10 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nvidia planerar "28 nm" Fermi Kommer till det mobila segmentet
Nvidia planerar

Det har sått klart under en tid att Kepler, Nvidias nästa generation av GPU:er baserade på 28 nm-processen, inte kommer att gå in i produktion förrän nästa år. Det verkar dock som att Kepler inte blir de enda 28 nm-chipen från Nvidia, vilket SemiAccurate avslöjar.

De andra GPU:erna baserade på 28 nm-processen sägs vara en krympning av de nuvarande Fermi GPU:erna och ska tydligen släppas i det mobila segmentet. SemiAccurate har en lista på 10 chip med en strömförbrukning mellan 15-20 W och enda upp till 70-75 W.

Minnesgränssnittet ligger mellan 64-256 bitar och ska kunna kopplas med upp till 2 GB GDDR5-minne i de allra högst presterande modellerna. Annars är det rätt så tunt på detaljer men SemiAccurate förklarar det med att de utelämnat viss information för att skydda sin källa.

De säger också att detta troligen inte är hela uppställningen utan att det säkert också kommer finnas 40 nm-baserade produkter för att täcka upp vissa segment. Vi kan dock se lite information vilken tidsram som gäller och sju av de här chipen ska börja testas redan i oktober. Det kan innebära att vissa chip kommer lanseras innan jul.

PC, Hårdvara, Nvidia, Kepler, Fermi, 28 nm
37.3° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 25 aug 2011, 08:41
Nvidia planerar "28 nm" Fermi Kommer till det mobila segmentet
37.3°
0