35 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Intels nya NUCs detaljerade Kommer under första halvan av nästa år
Intels nya NUCs detaljerade

Bloggen FanlessTech rapporterar att Intel ska uppdaterar NUC nästa år med Broadwell och Braswell-processorer. De har tydligen fått tag på ett antal presentationsbilder från Intel som avslöjar en hel del information om de kommande modellerna.

Vi hittar bland annat en design som kallas för "Rock Canyon" som baserar sig på Broadwell-processorer med 15 W TDP i Core i3 eller Core i5-konfiguration. Chassit verkar ha två konfigurationer där den ena har plats för en 2,5"-enhet utöver en M.2 SSD och en tunnare variant som endast har M.2 lagringsmedia. Båda modellerna kommer ha dubbla SO-DIMM platser, tre skärmkontakter, fyra USB 3.0-portar samt inbyggd 802.11ac och blåtand.

En annan design kallas för "Pinnacle Canyon" som sitter på en Braswell-baserad Celeron-processor. I och med processorn så kan vi se att det handlar om en budgetmodell och här finns plats för endast en minnesmodul och en 2,5"-enhet. Det nämns något om en M.2 2230-port men den verkar vara upptagen av systemets trådlösa nätverkskort.

Alla NUC-modellerna ska vara kompatibla med lock som inkluderar NFC och trådlös laddning. Ingenting är ännu bekräftat men det verkar troligt både i form av specifikationer och tid för lansering. Broadwell-baserade NUCs väntas komma under första kvartalet nästa år medan Braswell får vänta tills andra kvartalet.

PC, Hårdvara, Intel, NUC, Broadwell, Braswell
38.6° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 25 aug 2014, 11:22
Intels nya NUCs detaljerade Kommer under första halvan av nästa år
38.6°
0