44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Intel visar prototyp på tablet-hybrid med Haswell Kan ge omkring 10 timmars batteritid i tablet-läge
Intel visar prototyp på tablet-hybrid med Haswell

Under Intels Innovation Future Showcase som pågår i London just nu har Engadget hittat en Haswell-driven North Cape tablet-hybrid.

Datorn består av en 13"-skärm med 1080p-upplösning och skärmen går alltså att ta loss från tangentbordet, precis som det numera så kända konceptet som Asus introducerade med Transformer Pad. Just den här modellen krymper ner skärmen till 11,6" när den körs som tablet och den kapacitiva delen av touch-skärmen som inte är del av den faktiska skärmytan ignoreras.

Det betyder att man får full widescreen när man kör i dockat läge som en vanlig laptop samtidigt som man får en tablet som inte laggar. Designen i Intels prototyp gör också att man kan koppla loss skärmen med en hand, något som annars har varit svårt i många hybrider som släppts hittills.

Engadget rapporterar dock att enheten inte kunde laddas trots att man hämtade extra strömadaptrar vilket gjorde att den helt enkelt inte fungerade att starta. Byggkvalitén verkade dock helt och och tangentbordet ska ha varit bland det bättre man kan hitta hos ultrabooks. Intels Markus Weingartner sade att tangentbordet hade legat en del i fokus vid utvecklingen och designen av prototypen då konsumenter som inte bryr sig om ett bra tangentbord väljer en annan produkt ändå.

Enligt Intels egna information så ska den här Haswell-hybriden kunna ge omkring 10 timmars batteritid i tablet-läge, alltså omkring vad dagens Atom/ARM-tablets kan erbjuda. Tillsammans med batteriet som sitter i tangentbordet så får man nog åtminstone tre timmar till utöver det man redan har.

Tyvärr finns det ingen information om när de här CULV-versionerna av Haswell ska släppas men vi kommer säkert att få se en hel del prototyper och halvfärdiga produkter under Computex i juni.

engadget.com PC, Hårdvara, Intel, Haswell, Tablet-hybrid
38.5° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 26 apr 2013, 15:54
Intel visar prototyp på tablet-hybrid med Haswell Kan ge omkring 10 timmars batteritid i tablet-läge
38.5°
0