41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
AMD släpper Radeon Sky Grafikkort riktade mot speltjänster i molnet
AMD släpper Radeon Sky

AMD avslöjade sent i tisdags i tysthet en ny linje av grafikkort kallade Radeon Sky som riktar sig mot datacenter som vill erbjuda remote gaming över nätet till lågpresterande enheter. Företaget sade dock ingenting om när de ska börja leverera de nya produkterna eller när företagets partners ska börja använda dem.

Tre modeller introducerades i den nya produktlinjen Radeon Sky, modell 900 med två Tahiti Pro (Radeon HD 7950) GPU:er, modell 700 med en Tahiti Pro GPU och modell 500 med en Pitcairn XT (Radeon HD 7870) GPU. Varje kort är kapabelt att ge stöd åt upp till sex HD-strömmar för spel samtidigt och det är möjligt att modell 900 klarar av mer.

De nya grafikkorten innehåller en icke avslöjad RapidFire teknologi som är en kombination av hårdvara och mjukvara. RapidFire gör det möjligt att dra nytta av en öppen API som förenklar hanteringen av nyckelhårdvara för att kunna skicka ut HD-strömmar med hög prestanda.

AMD bygger också in stöd i RapidFire för direct access till AMD Radeon Sky GPU:er från virtuella maskiner skapade i stora hypervisors som VMware ESX/ESXi och Citrix XenServer. AMD samarbetar med CiiNow, G-Cluster Global och Otoy för att skapa speltjänster via datamoln.

PC, Hårdvara, AMD, Radeon Sky, Datamoln
38.7° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 28 mar 2013, 12:34
AMD släpper Radeon Sky Grafikkort riktade mot speltjänster i molnet
38.7°
0