13 i dag 34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Lite hårddiskstatistik
Backup backup backup

Lite hårddiskstatistik

En av de viktigaste sakerna som ofta glöms bort vad gäller datorer är enligt min backup. Många har inga rutiner för det hela och drar sig in i det sista med att säkerhetskopiera sin viktiga data.

Här kommer lite skrämsel-statistik från Backblaze som livnär sig på att sälja en webbaserad backup-lösning. Därför lägger jag in en liten disclaimer att företaget som gjort undersökningen gjort den för egen vinnings skull.

Hur som haver så har Backblaze många hårddiskar i sina servrar och har därför tagit ut lite statistik om hur länge dessa håller. Av deras 25 000 hårddiskar som snurrar konstant dag som natt så är det endast 74% som överlever mer än fyra år.

Deras hårddiskar har en 5,1% stor risk per år att gå sönder de första 1,5 åren. Klarar sig dock hårddisken längre än så så är det väldigt troligt att den klarar minst 1,5 år till då risken att den går sönder under den tiden endast är 1,4% per år.

Efter tre år så är det dock inte lika kul då 11,8% av deras hårddiskar per år går sönder efter den tiden. Detta betyder att om de köper in 1 000 hårddiskar och låter dessa stå och snurra så kommer det efter fyra år endast vara cirka 740 stycken av dessa som fortfarande fungerar.

Som sagt så är detta hårddiskar som jobbar en hel del men det visar på en viktig sak, har ni gamla hårddiskar så håll koll på er backup.

PC, Hårdvara, backup, säkerhetskopiering, hårddisk, statistik Tack till Karl
38.7° 0 Gordon Andersson Gordon Andersson
ons. 13 nov 2013, 10:55
38.7°
0

Lite hårddiskstatistik

Backup backup backup