28 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
AMD kör demo med Llano Lovar att den kommer under första halvan av 2011
AMD kör demo med Llano

AMD har för första gången visat upp sin Llano, företagets Fusion-processor som riktar mot stationära datorer, vilken som ska släppas någon gång under första halvan av 2011.

Det var under AMD Technical Forum & Exhibition som företaget passade på att visa upp Llano för första gången. Det har varit en ganska stor hype omkring Llano och den dämpas inte heller av Chris Clorans ord när han sade att den kraftfulla prestandan av Llano APU:n har potentialen att få OEM-tillverkare och konsumenter att tänka om när det gäller PC-datorer.

Demonstrationen var centrerad omkring en Llano-utrustad arbetsstation som körde Windows 7 och visade både matematisk kapacitet såväl som förbättrad multimediaprestanda. Man körde bland annat en beräkning av Pi vilket skulle demonstrera snabbheten i processorn då den beräknade 32 miljoner decimaler. Uppspelning av Blu-ray visade också men det är minst sagt inte lika upphetsande.

Ett demo med Microsofts nBody DirectCompute-applikation kördes också och där kunde Llano APU:n trycka ut omkring 32 GFlops. Cloran sade att att utvecklare som använder sig av Llano ska dock kunna få tillgång till omring 4-500 GFlops.

PC, Hårdvara, AMD, Llano, Demo
37.3° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 20 okt 2010, 08:28
AMD kör demo med Llano Lovar att den kommer under första halvan av 2011
37.3°
0