11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Billiga Tegra 3-tablets till sommaren Nvidia ser 7"-tablets för 199 dollar framför sig
Billiga Tegra 3-tablets till sommaren

Asus och Nvidia har redan demonstrerat en Tegra 3-baserad mediatablet med en 7"-skärm som beräknas kosta omkring 249 dollar. Enligt Nvidias VD, Jen-Hsun Huang, så ska Tegra 3-baserade tablets att hamna omkring en startpunkt på 199 dollar under sommaren.

Idag så hittar man tablets med en 7"-skärm för 199 dollar från till exempel Amazon och Barnes & Noble men de har egna operativsystem som kräver att kunderna köper extra media eller program, något som tillåter tillverkarna att dra in extra pengar på de billiga enheterna.

Både Kindle Fire och Nook Tablet är baserade på relativt utdaterade plattformar och är inte så väldigt kostnadseffektiva men med Tegra 3 kan allt komma att bli annorlunda tack vare en hög grad av integration. Huang säger att de tog ut omkring 150 dollar i material, saker som till exempel dyrt minne, för att få ner priset.

Huang sätter också stort hopp till media-tablets baserade på Windows 8 som ska komma ut senare under året. Googles Android har inte fått riktigt fäste på tablet-marknaden men Windows 8 kan vara ett bättre alternativ för många än både Android och iOS, enligt Huang.

PC, Övrigt, Nvidia, Tegra 3, Tablet
42.1° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 2 apr 2012, 16:35
Billiga Tegra 3-tablets till sommaren Nvidia ser 7"-tablets för 199 dollar framför sig
42.1°
0