1 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Lenovo börjar sälja ThinkPads med Linux
Kommer snart att börja levereras med Fedora

Lenovo börjar sälja ThinkPads med Linux

Världens största datortillverkare Lenovo gör nu som konkurrenten Dell och släpper en del av sina laptop-modeller i ThinkPad-serien med Linux förinstallerat.

Det hela är ett samarbete mellan Lenovo och The Fedora Project som går under namnet "Linux Community Series - Fedora Edition". Initialt kommer Lenovo att erbjuda ThinkPad-modellerna P1 Gen2, ThinkPad X1 Gen8 samt ThinkPad P53 vilka kommer att gå att köpa med den nysläppta linux-disten Fedora 32 Workstation Linux.

Hur priserna på Lenovos "linux-modeller" kommer att se ut finns det än så länge inga uppgifter om.

PC, Mjukvara, lenovo, linux, fedora, thinkpads Via techspot.com
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Lenovo börjar sälja ThinkPads med Linux

Dell släpper sin laptop XPS 13 med Linux
För den som vill ha en öppen plattform

De flesta bärbara datorerna som lanseras på marknaden i dag är förinstallerade med Windows 8.1 eller Windows 10. Men nu går Dell mot strömmen och lanserar en ny version av sin laptop XPS 13 Developer Edition som skeppas med Ubuntu Linux 14.04. Datorn är utrustad med en Core i7-processor, en rörelsekänslig skärm med HD+ och 16 gigabyte RAM där prislappen ligger på 1550 dollar. En billigare och mindre kraftfull variant med en i5-processor, åtta gigabyte RAM och skärm utan touch ska förmodligen presenteras längre fram. Dell har också förinstallerat Ubuntu på några av sina Precision-datorer och samtliga alternativ kan ni hitta via länken nedan. Tumnagel
61.7°
0
43.7° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 30 apr 2020, 12:20
Lenovo börjar sälja ThinkPads med Linux Kommer snart att börja levereras med Fedora
43.7°
0