32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Llano kommer sitta på USB 3.0 Ska finnas med i Hudson-D3 chipsetet
Llano kommer sitta på USB 3.0

AMDs kommande Fusion-processor för stationära datorer, Llano, vilken kombinerar x86 processorkärnor med en GPU under samma skal ska också ha stöd för USB 3.0 i det tillhörande chipsetet.

Än så länge vet vi väldigt lite om Llano och dess tillhörande chipset, vilka nu går under kodnamnet Hudson-D2 och Hudson-D3. SemiAccurate rapporterar dock att de båda chipseten ska komma med sex stycken 6 Gbps SATA-portar, 14 USB 2.0-portar, fyra PCIe 2.0-lanes och en four-lane interconnect som går in i APUn. Ska man se till tidigare chipsets från AMD så kommer den interconnect antagligen också att vara andra generationens PCI Express.

Det som verkar vara skillnad på Hudson-D2 och Hudson-D3 är stöd för USB 3.0, vilket alltså kommer finnas med i det senare av de två chipseten. Det står listat att Hudson-D3 kommer ha totalt 4 portar som följer USB 3.0-specifikationen, men det är dock inte klart om det är native stöd i chipsetet eller om det är ett extra chip i plattformen.

Vi kan alltid hoppas på att det är nativ stöd, vilket i sådana fall skulle betyda lägre produktionskostnad och därmed lägre pris i butik. Det skulle också betyda lägre strömförbrukning för plattformen som helhet.

PC, Hårdvara, AMD, Llano, USB 3.0, Hudson
37.4° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 15 okt 2010, 17:33
Llano kommer sitta på USB 3.0 Ska finnas med i Hudson-D3 chipsetet
37.4°
0