41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Intel berättar om Haswell under IDF 2012 Ser ut att bli riktigt bra
Intel berättar om Haswell under IDF 2012

Intels IDF 2012 har dragit igång i San Francisco och detaljer om de kommande Haswell-processorerna har varit många och verkar riktigt lovande. Vi har redan hört att Intel planerar processorer med en TDP på 10 W men det är inte de enda förbättringar som Haswell för med sig.

Att strömförbrukningen sänks betyder inte att man offrar prestanda utan Intel bibehåller hög prestanda i sina processorer. Jämfört med Sandy Bridge så har strömförbrukningen sänkts med upp till över 20 gånger i vissa scenarior i Haswell-arkitekturen.

Intels CPO, David "Dadi" Perlmutter, säger också att företaget kommer lägga till en ny produktlinje med ännu lägre strömförbrukning, vilket alltså är de processorerna med 10 W TDP som ska ge ännu tunnare och bättre ultrabooks.

Haswell till stationära och bärbara datorer i mainstream kommer likna Sandy Bridge och Ivy Bridge i strukturen med 2-4 kärnor samt integrerad grafik. Minneskontrollern i processorn kommer vara kompatibel med dual-channel DDR3/DDR3L och processorn kommer ha även ha tre PCI Express 3.0-kontrollerns samt Intel Turbo Boost.

Grafikkärnan kommer basera sig på Denlow-arkitekturen som väntas ge stöd åt DirectX 11.1, OpenGL 3.2+ och ska vara mycket kraftfullare än den grafik vi idag hittar i Ivy Bridge samtidigt som den också är strömsnålare.

Haswell beräknas släppas på marknaden någon gång under första halvan av 2013 enligt ännu icke bekräftade uppgifter.

PC, Hårdvara, Intel, Haswell
38.5° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 12 sep 2012, 11:29
Intel berättar om Haswell under IDF 2012 Ser ut att bli riktigt bra
38.5°
0