11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Info om AMDs Bulldozer Presentationsbilder avslöjar design och Turbo Core-funktionen
Info om AMDs Bulldozer

Det är snart inte långt kvar tills det att AMD ska lansera de nya Bulldozer-baserade processorerna i FX-serien med lite drygt en månad kvar till det datum vi tidigare hört det ryktas om.

Under veckan har det dykt upp lite fler presentationsbilder angående de nya AM3+ processorerna från AMD som kommer att finnas i Zambezi-plattformen. Bilderna visar en del av designen i de Bulldozer-processorerna och hur det åttakärniga chipet ser ut på insidan.

Inuti hittar vi fyra moduler med två kärnor vardera och varje modul har tillgång till 2 MB L2-cache, vilket totalt alltså blir 8 MB. Northbridge är också integrerad i processorn och den innehåller ytterligare 8 MB L3-cache samt två 72-bitars DDR3 minneskanaler och fyra 16-bit receive/16-bit transmit HyperTransport länkar.

Från bilderna kan vi också se hur Turbo Core kommer uppföra sig i Bulldozer. När det finns utrymme i processorns TDP vid en given arbetsbelastning så kommer alla kärnor att överklockas. Används mjukvara som inte är optimerad för flera kärnor kommer hälften av modulerna att gå in i C6-state och resterande överklockas för bättre prestanda.

PC, Hårdvara, AMD, Bulldozer, Zambezi, Design, Turbo Core
Info om AMDs Bulldozer
37.6° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 24 aug 2011, 14:55
Info om AMDs Bulldozer Presentationsbilder avslöjar design och Turbo Core-funktionen
37.6°
0