10 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Haswell engineering sample testat Kört i flera benchmarks
Haswell engineering sample testat

Intels nästa generation av processorer har ungefär ett halvår kvar på sig innan de ska släppas på marknaden men det första benchmarktestet gjort med ett engineering sample har nu dykt upp på webben.

Processorn har körts genom ett antal benchmarks som är populära bland överklockar och det verkar vara något snabbare än Core i7-3770K vid samma klockfrekvens.

OClab.ru, en rysk webbsida dedikerad till överklockning, har publicerat vad de hävdar är de första resultaten med en quadcore Intel Haswell-processor klockad till 2,8 GHz. Processorn kördes genom bland annat SuperPi 1M&32M, PiFast och wPrime 32M&1024M på ett okänt moderkort i Windows 7 64-bit.

Haswell ser ut att vara något långsammare än Ivy Bridge vid samma klockfrekvens i single-threaded SuperPi 1M, men är snabbare när det gäller long SuperPi 32M. I flertrådade PiFast så slog Haswell också Ivy Bridge vid 2,8 GHz och det gjorde det även i wPrime 32M och 1024M.

Att Haswell inte är så mycket snabbare än Ivy Bridge vid 2,8 GHz kan förklaras med att Haswell är optimerat för flertrådade applukationer. Det återstår dock att se vilken fördel Haswell kommer ge i verkliga applikationer.

PC, Hårdvara, Intel, Haswell, Benchmark
Haswell engineering sample testat
36.9° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 1 feb 2013, 08:11
Haswell engineering sample testat Kört i flera benchmarks
36.9°
0