44 i dag 45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
AMD uppdaterar högpresterande processorer under 2014 Kommer de ha någon chans mot Intel?
AMD uppdaterar högpresterande processorer under 2014

Om två år kommer AMD att uppdatera sina högpresterande processorer som riktar sig mot servrar och högpresterande konsumentdatorer (HEDT) med nya modeller baserade på Steamroller eller Excavator-arkitekturen.

Enligt AMDs "Cloud Server Strateg" dokument, som företaget demonstrerat vid en del tillfällen nyligen under två månader, så planerar företaget att sälja sina Opteron "Abu Dhabi", "Seoul" och "Delhi"-processorer i två år till.

I nuläget finns det ingen information om de processorerna som ska släppas om två år, vi har inte ens kodnamn på dem. AMD hoppas fortfarande kunna tillverka dem med en 28 nm-process som om två år kommer vara ganska långt från leading edge. Det faktum att vi inte ens har kodnamn tyder på att AMD inte ens satt några mål för specifikationerna för de nya chipen.

Det kommer bli väldigt svårt för AMD att vara konkurrenskraftig med Intel under de kommande två åren och om de ska satsa på en 28 nm-process till nästa generation processorer så blir det ännu svårare sen då Intel kommer ha 14 nm-chip på marknaden.

Intel uppdaterar dessutom både server och desktop-processorer varje år och det gör ju att AMD kommer längre och längre efter i prestanda och funktioner. Intels processorer kommer också vara billigare att tillverka och kommer säkerligen även ha fler processorkärnor än AMDs lösningar.

xbitlabs.com PC, Hårdvara, AMD, Opteron, Servrar, HEDT
37.8° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 4 dec 2012, 14:52
AMD uppdaterar högpresterande processorer under 2014 Kommer de ha någon chans mot Intel?
37.8°
0