12 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Bulldozer kan hamna över 3,50 GHz

Bulldozer kan hamna över 3,50 GHz

Vid ISSCC, eller International Solid-State Circuits Conference, planerar AMD att avslöja ytterligare detaljer omkring de kommande Bulldozer-processorerna.

Det ser ut som att AMDs kommande processorer kan klara av att köras över 3,5 GHz från fabrik, vilket får sägas är en ganska hög hastighet, speciellt med tanke på att Bulldozer kommer att ha upp till 8 kärnor. Under presentation kommer AMD att avslöja hur man bland annat lyckats få ner strömförbrukningen och storleken på processkapseln.

Bulldozer kommer att tillverkas med 32 nm-processen och ska 8 MB L3-cache. Varje två kärnor kommer dessutom 2 MB L2-cache och består av 213 miljoner transistorer. Processorn ska ligga på en spänning mellan 0,8-1,3 V vid över 3,5 GHz.

Även om presentationer vid ISSCC inte avslöjar specifika fakta om kommande mikroprocessorer så ger de indikationer som kan avslöja generella funktioner. Vid presentationen under ISSCC 2010 så sade AMD till exempel att klockfrekvensen av Llano ska ligga på över 3 GHz. Eftersom den processorn tillverkas med samma process som Bulldozer så ger det indirekt information om att Bulldozer också kan komma att ha höga klockfrekvenser.

PC, Hårdvara, AMD, Bulldozer
37.8° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 25 nov 2010, 14:36
37.8°
0

Bulldozer kan hamna över 3,50 GHz