas i två smaker, Llano som vi har hört om tidigare, men även Ontario. Llano är något kraftigare med fyra kärnor och 4 MB L2-cache medan Ontario är en dualcore-variant med 1 MB L2-cache. Man skulle kunna tro att Ontario är en nedbantad version av Llano men så är inte fallet utan den är specialdesignad för låg strömförbrukning och ska användas i ultraportabla system.

Både Llano och Ontario skickas nu ut till AMDs kunder. Demot som kördes under presskonferensen var troligen en tidig version av Ontario och den körde en session av Aliens vs Predator i DirectX 11 och sedan lite hårdvaruacceleration i Internet Explorer.

PC, Hårdvara, Computex 2010, AMD, Fusion, Llano, Ontario
37.3° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 3 jun 2010, 16:41
37.3°
0

AMD kör demo med Fusion APU

Visade bland annat Alien vs Predator i DirectX 11