32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Detaljer om Intels Z68 chipets läcker ut Ska tillåta överklockning av Sandy Bridge
Detaljer om Intels Z68 chipets läcker ut

Ett av Intels chipset till den kommande plattformen Sandy Bridge kommer att heta Z68 och detaljer angående det chipsetet har precis läckt ut.

Chipsetet kommer inkludera stöd för både digitala och analoga utgångar till den integrerade Intel HD grafiken och det har även designats för att tillåta överklockning av Sandy Bridge-processorer, enligt den läckta bilden som lagts upp på ChipHells forum.

Bilden förklarar ytterligare att överklockning ska bli möjligt för processor, minne och den integrerade grafiken i Sandy Bridge-processorerna. Förutom att man kan använda den integrerade grafiken så kan man även utöka ett system med Z68-chipsetet med ytterligare grafikkort via en PCIe x16-länk eller dubbla PCIe x8-länkar. Totalt kommer det finnas rum för 8 stycken PCI Express 2.0-slots.

Den senaste versionen av Intels Rapid Storage Technology, version 10, finns med och erbjuder SATA 6 Gbps samt stöd för RAID 0/1/5/10. Stöd för lagringskontrollern finns även i Windows 7 vilket kommer göra installation enkelt. Z68 kommer att ha stöd för totalt 14 USB 2.0-portar och det kommer totalt att finnas 6 SATA-portar där två kan vara av 6 Gbps-typ.

Z68 blir också det första beviset på att den gamla PCI-standarden kommer överges.

PC, Hårdvara, Intel, Sandy Bridge, Z68 Express, Chipset, Överklockning
37.1° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 23 nov 2010, 16:13
Detaljer om Intels Z68 chipets läcker ut Ska tillåta överklockning av Sandy Bridge
37.1°
0