4 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Sapphire börjar med högpresterande moderkort
Allt baserade på Intels plattformar

Sapphire börjar med högpresterande moderkort

Sapphire Technology, ett företag bäst känt som tillverkare av grafikkort, har nu tillkännagett planer på att de tänker satsa ordentligt på moderkortsmarknaden med högpresterande lösningar baserade på Intels plattformar.

Företaget kom under veckan ut med information om att de för första gången ska börja tillverka Intel-baserade moderkort i den högpresterande sektorn. Den första produkten kommer bli ett X58-moderkort som Sapphire kallar "Pure Black X58".

Kortet kommer att ha USB 3.0, SATA 6 Gbps men även några SATA 3Gbps-portar. I och med att det är X58-chipsetet så har moderkortet stöd för triple-channel och därmed plats för 6 DDR3 minnesmoduler. Med finns också 3 stycken PCIe 2.0 x16 platser som kan konfigureras i x16/x8/x8 och utöver det hittar vi en PCIe x4-port, vilken dock bara är PCIe 1.0.

Sapphire har tänkt sig att kortet ska rikta sig mot entusiaster som letar efter prestanda och Pure Black X58 har en hel del funktioner med stöd för överklockning. Bland annat hittar vi reset-knapp för BIOS och en hel del optimeringsinställningar i själva BIOS.

Sapphires andra Intel-baserade kort kommer att ha stöd för de nya Sandy Bridge-processorerna. Kortet kommer heta Pure Black P67 Hydra, och som namnet antyder kommer det innehålla LucidLogix chip Hydra.

PC, Hårdvara, Sapphire, Moderkort, Intel
37.2° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 12 jan 2011, 15:31
37.2°
0

Sapphire börjar med högpresterande moderkort

Allt baserade på Intels plattformar