33 i dag 42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Intel försenar Haswell Kommer under Computex
Bild till artikel

Under de senaste veckorna har det varit en del snack om Haswell, Intels nästkommande generation av processorer som ska släppas under våren. Tidigare har det sagts att lansering skulle ske under april månad men nu säger Intel att de försenar lanseringen fram till slutet på maj eller början på juni i samband med årets Computex-mässa.

Förseningen innebär dock att Intel kommer introducera fler processorer på en gång i Core i 4000-serien mellan 27:e maj och 7 juni i år. Informationen kommer från flera dokument som VR-Zone postat på nätet och som antagligen läckts från Intel. Det exakta datumet för lansering har ännu inte bestäms men företaget ska tydligen avråda sina partners från att sälja, leverera eller anonsera om produkter innan den 2:a juni.

Haswell kommer nu att lanseras med sju mobila processorer istället för som tidigare endast tre planerade modeller. De fyra tillkommande är Core i7-4702MQ, Core i7-4702HQ, Core i7-4700MQ och Core i7-4700HQ. Processorer till det stationära segmentet kommer fortfarande att köras som planerat.

Anledningen bakom förseningen är oklar med vissa källor säger att det handlar om att göra slut på lager av Core i 3000-seriens processorer. Intel kommer ju även släppa nya strömsnåla varianter av Ivy Bridge så det har säkert en del med saken att göra också. Dessutom är ju Computex en väldigt bra plattform för lansering av nya produkter och Intel vill ju ha något nytt att visa upp varje år.

chinese.vr-zone.com PC, Hårdvara, Intel, Haswell, Computex 2013 Bild till artikel
34.8° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 2 jan 2013, 11:23
Intel försenar Haswell Kommer under Computex
34.8°
0