33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Bild på första Haswell-E processorn Engineering samples ute nu
Bild till artikel

En första bild av Intels nästa generation av högpresterande processorer i Core i7 HEDT-plattformen med kodnamnet "Haswell-E" har dykt upp på nätet.

Processorn är ett engineering sample som kommer att ha 8 processorkärnor och blir den första klientprocessorn som skeppas med ett DDR4 minnesgränssnitt. Den integrerade minneskontrollern har stöd för quad-channel DDR4-minne upp till 2133 MHz. Med finns också ett PCI Express gen 3.0 root complex med totalt 40 PCI Express-länkar men samma DMI 2.0 chipset buss.

De nya processorerna kommer att sitta i LGA2011-3 sockeln vilket gör att de inte blir kompatibla med nuvarande LGA2011-baserade moderkort. Intel kommer att introducera ett nytt chipet, X99 Express, som kommer inkludera enbart SATA 6 Gbps-portar, integrerad USB 3.0-kontroller och ett PCI Epxress gen 2.0 root complex för tredjepartskontrollers på moderkortet.

Nu när det redan finns engineering samples av Haswell-E så kanske vi kan komma att få se en lansering inom det kommande halvåret, kanske vid någon av de stora teknikmässorna CES, CeBIT eller Computex.

vr-zone.com PC, Hårdvara, Intel, Haswell-E, Engineering sample Bild till artikel
38.5° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 18 dec 2013, 18:47
Bild på första Haswell-E processorn Engineering samples ute nu
38.5°
0