41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
DIY allt-i-ett PC Gör en tyst dator som kan användas nästan varsomhelst
DIY allt-i-ett PC

Allt-i-ett datorer börjar bli mer och mer populära och det gäller även andra produkter med touch-funktion. Ni som följer PC Feber vet att DIY-projekt är något som jag gillar och jag hoppas att ni uppskattar det också.

Bit-Tech har slagit ihop de båda sakerna ovan och byggt sig sin egen multitouch allt-i-ett dator, baserad på en multitouch-lösning från Albatron och ett moderkort från Asus med dualcore-processorn Atom 330. Projektet verkar ha gått helt ok, även om alla idéer som fanns där från början inte gick att genomföra. Till exempel så gick inte mini-ITX lådan som var tänkt för moderkortet att använda och istället så fick man ta till en lite mer drastisk lösning.

Moderkortet var alltså från Asus och närmare bestämt ett AT3IONT-I Deluxe. Som kan ses på namnet baserar sig kortet på Nvidias Ion-plattform och kombinerar därmed Atom 330-processorn med integrerad GeForce 9400-grafik. Kortet behöver dessutom inte använda ett vanligt nätaggregat utan klarar av att köras med en enkel strömadapter. Det gör att kortet blir lite mer lätthanterligt i till exempel en sån här lösning.

I slutet av artikeln diskuteras några nackdelar med multitouch idag. En sak är att det fortfarande finns väldigt lite mjukvara för multitouch och även om det finns native stöd i Windows 7 så kan man fortfarande bara använda musen med ett finger. Det skulle ha varit trevligt att till exempel välja filer med två eller fler fingrar för att skapa en box. En fin sak med datorn är dock att den är helt tyst, det finns inte en enda fläkt i den samt att hårddisken är en SSD så att den blir helt ljudlös. Vill du titta mer på projektet så kan du följa länken nedan.

PC, Hårdvara, DIY, Allt-i-ett, Asus, Albatron
37.7° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 12 jul 2010, 11:01
DIY allt-i-ett PC Gör en tyst dator som kan användas nästan varsomhelst
37.7°
0