44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
IDC tror inte på Windows 8 för desktop Tror inte det ser så ljust ut för tablets heller
IDC tror inte på Windows 8 för desktop

Microsoft kommer satsa stort på tablets med Windows 8 som de flesta vet vid det här laget men frågan kvarstår dock vad vanliga PC-användare kommer tycka om det nya operativsystemet?

Vi har redan hört en hel del kommentarer efter det att Microsoft släppte developer preview'n av Windows 8 tidigare under året och det har varit argument både för och emot de ändringar som presenterats. Alla är dock inte optimistiska över Microsofts nya initiativ och det visar sig i en prognos som kommer från IDC.

Enligt analytiker hos IDC kommer Windows 8 att till största del vara irrelevant för traditionella PC-användare och de förväntar sig inte uppgraderingar mellan versionerna inom operativsystemet i någon större utsträckning.

När det gäller Windows 8s utsikter på tablet-marknaden så är IDC inte så värst positiva heller. Enligt marknadsundersökningsfirma så förväntar de sig ett nedslående resultat.

Visserligen så är tablet-marknaden redan ganska tätbefolkad men jag tror fortfarande Microsoft kan ha en chans om det görs på rätt sätt.

zdnet.com PC, Övrigt, Microsoft, Windows 8, IDC, Tablet, Desktop
35.7° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 6 dec 2011, 17:35
IDC tror inte på Windows 8 för desktop Tror inte det ser så ljust ut för tablets heller
35.7°
0