7 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Lynx Point kommer ha stöd för Broadwell 14 nm-processorerna får säkert andra chipsets med
Lynx Point kommer ha stöd för Broadwell

Intel har lagt om sin lanseringsplan för processorer under de senaste tre åren. Förr brukade de lansera processorer under sista kvartalet varje år, vilket antagligen var för att få en färsk start men nu lanseras processorer under andra kvartalet.

Nu spelar det dock inte så stor roll längre då en ny processorplattform släpps varje år men andra kvartalet är fortfarande normalt en ganska slö period på året. Ivy Bridge kommer ju som vi vet försenas något men en lansering I juni månad innebär fortfarande andra kvartalet. Haswell beräknas sedan lanseras i mars-april nästa år.

Lynx Point, det chipset som ska släppas med Haswell, ska enligt information från Intel även ha stöd för processorer till generationen efter vilka går under kodnamnet Broadwell. Broadwell kommer vara baserade på en 14 process och Intel kommer börja utnyttja den processen mycket tidigare än ARM-tillverkare och kommer säkert ge dem ett stort övertag på marknaden.

Qualcomm är den första ARM-tillverkaren som har färdiga 28 nm-baserade processorer men Intel är ju snart redo att släppa 22 nm-baserade processorer i och med Ivy Bridge. Det ser alltså ut som att Intel är en generation före och de verkar heller inte sakta ner i första taget.

PC, Hårdvara, Intel, Lynx Point, Broadwell
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Lynx Point kommer ha stöd för Broadwell
37.9° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 1 mar 2012, 14:38
Lynx Point kommer ha stöd för Broadwell 14 nm-processorerna får säkert andra chipsets med
37.9°
0