22 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Lenovos stora linux-satsning fortsätter
Ubuntu och Red Hat kommer nu till nästan alla Lenovos datorer

Lenovos stora linux-satsning fortsätter

Lenovos nyväckta intressen för Linux fortsätter och nu har företaget meddelat att samtliga deras ThinkStation-modeller kommer att certifieras för Red Hat och Ubuntu.

Företaget meddelar även att alla ThinkStation och laptops i ThinkPad P-serien kommer att levereras med Red Hat Enterprise Linux (RHEL) och Ubuntu Long Term Support (LTS) förinstallerat. Sedan tidigare har Lenovo även utlovat att man kommer att börja leverera ThinkPad P53 och ThinkPad P1 Gen 2 med linux-disten Fedora installerad.

Lenovos senaste Linux-satsning kommer att börja rulla ut till ThinkPad P-serien den här månaden och ThinkStation-modellerna kommer att följa efter så småningom. Det här innebär även att alla Lenovos datorer förutom dem i IdeaPad-serien snart går att få med någon variant av Linux förinstallerad för dem som önskar det.

PC, Mjukvara, lenovo, linux, thinkstation, thinkpad, red hat, ubuntu, fedora Via forbes.com

Lenovo börjar sälja ThinkPads med Linux
Kommer snart att börja levereras med Fedora

Världens största datortillverkare Lenovo gör nu som konkurrenten Dell och släpper en del av sina laptop-modeller i ThinkPad-serien med Linux förinstallerat. Det hela är ett samarbete mellan Lenovo och The Fedora Project som går under namnet "Linux Community Series - Fedora Edition". Initialt kommer Lenovo att erbjuda ThinkPad-modellerna P1 Gen2, ThinkPad X1 Gen8 samt ThinkPad P53 vilka kommer att gå att köpa med den nysläppta linux-disten Fedora 32 Workstation Linux. Hur priserna på Lenovos "linux-modeller" kommer att se ut finns det än så länge inga uppgifter om. Tumnagel
43.7°
0
43.9° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
mån. 8 jun 2020, 11:40
43.9°
0

Lenovos stora linux-satsning fortsätter

Ubuntu och Red Hat kommer nu till nästan alla Lenovos datorer