m
Apple Watch är äntligen en riktig klocka!

Exklusivt! Apple Watch är äntligen en riktig klocka!
Vi har testat nya Apple Watch series 5

Pryl / Feature

Apple Watch har alltid upprört "riktiga" klockälskare för att den inte är rund och för att skärmen är svart när den inte är aktiv. Det där med rundheten har jag lärt mig leva med, det är sällan innehåll gör sig speciellt bra på en rund skärm oavsett om den är på armen eller inte. Samsung har i och för sig tagit det runda till sitt hjärta och bevisat att det går att få det helt ok om man anstränger sig men jag tillhör inte de som kräver att en klocka ska vara rund, för det här är en av mina favoritklockor alla kategorier.

Det där med den svarta skärmen har dock retat mig. Hur svårt kan det vara att i alla fall ha lite visare igång när klockan inte är aktiv? Konkurrenterna har klarat det i åratal. Nu med Apple Watch series 5 kommer alltså en skärm som alltid visar något och Apple kompenserar den sena ankomsten med ett genomförande som är riktigt ambitiöst.

Så här fungerar det. När klockan är aktiv, det vill säga att du kollar på den eller rör vid den, så är den på på samma sätt som den alltid har varit. När den är inaktiv så har den tidigare blivit helt svart, men nu går den in i viloläge. Det betyder att ljusstyrkan går ner rejält och att skärmen bara uppdateras en gång i sekunden, skärmen har alltså en uppdateringsfrekvens på en hertz. Man använder samma teknik som man gör i iPad Pro fast åt andra hållet, istället för att gå upp till 120 Hz när det behövs så går man ner till en.

Den nya skärmen har vad man kallar för LTPO-teknik och luskar man runt på internet så verkar det som att även skärmen för series 4 hade den tekniken i skärmen, men det är först nu som den kommer till användning på riktigt tack vare en krets som sköter energiförbrukningen och en sensor som känner av hur ljusstark klockan behöver vara.

Problemet här är att det som finns på ens smarta klockskärm kan vara känsligt och när man inte själv använder den är den nästan alltid riktad mot en annan människa, en person som man kanske inte vill ska läsa det senaste meddelandet man fick eller vad det nu kan vara. Om man är på urtavlan så kan man välja hur frikostig man vill vara med sitt privatliv, i en inställning väljer man helt enkelt om känsliga komplikationer ska döljas eller inte i inaktivt läge. Då syns fortfarande vädret och tiden, men ens puls, meddelanden, kalenderevent eller andra känsligheter syns inte. Eftersom skärmen dimmas och ändå är lite "cloudy" till sitt utseende gör detta varken av eller till både ur hänseendet att någon faktiskt skulle kunna läsa det där meddelandet på ett längre avstånd eller att urtavlan skulle se tråkig ut med vissa delar anonymiserade.

Är man inne i en app så tar Apple det säkra före det osäkra och lägger oskärpa på innehållet och en digitalklockan ovanpå. Detta gäller inte i träningsappen som fortsätter att vara aktiv men uppdateras en gång i sekunden istället för konstant.

Men hur stor skillnad gör det? Riktigt stor skulle jag vilja säga. Man har ju vant sig att man själv och alla andra med Apple Watch går runt med svarta klumpar på armen, men det är betydligt trevligare med något som har lite innehåll. Det är som sagt nedtonat men så mycket finare. Och när man sitter och skriver på datorn som jag gör nu är det fantastiskt att kunna kika lite till vänster och se tiden eller vad det nu kan vara istället för att behöva lyfta armen eller dutta på skärmen.

Mer godis ger en smula sämre men ändå fullt godtagbar batteritid


Det är supersvårt att jämföra batteritiden på två saker på bara några dagar. Min känsla så här långt är dock att series 5 drar mer batteri än series 4 (ja, jag har sett ut som en idiot med två klockor på mig...). Skillnaden är dock sådan att det lätt är värt det, i alla fall för mig. I faktiska siffror så har skillnaden varit att jag har 50-55 vs 30-35 procent kvar när det är dags att somna, mer om jag har full ljusstyrka på den nya. Vill man verkligen spara batteri, till exempel på en längre vandring eller om man ska sova borta, är det bara att tillfälligt stänga av always on-skärmen.

Man kan som sagt ställa in ljusstyrkan på klockan. Tyvärr kan man inte ställa in ljusstyrkan för aktivt och inaktivt läge separat, något som är synd. Jag hade gärna dragit ner ljusstyrkan i inaktivt och ha den mer ljusstarkt i aktivt. Minsta ljusstyrkan är också lite väl ljust ibland för det inaktiva läget. I ett nattsvart rum lyser även klockan på ljussvagaste läget upp och kan irritera. Jag löser det genom att sätta på bioläget där skärmen bara kommer igång när jag rör vid klockan. Det är ett svep och ett tryck bort så knappast en krånglig lösning.

Ni som läste min recension av series 4 vet att jag tycker att batteritiden är helt ok. Jag klarar med lätthet mer än ett dygn, oftast två, och jag brukar ha som rutin att sätta klockan på laddning när jag duschar, klär på mig och dricker en kopp kaffe på morgonen. Jag försöker mäta min sömn så jag sover med klockan, men saknar den verkligen inte i duschen så det är en ok lösning för mig. Laddningen jag får räcker gott och väl för ytterligare ett dygn och lite till.

Det ska också sägas att kör man med 4G-uppkoppling utan telefonen i närheten droppar batteritiden rejält för series 4 och detsamma gäller troligen också för series 5. Det är en rejäl skillnad för klockan att behöva prata med en telefon någon meter bort och prata med mobilmasterna, men eftersom man bara är borta från telefonen under kortare stunder klarar man ändå dagen utan problem.

Nu också med inbyggd kompass


Det var verkligen inte speciellt mycket nyheter i årets Apple Watch förutom den där skärmen, även om det är en riktigt stor grej. Förutom skärmen har enheten fått kompass och det är väl knappast revolutionerande, men man kommer nu att inifrån appar som Yelp direkt se åt vilket håll restaurangen man ska till ligger utan att behöva öppna Maps. Exakt hur stor skillnad kompassen kommer att göra vet nog bara utvecklare. En rolig sak är att om jag lägger nya klockan och en iPhone Xs Max vid varandra så är det telefonen som störs ut mest av de två, så kompassen i klockan verkar vara rätt stark. Kompasser störs ju som ni vet av magnetiska fält som bland annat skapas av andra kompasser...

I övrigt inget nytt, men det är ok


Årets Apple Watch bjuder på en skärm som alltid är på och en kompass. Det är inte en så lång lista, men det är ok. Dels så är skärmen en så viktig del, även om man kanske kan tycka att det borde ha hunnits med till förra årets version. Jag vet att alla som äger en series 4 nog tycker det. Dels börjar det bli en rätt komplett produkt nu.

Något som har fått ett nytt namn men som på sätt och vis inte har förändrats är det paket som heter S4 i series 4 och S5 i series 5. Det är det lilla paket där CPU och GPU sitter och ingen av dessa två delar är nya i S5:an. Man har ändå valt att uppdatera siffran eftersom paketet ändå inte är identiskt med S4, jag antar att man helt enkelt har förändrat den en smula för att fungera med den nya tekniken som sköter skärmen.

Hej titan!


Apple gillar att släppa nya färger på sina armband och i år släpper man även ett nytt material på boetten. Titan är här, ett material som är lätt men samtidigt hårt. Det är dock lätt att repa och missfärgas vilket man har löst genom att lägga en yta på klockan så att detta inte sker. Min ett år gamla aluminium-klocka har fått veta att den lever och har i princip inga skador alls, så jag tror att man kan lita på Apple här.

Två varianter finns, en ren titan och en som är rymdgrå. Prislappen för en aluminium med sportband är 4995 kronor och för titan 9595 kronor och vill du visa att du spenderat ungefär den dubbla pengen ska du lätt välja den rena titanen, den rymdgrå är helt enkelt för lik aluminium.

Förutom titan hittar vi som vanligt massor av varianter på aluminium och stål, dessutom är keramik tillbaka!

Från fem tusen kronor


Som vanligt finns det mängder av variationer att välja mellan och med titan är det fler än någonsin. Priserna börjar som sagt på 4495 kronor för 40 mm, aluminium och sportarmband. Dyraste versionen är 44 mm, keramik och länkarmband vilket går loss på 20.795 kronor.

Tycker du att 5000 kronor är för mycket? Apple fortsätter att sälja series 3 för 2495 kronor. Jag tycker att series 5 har tillräckligt mycket nya funktioner, bättre batteritid och framförallt den större och roligare skärmen för att motivera den dubbla prislappen, men om du vill känna på hur det är att köra en smart klocka och mest vill mäta din aktivitet är 2495 kronor ett bättre pris än någonsin, priset förra året var 3295 kronor. Ett riktigt bra instegsalternativ!

Bör jag uppgradera från min series X?


En av de vanligaste frågorna är helt klart om man ska uppgradera från sin nuvarande klocka. Om man har en series 0, 1 eller 2 är svaret solklart ja. Har man en series 3 så är svaret ja om man använder sin klocka mycket, är man rätt nöjd som det är så byt när du får feeling och inte för att det precis råkat komma en ny. Har du en series 4 är svaret svårare. Jag tycker verkligen att always-on är fantastiskt trevligt, men jag saknade det å andra sidan inte när jag inte hade det. Kan du få bra betalt för din series 4, kör på!

Slutsats!


Äntligen! Jag har länge velat ha någonting, typ nästan vad som helst, på skärmen på Apple Watch när den är inaktiv. Apples lösning är lite överraskande men när man har kört det ett tag så är det verkligen så här det ska vara. Det fina med Apple Watch och dess urtavlor är ju komplikationerna och att få ha kvar dessa även i inaktivt läge är väldigt, väldigt härligt. Jag är inte så hemlig av mig så jag har på att alla visas, jag känner inte att folk ser dem ändå - i alla fall inte exakt vad som står. Att skärmen uppdateras en gång per sekund räcker gott och väl för att hålla informationen aktuell.

Om man kan acceptera att Apple Watch inte är rund, om man har en iPhone och vill ha lite koll på sig själv är snart Apple Watch komplett som smart klocka. Nu känns det dessutom mer som en vanlig klocka, skärmen är riktigt trevlig, den går att använda utan att telefonen är i närheten, batteritiden är helt ok och den är fortsatt snabb som attan. Nu saknas bara att fler släpper lite mer fullständiga appar till klockan men det finns det förutsättningar för nu. Att Apple inte visade upp några exempel på detta under förra veckans keynote visar dock att vi inte ska ha för stora förhoppningar här.

Just ja, watchOS 6!
Nya series 5 kör självklart watchOS 6, men det är ju något som även vissa äldre klockor kan göra. Mycket av helhetsupplevelsen med Apple Watch har uppdaterats med watchOS 6. Nya urtavlor, varning för höga ljud, inbyggd App Store, aktivitetstrender och massor av annat godis kommer självklart till series 5 men jag har lämnat ute detta eftersom även äldre klockor kan använda detta.

Läs mer
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Apple Watch är äntligen en riktig klocka!
37.8°
0

Exklusivt! Apple Watch är äntligen en riktig klocka!

Vi har testat nya Apple Watch series 5

Microsoft presenterar Windows 11
Släpps som gratisuppdatering i jul

Microsoft höll låda tidigare idag lite låda och presenterade Windows 11 och eftersom Microsoft inte är Apple så skiter både vi och ni i det, så videon ovan är allt ni får. Nej, tok heller. Windows 11 kommer bli en ordentlig visuell uppgradering från Windows 10 med ett nytt gränssnitt, ny centrerad startmeny, samt lite prestandaförbättringar och förbättrad multitasking. Och som en bonus kommer Windows 11 kunna köra Android-appar via Amazons Appstore. Windows 11 kommer som sagt med en ny design som har blivit ordentligt moderniserad. Användare kan välja mellan mörkt och ljust tema och alla fönster har rundade kanter som enligt Microsofts Chief Product Officer Panos Panay ser ut som fönster. Eller windows. Startmenyn har fått en helt ny look och borta är det rutnät som följt oss sedan Windows 7 och här får vi snabb tillgång till våra installerade program och appar och kan lätt söka rätt på det vi behöver. Vidare har widgets återvänt till widgets återvänt till Windows och vi har möjlighet att fästa sådana, som nyhetsflöden, väder, kalender och annat, i en ruta med lättillgänglig genväg i aktivitetsfältet. Windows Store har också fått en hel del kärlek. Jag har alltid tyckt att den tidigare varit skräp och har aldrig öppnat butiken om det verkligen inte behövts. Med den nya butiken ser det ut att bli ändring på den fronten då butiken ser ut att ha ett betydligt bättre gränssnitt och det kommer vara möjligt att hitta både Progressive Web Apps, Universal Windows Platform Apps och vanliga Win32-appar. Vidare har Microsoft gjort det rätt attraktivt att utveckla till butiken och ger utvecklare 100 procent av intäkterna från deras appar, vilket är väldigt generöst. Vill man vara bland de första att testa det nya operativsystemet så kan man ansluta sig till Windows Insider Program och om din dator fyller minimikraven, vilket den med stor sannolikhet gör, så kommer du få tillgång till flådigheterna redan nästa vecka. Windows 11 väntas släppas mot slutet av året och alla som har en legitim Windows 10-licens kommer kunna uppgradera gratis till det nya operativsystemet under hela 2022. Bonusvideo nedan med en snabbversion av Windows 11-presentationen. Tumnagel
46.8°
+
André Stray
0

En lite närmare titt på Airbus 350
Delar av planet du vanligtvis inte får se

Här kan ni kolla in ett klipp som visar upp lite delar av Airbus 350-modell som vi passagerare vanligtvis inte ser. I klippet visar den svenske youtubern "bjornpilot" bland annat upp utrymmet där piloterna kan ta sig en tupplur så väl som flygplanets lastutrymme och utrymmet under cockpiten där en del av flygplanets elektronik finns. Tumnagel
38.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Storbritannien förbjuder reklam för skräpmat på dagtid
Hoppas det ska kunna minska barnfetma

Storbritannien förbjuder nu tv-kanaler och webbplatser att visa reklam för onyttig mat på dagtid. I korthet innebär förbudet att reklam för mat med hög fetthalt, mycket salt eller socker inte får visas förrän efter 21:00. Det finns vissa undantag som gör det möjligt att visa reklam för den onyttiga maten på tillverkarnas webbplatser och i sociala medier på dagtid. Anledningen till förbudet är att myndigheterna hoppas att det ska kunna leda till mindre barnfetma i landet. Vart tredje barn i Storbritannien lider av antingen övervikt eller fetma då det går ut grundskolan. Det nya reklamförbudet för onyttig mat på dagtid kommer att träda i kraft vid årsskiftet. Tumnagel
47.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

Alexander Skarsgård får roll i Infinity Pool
Brandon Cronenberg kommande scifi-rulle

Variety rapporterar att Alexander Skarsgård landat en av huvudrollerna i Brandon Cronenburgs kommande scifi-thriller Infinity Pool. Filmen kommer att handla om ett ungt par på semester som upptäcker att det kanske finns något som är lite mer spännande att pyssla med på resorten där de tänkt att tillbringa sin tid: "James and Em are young, rich, in love, and on vacation. Their all-inclusive resort boasts island tours and gleaming beaches. But outside of the hotel gates waits something much more dangerous and seductive, beyond the edge of paradise." Infinity Pool kommer att få både manus och regi av Brandon Cronenburg. Alexander Skarsgård är än så länge den enda skådespelaren som är klart för filmen. När den kan tänkas dyka upp på biograferna finns det än så länge inga uppgifter om. Tumnagel
38.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

IP-bugg i Marvel's Avengers på PS5 har nu fixats
Var inte så bra att spelares IP-adress syntes på skärmen

Nyligen släpptes det en uppdatering till Marvelx27s Avengers som lade till de nya Cosmic Cube-uppdragen på alla plattformar, men på PS5 lades det även till lite otrevligheter. Mer specifikt visades PS5-spelares IP-adress på skärmen och spelare avråddes från att dela skärmdumpar eller streama. Buggens livslängd var dock kortvarig då Crystal Dynamics nu har släppt en ny patch som löser problemet och spelare kan dela bilder, videor och streama som vanligt igen. Ovan har ni en trailer för Cosmic Cube-eventet i Marvelx27s Avengers som nu blivit tillgängligt i spelet. Tumnagel
37.1°
+
André Stray
0

Forskare tar fram passivt vattensystem
Kan utvinna vatten direkt från luften

Forskare på det schweiziska universitetet ETH Zurich har tagit fram ett passivt vattensystem, ett system man säger ska vara effektivare än andra varianter på sådana som utvecklats tidigare. Tanken bakom passiva vattensystem är att dessa ska kunna användas för att generera vatten utan att någon extern kraftkälla tillförs. Många sådana system samlar till exempel upp vatten under dygnets mörka timmar då solen inte gör så att vattnet som samlas in avdunstar. Systemet som forskarna på ETH Zurich byggt upp, som syns på bilden ovan, ska dock kunna användas dygnet runt. Systemet består av lite olika delar och Gizmodo skriver om tekniken som samlar in vattnet: "Condensation happens when water in the air comes in contact with a surface that is below the ambient temperature. To ensure this process happens, researchers coated the glass pane with polymer and silver, allowing it to reflect the sunlight back and keep itself cooler than the ambient temperature. On the underside of the pane is a special coating where moisture from the air can collect and drop without requiring human or mechanical help. The cone acts like a radiation shield, which keeps the device from overheating and deflects the heat energy created from the condensation process." Enligt forskarna ska deras system kunna generera cirka 1,2 liter vatten om dygnet per kvadratmeter. Detta ska vara runt dubbelt så mycket vatten som andra passiva system kan generera enligt forskarna. Passiva vattensystem som dessa skulle framför allt kunna komma till användning i områden där det råder brist på drickbart vatten. Tumnagel
43.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Scarlet Nexus släpps i morgon
Ordentligt anime-äventyr

Är ni sugna på att sätta tänderna i ett ordentligt anime-äventyr i action-RPG-format? Då kanske Scarlet Nexus kan vara intressant. Det nya Bandai Namco-spelet kommer under morgondagen bli tillgängligt att spela på PC, PS4, PS5, Xbox One och Xbox Series X/S. Om ni är osäkra på om ni ska köpa spelet eller ej så har ni några recensioner som kan vara intressanta att kika på. Snittbetyget verkar vara runt 8 av 10 och spelet får tummen upp för sitt innovativa fightmekanik, bra story och intressanta karaktärer. Nedtummarna verkar vara lite enformighet under andra genomspelningen och att vissa sidouppdrag inte verkar hålla måttet. Allt som allt verkar spelet ändå värt att kika på. Tumnagel
37.5°
+
André Stray
0

Warren Buffett lämnar Bill and Melinda Gates Foundation
Oklart varför

Warren Buffett, vd för riskkapitalbolaget Berkshire Hathaway, har meddelat att han nu lämnar styrelsen för välgörenhetsorganisationen Bill and Melinda Gates Foundation. Buffett ska genom åren ha donerat runt 34 miljarder dollar till stiftelsen. Varför den nu 90-årige Buffett lämnar styrelsen lämnas det ingen direkt anledning till. Buffett skriver själv i ett uttalande: "For years I have been a trustee — an inactive trustee at that — of only one recipient of my funds, the Bill and Melinda Gates Foundation (BMG). I am now resigning from that post, just as I have done at all corporate boards other than Berkshire’s." Det spekuleras huruvida Buffett väljer att lämna styrelsen för Bill and Melinda Gates Foundation på grund av att Bill Gates rykte åkt på några smällar de senaste åren. Bland annat har Gates fått kritik för att han haft något slags samröre med Jeffrey Epstein, pedofilen som tog livet av sig i väntan på en rättegång i USA. Detta spekuleras även vara en av orsakerna till att Bill och Melinda Gates tidigare i år meddelade att paret skulle skiljas. Tumnagel
37.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Valheim får midsommarstång
Fira midsommar som vikingar

I morgon är det tydligen midsommar och då får man dansa runt en stång tillsammans med nära och kära. Om man inte har lust, möjlighet eller känner sig ansvarstagande kan det vara en bra idé att fira midsommar digitalt och tack vare en ny uppdatering från Iron Gate är det nu möjligt att rigga midsommarstång och dra en dans i Valheim. Den senaste uppdateringen till spelet lägger nämligen till möjligheten att rigga en egen midsommarstång i sitt läger, vilket tidigare endast varit möjligt om du letat rätt på en stång eller fuskat via konsolen. Utöver midsommarstången har det skett lite justeringar på AI:n i spelet. Fiender är nu mer aggressiva och slår mer på byggnader när de inte kan puckla på dig och fiender är betydligt bättre på att kasta saker. Tumnagel
41.3°
+
André Stray
0

Turner & Hooch blir serie på Disney+
Premiär 21 juli

Den amerikanska komedin Turner & Hooch från 1989 med med Tom Hanks i huvudrollen ska bli serie på Disney+ och här har vi den första trailern. I serien spelar Josh Peck rollen som Scott Turner och den har premiär på Disney+ den 21 juli. Tumnagel
36.7°
+
Frode Wikesjö
0

Asian Boss intervjuar Nordkoreansk underrättelsetjänsteman
En före detta Nordkoreansk underrättelsetjänsteman då

YouTube-kanalen Asian Boss tar här ett snack med en snubbe vid namn Chul-eun Lee som var en högt rankad underrättelsetjänsteman för Nordkorea innan han flydde landet 2016. Bland annat pratar han om att han simmade sex kilometer under sin flykt till Sydkorea med hopp om att starta ett nytt liv där. Tumnagel
38.6°
+
Frode Wikesjö
0

Greedfall kommer till PS5 och XSX/S nästa vecka
Fler pixlar, tjusigare grafik, snabbare laddning och bättre prestanda

Greedfall släpptes för nästan två år sedan och har kunnat liras på PS4, Xbox One och PC. Nu har vi fått reda på att spelet kommer släppas i en ny version vid namn Gold Edition och denna kommer ge spelare tillgång till grundspelet samt nya expansionen The De Vespe Conspiracy. Utöver detta kommer spelet också släppas till de nya konsolerna Playstation 5 och Xbox Series X/S med lite trevliga uppgraderingar. Precis som andra next gen-versioner av spel kan vi vänta oss att spelet rullar i 4K med en fps på 60, lite tjusigare grafik i form av uppgraderade texturer och flådiga effekter, snabbare laddningstider och allmänt bättre prestanda. Spelare som äger Greedfall sedan tidigare kommer kunna lägga vantarna på respektive next gen-version av spelet helt utan extra kostnad. Tumnagel
38.0°
+
André Stray
0

Kina planerar att skicka människor till Mars 2033
Ny rymdkapplöpning drar igång nästa årtionde

I maj landade Kina på Mars för första gången och nu har man presenterat lite planer på framtida uppdrag till Mars. Den statliga China Academy of Launch Vehicle Technology presenterade på en rymdkonferens i Ryssland planer på ett första bemannat uppdrag till den röda planeten 2033. Innan det planerar Kina att skicka robotar till Mars som kan börja förbereda och bygga en bas där deras taikonauter kan bo. Kina uppgav även att man planerar att skicka uppdrag till Mars 2035, 2037, 2041 samt 2043. Dessutom planerar man att börja undersöka tekniker för att de människor som skickas till Mars även ska kunna återvända till jorden i framtiden. Den amerikanska rymdmyndigheten NASA har tidigare uppgett att man planerar att skicka astronauter till Mars någon gång under 2030-talet. Tumnagel
38.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Solar Opposites klar för en fjärde säsong
André jublar

Den andra säsongen av den animerade humorserien Solar Opposites hade premiär så sent som i våras och seriens tredje säsong kommer sannolikt inte duka upp förrän våren 2022. Men serien har redan förlängts med en fjärde säsong så folk som vill se mer kan ju glädja sig åt det. Serien kommer från Rick and Morty-skaparen Justin Roiland och handlar om en familj utomjordingar som försöker leva ett helt vanligt liv på jorden. Det visar sig dock inte vara helt lätt då de trots allt är utomjordingar. I Sverige kan man titta på Solar Opposites på Disney+. Tumnagel
40.7°
+
Frode Wikesjö
0

Google Stadia kan nu köras via Android TV
Lira utan Chromecast-krav

Google Stadia är svinsmidigt och funkar riktigt bra oavsett om man lirar via mobil, webbläsare eller Chromecast. Nu har det blivit lite lättare att ta del av spelstreamingtjänsten då Stadia nu fungerar på TV-apparater eller andra mediaenheter som kör Android TV eller Google TV. För att lira behöver ni bara ladda ner Stadia for Android TV-appen, länk till den har ni här nere till vänster, länka Stadia-kontroll och sedan är det bara att tuta och köra. För att köra behövs dock det vara en senare version av Android TV, men ni ser om er TV eller enhet är kompatibel när ni klickar in er på appens Google Play-sida. Som känt sedan tidigare kommer Google Stadia komma till fler TV-system. Nyare TV-apparater från LG kommer senare i år få stöd för Stadia, men något specifikt datum när detta blir tillgängligt har inte levererats ännu. Tumnagel
40.3°
+
André Stray
0

DRKN släpper hoodie med Ubisoft
Som inkluderar ett Rainbow 6-Siege Thermite-skin

Det svenska streetwear-märket DRKN släpper nu hoodien "6 SIEGE Thermite Black Hood" som man tagit fram tillsammans med spelutvecklaren Ubisoft. Förutom själva hoodien så får köparen även tillgång till ett exklusivt "Terminal Framework"-skin till Tom Clancyx27s Rainbow Six Siege vilket går att ladda hem via DRKN:s app. "6 SIEGE Thermite Black Hood" från DRKN x Ubisoft finns i storlekarna XXS - 3XL och kostar lite över tusenlappen. Tumnagel
68kg
+
Wille Wilhelmsson

I dag avtäcks Windows 11
Klockan 17:00 för att vara exakt

I dag klockan 17:00 svensk tid kommer Microsoft avtäcka Windows 11 för allmänheten. Detta ska ju onekligen bli spännande att se trots att ett bygge av operativsystemet läckte för någon vecka sedan. Är själv väldigt intresserad av att se om Microsoft kan få till ett bättre sätt att integrera Game Pass direkt i Windows, om det har vettiga inställningsmenyer denna gång och om Windows Store öppnas upp som det har ryktats om på senare tid. Som sagt så drar det här igång klockan 17:00 i dag och du kan följa det direkt via länken nedan eller sannolikt även via Microsofts YouTube-kanal. Tumnagel
43.0°
+
Frode Wikesjö
0

En trailer för Q-Force
Animerad serie med HBTQ-superspioner

Här har vi en första teaser för den animerade serien Q-Force som släpps på Netflix under hösten. Serien handlar om ett gäng HBTQ-superspioner som räddar världen från personer och organisationer som hittar på rackartyg. Q-Force har premiär den 2 september. Tumnagel
32.7°
+
Frode Wikesjö
0

DRKN släpper hoodie med Ubisoft
Som inkluderar ett Rainbow 6-Siege Thermite-skin

Det svenska streetwear-märket DRKN släpper nu hoodien "6 SIEGE Thermite Black Hood" som man tagit fram tillsammans med spelutvecklaren Ubisoft. Förutom själva hoodien så får köparen även tillgång till ett exklusivt "Terminal Framework"-skin till Tom Clancyx27s Rainbow Six Siege vilket går att ladda hem via DRKN:s app. "6 SIEGE Thermite Black Hood" från DRKN x Ubisoft finns i storlekarna XXS - 3XL och kostar lite över tusenlappen. Tumnagel
68kg
+
Wille Wilhelmsson

Star Wars: A New Hope, Live In Concert till Sverige
Kommer till Stockholm och Göteborg

Nästa år kommer Stockholm Concert Orchestra köra fyra föreställningarna med filmkonserten "Star Wars: A New Hope" i Norden. Under konserten kommer besökarna att kunna kolla in den Star Wars-filmen A New Hope från 1977 samtidigt som Stockholm Concert Orchestra spelar upp filmmusiken från denna. "Star Wars: A New Hope, Live In Concert" kommer att spelas på Stockholm Waterfront 15 och 16 april nästa år, Scandinavium i Göteborg 22 april samt Spektrum i Oslo 23 april. Biljetter går att köpa på länken nedan och dessa kostar mellan 460 - 900 kronor styck. Här ovan kan ni kolla in ett klipp från en tidigare version av "Star Wars: A New Hope, Live In Concert" i Hollywood Bowl. Tumnagel
85kg
+
Wille Wilhelmsson

Snälltåget börjar köra Stockholm - Berlin
Åk till Tyskland med nattåg

Nästa vecka börjar Snälltåget köra den nya rutten Stockholm - Berlin, en rutt som företaget egentligen hade tänkt att kicka igång redan förra året. Det är ett nattåg som kör sträckan vilket kommer att lämna Stockholm 16:20 och vara framme i Berlin runt 9-tiden på morgonen. I det motsatta hållet lämnar tåget Berlin 19:02 på kvällen och är framme i Stockholm runt 14:20 dagen efter. Snälltågets premiärtur Stockholm - Berlin körs 27 juni. Därefter handlar det om dagliga avgångar fram till 5 september. Sedan blir det avgångar onsdag - söndag 6 september - 3 oktober och onsdag, fredag - söndag 4 oktober - 6 november. Tumnagel
166kg
+
Wille Wilhelmsson

Metallica presenterar Metallica Blacklist
Jubileumsalbum kommer i höst

I höst kommer Metallica att släppa jubileumsalbumet "Metallica Blacklist", 30 år efter man släppte albumet "Metallica" vilket även kallats för "The Black Album". "Metallica Blacklist" kommer att innehålla covers på de 12 låtarna från "The Black Album" vilka kommer att framföras av 53 artister. Bland artisterna som kommer ett medverka på "Metallica Blacklist" hittas till exempel Corey Taylor, Miley Cyrus, Elton John, St. Vincent, Volbeat, Chris Stapleton såväl som svenska Per Gessle och Ghost. Intäkterna från Metallicas jubileumsalbum kommer att doneras till olika välgörenhetsorganisationer som de medverkande artisterna valt ut såväl som till Metallicas egen välgörenhetsstiftelse "All Within My Hands". "Metallica Blacklist" släpps 10 september och här nedan hittas en trailer för det hela. Tumnagel
82kg
+
Wille Wilhelmsson

Visby får en MAX-restaurang med takterass
A burger with a view

Burgar-kedjan Max kommer nu att öppna en ny restaurang i Visby där gästerna har möjlighet att sitta på taket och käka sin mat. Takterassen är även försedd med ett pådragbart tak vilket dras på om det skulle regna. Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX, säger om Max nybyggda restaurang i Visby: "Vår nya restaurang här i Visby liknar inget annat vi öppnat tidigare eftersom den är specialbyggd efter tomten, men vi erbjuder så klart samma service som vanligt med bil- bord- och entréservering, drive-in och expresskassor. Jag gillar framförallt takterrassen som öppnar upp för möjligheten att njuta av våra burgare med utsikt över ringmuren och havet. Det blir helt enkelt en MAX-upplevelse utöver det vanliga." Max nya restaurang i Visby ligger Scheelegatan 10, samma adress som den tidigare restaurangen hade, och har plats för 200 gäster. Tumnagel
117kg
+
Wille Wilhelmsson

Pendulum släpper ny EP
Första skivan på typ tio år

Den australienska drum & bass-gruppen Pendulum har släppt sin första EP på typ tio år. EP:n heter Elemental och innehåller fyra drum & bass-spår av varierande kvalité som du kan digga nedan. Gillar du inte att streama så finns Elemental även så klart på vinyl i affärer som erbjuder sådana med den här typen av musik. Bonus-Pendulum nedan. Tumnagel
104kg
+
Frode Wikesjö

Veronica Maggio vill att vi ska åka tåg
Släpper låt tillsammans med SJ

Veronica Maggio släpper nu låten "Stanna på marken" som hon släpper tillsammans med SJ. Budskapet i låten verkar vara att man ska transporteras via tåg istället för att börja flyga nu när resandet kanske snart börjar bli lite mer normaliserat igen. Här ovanför kan ni lyssna/kolla in Veronica Maggios och SJ:s låt/reklamfilm. På länken nedan skriver SJ lite mer om klimatsmart resande. Tumnagel
36kg
+
Wille Wilhelmsson

Glassen Sitting Bull får behålla sitt namn
Men får ny förpackning

Det svenska glassföretaget Triumf Glass fick förra året motta en del kritik då vissa ansåg att deras glass "Sitting Bull" fått ett stereotypiskt namn. Nu har företaget utrett namnet på glassen och beslutat sig för att behålla det. Företaget uppger dock att man har designat om glassens paket. När de nya paketen skickas ut från fabriken i september kommer de att ha fått ett nytt utseende. Triumf Glass marknadschef Felix Müntzing säger till SVT Väst: "Det vi upplevde att folk reagerade mest på var användningen av figuren i kombination med förpackningen. Vi har gjort om designen och tonat ned den kopplingen nu." Här ovan kan ni kolla in Sitting Bulls nuvarande förpackning. I SVT Västs inslag nedan syns en bild på den nya förpackning och där kan ni även lyssna på när Felix Müntzing snackar lite om namnet på glassen. Tumnagel
64kg
+
Wille Wilhelmsson

Flashback Forever drar ut på turné
Populär podcast blir scenshow

DN rapporterar att den populära podcasten "Flashback Forever" kommer nästa år att börja turnera med en egen scenshow. Flashback Forever leds av Emma Knyckare, Ina Lundström samt "Scroll-Mia" och där diskuteras trådar, personligheter och fenomen på diskussionsforumet Flashback. När gänget drar ut på vägarna nästa år kommer det inte att handla om någon slags live-podd utan det hela ska var en regelrätt scenshow säger Emma Knyckare till DN. Exakt vad Flashback Forevers scenshow kommer att handla om är än så länge oklart. Vilka ställen man kommer att besöka finns det heller inte några uppgifter om än så länge. Här nedanför kan ni lyssna på det senaste avsnittet av Flashback Forever där gänget bland annat diskuterar Flashback-tråden "Dina värsta sociala snedsteg". Tumnagel
120kg
+
Wille Wilhelmsson

Nu kan du köpa Lupin-kläder
Rätt stiliga sådana!

Netflix och Louvren har slagit sina påsar ihop och gjort lite saker inspirerade av serien Lupin, som nu kommit med en säsong två. Prylarna är rätt fina tycker jag och består av lite tröjor och en keps med orange tag. Man har även gjort en kudde och ett litet bord. Priserna är också ok, inte billigt men inte så att man ramlar av stolen. Tumnagel
62kg
+
Roger Åberg

Elizabeth Olsen äter heta kycklingvingar
Mums mums

Det är dags för Elizabeth Olsen att gästa Hot Ones och utöver att äta starka kycklingvingar pratas det om hennes karriär samt liv. Tumnagel
85kg
+
Frode Wikesjö

Breitling och Ironman i samarbete
Tävlingen alltså

Sugen på en ny klocka? Vältränad nog för att klara av Ironman? Då är det här något för dig. Breitling och Ironman har nämligen börjat samarbeta och lanserar nu specialversioner av Endurance pro. Två versioner kommer att finnas. En röd som kommer att finnas att köpa för folk och fä och så en version i svart och guld som du måste genomföra tävlingen för att få köpa. Samarbetet är långsiktigt så fler modeller kommer att komma i framtiden. Tumnagel
78kg
+
Roger Åberg