33 i dag 42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Hardkernel ODROID-X Dyr utmanare till Raspberry Pi
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Hardkernel ODROID-X

Små datorer och små moderkort verkar ha blivit en het trend den sista tiden och den som det talats mest om är nog Raspberry Pi, ett litet kretskort med allt som krävs för att skapa en liten dator för endast 25 alternativt 35 dollar.

Den koreanska tillverkaren Hardkernel som är specialister på Android har nu tillkännagett en ny produkt i ODRIOD-familjen. Den är något kraftigare än Raspberry Pi då den har en quadcore ARM-processor men prislappen ligger också rejält mycket högre.

Processorn som används är Samsungs Exynos 4412 quadcore Cortex-A9 som körs vid 1,4 GHz och den har en integrerad Mali-400 GPU. Vi hittar ocks 1 GB av LP-DDR2 RAM på kortet och med finns också en micro-HDMI kontakt samt Ethernet med 10/100 Mb hastighet.

Andra funktioner på kretskortet består av till exempel en MIPI CSI-kontakt för kamera, SDHC-kortläsare och en GPIO (general-purpose input-output) som kommer med signalerna för LCD och I2C, UART, SPI samt ADC.

Sex USB 2.0-portar finns inkluderade och det finns även analoga ljud in- och utgångar.

ODROID-X finns att beställa redan nu men kostar 129 dollar. Då får man dock också Android ICS 4.0.4 tillsammans med källkoden som snart ska finnas klar att laddas hem.

hardkernel.com PC, Hårdvara, Hardkernel, ODROID-X, Android ICS 4.0.4
38.4° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 16 jul 2012, 12:55
Hardkernel ODROID-X Dyr utmanare till Raspberry Pi
38.4°
0