34 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Nvidia vill kombinera GPU och southbridge till Sandy Bridge
Första "chipsetet" på länge?

Nvidia vill kombinera GPU och southbridge till Sandy Bridge

Nvidia har inte tagit fram några nya chipsets på länge och anledningen till det ligger till största delen i att de inte haft licens att tillverka chipsets för Intels senaste processorer. Det är också anledningen till varför Ion 2 blev ett dedikerat grafikkort och inte ett chipset i likhet med den första Ion-plattformen.

Nu rapporterar dock Digitimes att grafikkortstillverkaren vill göra ett nytt försök genom att kombinera southbridge och GPU för att reducera produktionskostnader för PC-tillverkare och skapa potentiellt mindre och lättare enheter.

Detta är ett resultat av de rättsliga processer som pågått mellan Nvidia, Intel och FTC men Digitimes källor säger dock att samtal mellan Nvidia och Intel antagligen inte kommer ske inom den närmaste framtiden. För att kringå licensproblem vill då Nvidia försöka sig på att detta genom att kombinera GPU och southbridge till Sandy Bridge-arkitekturen där CPU och northbridge sitter samman.

Nvidia beräknar att företagets lösning skulle vara billigare för moderkortstillverkare jämfört med om de använder Intels egna southbridge-lösning, Cougar Point.

PC, Hårdvara, Nvidia, Chipset
37.3° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 2 sep 2010, 15:45
37.3°
0

Nvidia vill kombinera GPU och southbridge till Sandy Bridge

Första "chipsetet" på länge?