11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Microsoft lämnar Kista Techjätten flyttar "till stan"
Microsoft lämnar Kista
Urban Escape
Foto: AMF Fastigheter

Fastighetsvärlden skriver att Microsoft kommer att flytta från sitt kontor i Kista till nybyggda lokaler i det så kallade Urban Escape-huset på Regeringsgatan i Stockholm.

I Urban Escape kommer Microsoft att ha en yta på 3000 kvadratmeter där samtliga av deras 600 anställda som idag arbetar i Kista ska få plats. Microsofts nya grannar i Urban Escape-huset kommer bland annat att bli Kindred, EQT, Nordic Tech House, WeWork och Netlight.

I de lokalerna som Microsoft har i Kista har man bedrivit sin verksamhet i 28 år men nu är det alltså dags för flytt till ett lite centralare beläget kontor.

PC, Övrigt, microsoft, kista, stockholm, flytt, urban escape
Kontorshotells-jätten WeWork öppnar upp i Sverige Ska erbjuda tusen kontorsplatser nästa år WeWork är ett av världens högst värderade startup-företag och de etablerar sig nu i Stockholm där man planerar att erbjuda kontorshotells-platser till startup-företag och andra. WeWork planerar att dra igång sin svenska verksamhet våren 2019 genom att börja hyra ut kontorsplatser i den nyrenoverade fastigheten Urban Escape i Stockholm där även Spotify har sitt kontor. WeWorks affärsidé är att hyra stora kontorslokaler, renovera upp dessa och sedan hyra ut de till ett högre pris än vad man själva betalar i hyra. Runt tusen kontorsplatser siktar WeWork på att kunna hyra ut i sina lokaler i Stockholm. WeWork grundades 2010 och hyr idag ut runt en miljon kvadratmeter kontorslokaler från sina olika kontorshotell runt om i världen. Företaget värderas till 175 miljarder kronor skriver Di Digital. Tumnagel
40.2°
0
Microsoft stänger ner sitt kontor i Lund Påverkar 40 personer Den skånska ekonomisajten 8till5 rapporterar att Microsoft nu lägger ner sin verksamhet i Lund vilket innebär att cirka 40 personer blir av med jobbet. Johanna Snickars, kommunikationschef för Microsoft Sverige, säger i ett uttalande: "Microsoft har tagit det svåra beslutet att stänga kontoret i Lund. Beslutet går i linje med vårt långsiktiga mål att minska vår geografiska spridning och samla våra anställda där vi kan förbättra samarbete, utvecklingsmöjligheter och öka kvalitén i våra produkter. Vi arbetar nära fackföreningar och kommer göra allt vi kan för att hjälpa medarbetare, och om möjligt erbjuda dem nya möjligheter." Microsofts Lunda-kontor är ett arv från när Microsoft köpte upp Nokia 2013. På anläggningen i Lund har man tagit fram mjukvara för bild-videofunktionalitet i Windows. Tumnagel
27.8°
0
50.2° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
fre. 7 sep 2018, 12:45
Microsoft lämnar Kista Techjätten flyttar "till stan"
50.2°
0