4 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Nvidias forum hackat
Lösenorden var inte "saltade"

Nvidias forum hackat

Nyligen kom det rapporter om att Nvidias forum blivit hackat och att lösenord läckt ut på nätet. En hacker-grupp kallad Team Apollo har tagit på sig ansvaret för det hela och lagt upp en del av innehållet på webben.

Informationen som lagts upp innehåller detaljer av var femte användare på forumet och det verkar som att den lagrade information inte "saltats", vilket betyder att den är lättare att hacka och det är något som Nvidia försökt dölja.

Lösenorden lagrades i rena MD5-hashar som ganska enkelt kan dekrypteras, jämfört med andra hashar som "saltats". För att göra saken värre så innehåller vissa dekrypteringswebbsidor för MD5 viss information med redan dekrypterade MD5-fraser så att det blir ännu lättare att dekryptera innehållet.

Att använda ett CUDA-accelererat MD5-dekrypteringsverktyg fungerar också bra som kör igenom "osaltade" MD5-hashar rätt så snabbt.

Har du ett konto på Nvidias forum och ditt lösenord används på andra sidor/forum så rekommenderas det att du ändrar lösenord på de andra sidorna.

PC, Hårdvara, Nvidia, Forum, Hackat
33.0° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 17 jul 2012, 17:35
33.0°
0

Nvidias forum hackat

Lösenorden var inte "saltade"