41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Haswell 1-chip Y-serien halverar strömförbrukningen Jämfört med 2-chip dualcore-processorerna
Haswell 1-chip Y-serien halverar strömförbrukningen

Av vad vi vet hittills så kommer Intels Haswell-processorer att släppas i fyra större produktlinjer. De första som ska lanseras är quad- och dualcore-processorer med 37, 47 och 57 W TDP som sedan kommer följas av H-linjens quadcore-processorer. Efter tredje kvartalet i år så U-serien släppas och senare under sista kvartalet släpps 1-chip Y-serien.

Haswell 1-chip plattformen har integrerad I/O och den kommer vara optimerad för Ultrabooks. Det är den här typen av processorer som ska dra ner strömförbrukningen i ultrabooks drastiskt. Intel riktar in sig på en prestanda av 80 procent av 2-chip dualcore Haswell-processorerna medan de ska dra 50 procent mindre ström. Utan belastning ska strömförbrukningen vara upp till 3,5 gånger lägre.

Y-serien kommer ha en TDP på 11,5 W och en SDP på 7,5 W. SDP är ett nytt koncept som Intel introducerade under CES och står för Scenario Design Power, något som representerar arbetsbelastningen i genomsnitt. Snittet beräknas med Windows 7 MM07 Office för SDP medan mätningarna utan belastning har gjorts med Windows 8 med aktiverad skärm.

PC, Hårdvara, Intel, Haswell, Y-serien, Strömförbrukning
38.6° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 14 feb 2013, 16:17
Haswell 1-chip Y-serien halverar strömförbrukningen Jämfört med 2-chip dualcore-processorerna
38.6°
0