24 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
EX¹ Skriv ut kretsar på lite vad som helst

Att tillverka kretsar genom att skriva ut dem är inte direkt något nytt men EX¹ kommer göra det enklare att tillverka kretsar även i hemmet.

Ett projekt har dragit igång på kickstarter där man kan ge 1499 dollar som minst för att få igång tillverkning av EX¹. Skrivaren använder två olika sorters "bläck" som lägger ner lager som formar linjer bestående av nanopartiklar i silver.

Tack vare designen av skrivaren så kan man skriva ut kretsar på de flesta material, allt från vanliga kretskort till tyg, trä och till och med papper.

Företaget som ligger bakom skrivaren har även tagit fram en speciell mjukvara som förenklar processen. Du kan helt enkelt importera en bild av din krets och sedan trycka på "skriv ut". Du kan självklart också rita upp dina egna kretsar och ställa in de variabler du vill för utskriften.

Kickstarter-projektet för EX¹ har redan nått dubbla sitt mål och då är det fortfarande fyra veckor kvar. Färdiga produkter beräknas dock inte levereras förrän någon gång under juli månad nästa år.

PC, Hårdvara, EX¹, Skrivare
43.5° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 13 nov 2013, 11:43
EX¹ Skriv ut kretsar på lite vad som helst
43.5°
0