20 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Sammanfattning av webbens intryck av FX-8150 En stor tumme ner
Sammanfattning av webbens intryck av FX-8150

Under gårdagen så lanserade AMD de nya FX-processorerna men gjorde inte mycket väsen av sig vilket till en början kändes lite konstigt. Efter att ha tagit del av många av recensionerna som gjorts känns det dock mindre konstigt då vad som skulle blivit ett prestandamonster inte är mycket bättre än Phenom II.

AMD har arbetat med Bulldozer under tre års tid och första gången namnet dök upp var strax efter lanseringen av Barcelona K10-arkitekturen. Arkitekturen har dock drabbats av en del förseningar under utvecklingens gång men det är dock ingen förklaring till varför alla recensioner som lades upp på nätet igår ger tummen ner.

En sammanfattning av omkring 25 recensioner ger att AMD FX-8150 har mycket sämre prestanda än väntat. AMD skapade en ganska stor hype som minst sagt inte levt upp till namnet och frågan är om processorserien ens är värd namnet FX. Prestandan är inte bättre än Phenom II jämförelsevis vid samma klockfrekvens, även om de nu ligger något högre.

Det finns två fördelar som dykt upp och det är att AMD FX-8150 står sig bra mot Core i5-2500K, både i pris och prestanda samt att processorn har en enorm överklockningspotential och prestandan skalar också rätt bra med överklocknignsresultaten.

Tittar vi tillbaks på förra månaden så känns även Rick Bergmans beslut att lämna AMD inte längre konstigt. Han visste säkerligen om vad som komma skulle och såg sig snabbt om efter ett nytt jobb.

PC, Hårdvara, AMD, Bulldozer, FX-8150
37.0° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 13 okt 2011, 11:14
Sammanfattning av webbens intryck av FX-8150 En stor tumme ner
37.0°
0