m

Apple Watch, är det något att ha?
Vi har testat den under en månad

Apple Watch, är det något att ha?
Pryl / Klockor

I helgen började Apple Watch att säljas och de må vara sommar men peppen ute i landet verkar helt klart sval, hos Feber-besökarna verkar peppen inte finnas alls. Jag har använt Apple Watch ett tag nu och det enda jag riktigt vet är att det är lite för tidigt att säga om detta är en stundande succé eller platt fall. Det enda jag vet är att ni nog bör vänta lite till med att köpa om ni är osäkra.

Och vänta er inte något fyrverkeri, det är trots allt bara en klocka, hur smart den än är.

De senaste åren har jag använt en rad med smarta klockor och mer eller mindre smarta band som har haft som uppgift att få mig att röra på fläsket. Än så länge har ingen riktigt lyckas med fläskrörandet men det kan jag inte skylla på tekniken. Gemensamt för alla aktivitetsarmband har varit att de inte säger mig något nytt alls efter någon vecka eller två och i samband med att de ska laddas kommer de inte på igen. Vissa höll en laddning, andra ett antal, men alla hamnade de så småningom på hyllan.

Jag har kört Android Wear, konstiga Samsung-operativ och Pebble. De konstiga Samsung-operativen har aldrig fallit mig i smaken, stödet bland appar och/eller utbudet av appar aldrig varit i närheten av spännande.

Pebble gillade jag riktigt mycket ett tag. Pebble är proffs på notiser, hade ett rätt skönt format (steel-versionen då, plastversionen var bara äcklig) och hade en riktigt trevlig batteritid. Det är dock frustrerande att inte kunna göra någonting alls med notiserna, förutom några få undantag, och Pebble var mer nice to have än must have.

Med Android Wear gjorde Google det jag ville att de skulle göra: sätta Google Now på armen. Smart information snabbt är en killer, men helt ärligt så är själva hårdvaran på Wear-klockorna fortfarande för klumpiga och för fula, avsaknaden av stöd hos appar (som dock blir bättre och bättre) och framförallt avsaknaden av fullt stöd för svenska gör Android Wear intressant men inte en killer. Ännu.

Så, hur ställer sig Apple Watch mot dessa?
Och hur ställer den sig mot en vanlig klocka eller ingen klocka alls?

Det är något stort med att vara liten
Apple Watch finns i två storlekar, 38 mm och 42 mm, och i tre olika versioner. Även den större storleken av Apple Watch är mindre än alla Android Wear på marknaden och den mindre storleken är garanterat mindre än allt förutom Pebble. Förutom Pebble är det här den första smarta klockan som fungerar för kvinnor och män med mindre handleder och alla vi andra som inte går igång på dykarklockestorleken hos de flesta smarta klockor där ute.

Jag har använt båda storlekarna och jag gillar 42 millimeter lite mer eftersom den storleken matchar en vanlig klocka för mina armar. Jag är väl ganska medium om armarna så som sagt, är du smal om handlederna, välj 38 mm.

Storleksskillnaden betyder också den enda egentliga skillnaden tekniskt bland alla modeller: storleken på skärmen. 42 mm är så klart tydligare eftersom den är större men jag tycker aldrig att 38 mm blev för pillig eller för liten. Välj med andra ord en storlek som passar din arm före behovet av skärm.

I finishgrenen vinner Apple över allt just nu, även när det kommer till den billigare sportversionen. Jämfört med alla andra smarta klockor på marknaden är Apple Watch en betydligt snyggare och välbyggd historia.

Det finns som sagt tre versioner där sportversionen är den billigaste. Här är det aluminium som gäller i kroppen av klockan och min favorit är helt klart den mörkgrå versionen. Ingen av Sportversionerna känns billiga men de känns inte heller exklusiva. Helt ok med andra ord. De är lätta och sportarmbandet sitter faktiskt överraskande skönt på armen! Sportversionen saknar det safirglas som de andra två har men jag har inte lyckats repa eller märka något på glaset så det är ingen anledning att byta upp sig.

Den vanliga versionen är betydligt mer klocklik med sin stålfinish och jag vågar påstå att ingen kommer att bli speciellt besviken på denna. Den är av naturliga skäl lite tyngre men det kräver man nästan eftersom den ska känna lite mer solid med stål än med aluminium. Med metallarmband känns denna tung och härlig som en riktig stålklocka. När jag använde sportversionen ville jag gärna använda en "riktig" klocka då och då, det behovet finns inte med stålversionen.

Jag skulle nog vilja gå så långt som att säga att stålversionen med ett snyggt armband duger gott till de som använder en vanlig klocka i dag som ett smycke.

LG har en grym funktion med sina klockor där OLED-skärmen visas sin styrka, de går in i ett sleepläge där visare på klockan fortfarande syns vilket gör illusionen av en vanlig klocka bättre. Detta kan jag verkligen sakna med Apple Watch, när skärmen är släckt är det en släckt skärm och inget annat och hur fint allt runt omkring än är så blir det inte så supersexigt.

Guldversionerna orkar jag nästan inte prata om. Visst är de vackra men prislapparna är så larviga att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

På klockans undersida finns lite sensorer, främst pulsmätaren, och på klockans höger eller vänstersida, hur man nu väljer att bära den, finns en krona och en knapp som tar en till ens kontakter. Apple benämner kronan hela tiden som "digital krona" men den har en riktigt skön analog känsla, även om den styr digitala saker i klockan. Man använder den dock inte så mycket som man kanske borde, eller som Apple vill att man ska göra, eftersom man är så van vid att röra vid skärmar.

Armbanden minst lika viktiga
Minst lika mycket tid som på själva klockan har Apple lagt ner på armbanden, kanske mer, och det märks. Alla armband förutom möjligen det vanliga läderarmbandet har några specifika egenheter.

Låsningen på sportarmbandet är underbar i sin enkelhet, köper du ett metallarmband rekommenderar jag faktiskt dig att köpa detta också som komplement. Den milanesiska och läderloopen är fantastiska med sina magnetlås. Länkarmbandet där alla länkar har egna små lås som gör att man när som helst kan lägga till och ta bort länkar är helt enkelt fantastiskt.

För den som inte vill betala för Apples armband finns det redan en hög med tredjepartsarmband. Det fina med Apple Watch är att det är superenkelt att just byta armband, med två enkla tryck lossar man det man har på och så sätter man enkelt in det nya. Det är med andra ord upplagt för att kunna ha olika armband olika dagar och till olika tillfällen.

Så hur sammanfattar vi hårdvaran? Sportversionen är för dig som inte vill punga ut med riktigt lika mycket pengar och som kommer att använda den främst som en aktivitetspryl. Den vanliga versionen är för dig som vill ha något som mer liknar en "riktig" klocka och här har Apple gjort ett riktigt bra jobb med att få klockkänsla på själva hårdvaran. Guldversionen är för dig med alldeles för mycket pengar.

Det viktigaste på klockan är urtavlan
Precis som på en vanlig klocka är urtavlan det viktigaste även på en smart klocka och urtavlorna är både en styrka och en svaghet på Apple Watch. Svagheten är att det bara finns tio stycken att välja mellan och tredjepartsutvecklare gör sig inte besvär här.

Styrkan är att de går att ställa in på rätt många sätt och att detta blir ännu bättre med watchOS 2 då tredjepartstillverkare kan komma in och visa information här. Du kan med andra ord få vädret från en lokal leverantör istället för Apple eller se hur mycket laddning det är i din elbil bara genom att vrida lite på armen.

Varje urtavla har nämligen ett gäng olika ytor som man kan ställa in själv efter vad man önskar se. Det kan vara kalendern, vädret, batteriet och inom en snar framtid alltså även hur mycket ström det är i elbilen eller om det är låst där hemma. Eftersom det är urtavlan som är det man ser absolut mest är detta viktigare än man kanske tänker och fixar apptillverkarna stöd för detta kan det bli riktigt mäktigt.

Notiser, notiser, notiser
Förutom att visa urtavlan och den information som finns där så är notiser helt klart den stora grejen. Istället för att ta upp telefonen så fort det plingar till så kollar man på klockan. Är det ett tramsigt mail klickar man på Arkiv direkt och det mailet är ur världen. Är det ett superviktigt SMS tar man upp telefonen och svarar på det direkt.

Utvecklarstödet för Apple Watch känns lite blandat, i alla fall mindre än jag hade hoppats på och det syns på notiserna. För att dessa notiser ska bli bra på riktigt behövs stöd och här är det till exempel stor skillnad på Instagram (som har stöd) och Facebook (som inte har stöd). När jag får en notis från Instagram om att X har lagt upp en ny bild kan jag snabbt gilla den och se den. Har någon på Facebook kommenterat en bild jag lagt upp ser jag bara en notis om att X har kommenterat, jag ser inte själva kommentaren. Det är först när det fulla stödet finns som det finns en riktigt poäng med detta, alltså när jag även ser själva kommentaren direkt på klockan.

Vi får som sagt hoppas att stödet växer markant med watchOS 2 och iOS 9 som kommer i höst. Om du är tveksam till om Apple Watch är något för dig så tycker jag att du ska vänta till i höst/vinter för att se hur detta utvecklar sig.

Överblickar
Sveper man nerifrån och upp på hemskärmen får man fram överblickarna och detta är något som jag nästan aldrig använder. Den första där man kan ställa in ljudlöst läge (vilket man gör enklare genom att lägga handen på klockan i tre sekunder) och hitta sin telefon samt nästa där man styr musiken använder jag en del men resten är antingen för fattiga för att vara nyttiga eller saker som redan finns på min hemskärm, som batteri och väder och liknande. Överblickar känns halvdant, det är inte den fulla informationen som finns i appen och det är gömt så jag måste ändå göra en aktiv handling för att se dem.

Siri
Att Siri finns på svenska är Apple Watch stora övertag mot Android Wear; just nu i alla fall. Det är briljant att kunna säga Hej Siri och sedan fråga vad det blir för väder utan att behöva ta upp telefonen. Visst får du just vädret på Android Wear också, men jag saknar verkligen fullt stöd för svenska där.

I många situationer är det betydligt mer naturligt att prata med Siri på klockan än på telefonen eftersom den är närmare till hands. I många situationer är det däremot total idioti att prata med sin klocka, i typ alla situationer där man befinner sig runt andra människor. Att prata med Siri fungerar däremot utmärk hemma, i bilen och på andra ställen där man i vanliga fall kan gå runt och prata med sig själv.

Apparna
Jag hade höga förhoppningar på appstödet för Apple Watch, min teori var att apptillverkarna visste att Apple skulle sälja en hel del klockor och skulle tycka att det var värt att lägga tid på det. Stödet kommer, men det går lite sakta. Lite för sakta. Viktiga saker som Instagram och Twitter finns men alla de appar som finns nu är egentligen bara en förlängning av apparna på telefonen och inte riktigt egna appar. Det gör dem lite handikappade och eftersom de flesta utvecklarna anade att det skulle bli ändring på detta har många väntat med att fixa stöd för klockan. Främst är det Facebook och Google Maps som jag saknar på klockan. Visst, Apples kartor fungerar men Google Maps är så mycket bättre på så många plan. Fördel Android Wear här, helt klart.

Om det kommer att komma hundra miljoner appar till Apple Watch återstår verkligen att se. Frågan är också vilka typer av appar man vill se och vad de ska göra. Allt som tar mindre än tio sekunder att göra är briljant att göra på klockan, som att beställa taxi eller låsa upp bilen eller ytterdörren, men allt som tar längre tid och lite mer engagemang görs bättre på telefonen. Att spela på klockan är bara dumheter till exempel.

Ett bra exempel på att man gör olika saker på olika devices är inköpslistor. Jag gör dem gärna på telefonen men väl i affären är det fantastiskt smidigt att kryssa av saker man har lagt ner i korgen på klockan.

På vanligt Apple-manér går det inte att dölja standardapparna och detta är som vanligt värdelöst. Det går heller inte att lägga dem i olika mappar så de man inte använder ligger där och skräpar och tar plats. När det är så smått som det är på klockan är detta faktiskt uselt.

För alla andra appar som har stöd för klockan bestämmer du själv om du vill ha dem på klockan eller inte.

Ett fantastiskt och snabbt gränssnitt
Jag var orolig att klockan skulle kännas långsam och klumpig men gränssnittet är logiskt, efter en kort invändning, och det flyter på som tusan. Aldrig någonsin blir man irriterad på att själva grundgränssnittet laggar eller inte beter sig som man förväntar sig att det ska bete sig.

Helt ok installation och helt ok app för inställning
Installationen av klockan går relativt enkelt, det tar några minuter innan den kommer igång på riktigt. Ytterligare installationsmoment som hälsodelen där man får fylla i sitt mål och sånt behöver man först fylla i när man vill använda den delen så man är snabbt igång.

På telefonen finns en Apple Watch-app som innehåller en rackarns massa inställningar och en liten app store. Det är vad man kan förvänta sig, varken mer eller mindre. Jag blev dock förvånad över mängden inställningar som faktiskt finns att pilla på, även om det oftast inte behövs.

Det finns även en inställningsapp på klockan för de inställningar som man kan behöva göra direkt utan telefon.

Helt värdelös utan telefon
Klockan lever verkligen inte sitt eget liv utan det krävs att telefonen är i närheten hela tiden. Man kan ta med den på en joggingrunda och koppla lurarna till klockan, men i de allra flesta fall så gäller det att ha telefonen med sig. Det är inte så förvånande, men det ska bli skönt när watchOS får stöd för wifi och inte är fullt lika beroende av telefonen.

Inte så smart trots allt
Det fina med Android Wear är att systemet vet vart du är, vad du ska göra och utifrån det ger dig information. Här är Apple Watch långt efter även om Apple försöker ta igen försprånget som Google har med watchOS 2 och iOS 9. Hälsoappen på telefonen ser till att man ställer sig upp en gång i timmen men gjorde detta när jag körde bil och hade bett telefonen att sköta navigeringen. Inte så smart.

Batteritiden är helt ok!
Apple Watch är som en telefon, man måste eller bör i alla fall ladda den varje natt. Det är inga som helst problem för mig, jag gillar inte att sova med klocka på ändå. Det hade så klart varit skönare med batteritid på en vecka men så länge jag slipper fundera på att den ska klara ett dygn är jag nöjd. Det känns som att den stora versionen har bättre batteritid men det är bara en känsla än så länge, har haft den för kort tid för att avgöra det.

Så klart beror batteritiden på hur mycket man använder den, men med normalt användande ska det inte vara något problem att klara ett dygn.

En väldigt personlig pryl
Apple Watch vibrerar inte utan knackar på ens arm istället. Det känns faktiskt som att det är en människa som rör vid en och det låter larvigt att säga det, men det är härligt, det blir liksom personligare.

Ska man köpa?
Nja. Det är en riktigt fin produkt och kör man iOS är det verkligen det enda vettiga alternativet just nu, den slår Pebble med hästlängder tycker jag. Om man är beredd på att man köper en klocka som kan göra lite annat kan man slå till redan nu, om man förväntar sig fyrverkerier och att en helt ny värld ska öppna sig ska man antingen justera sina förväntningar rejält eller vänta tills i höst.

Frågor? Jag håller koll på kommentarerna så fråga loss!

Läs mer
27.4°
0

Apple Watch, är det något att ha?

Vi har testat den under en månad

En trailer för King Richard
Film om pappan till Venus och Serena Williams

Här har vi trailern för filmen King Richard som är baserad på den sanna berättelsen om Richard Williams, en orädd far som spelade en stor roll i att forma två av våra mest begåvade idrottare genom tiderna. Filmen följer hur han tränade Venus och Serena Williams som bekant förändrade tennissporten för alltid. Med överraskande metoder och en tydlig vision om deras framtid har Richard en plan som tar Venus och Serena Williams från gatorna i Compton, Kalifornien till den globala scenen som legendariska ikoner. Den djupt rörande och gripande filmen visar upp en familjs styrka och driv att uppnå det omöjliga och påverka världen. I huvudrollen ser vi Will Smith och filmen är regisserad av Reinaldo Marcus Green (Monsters and Men). Tumnagel
41.1°
+
Frode Wikesjö
0

Sverige fick sin första guldmedalj i dag
Samt en silvermedalj

I dag kastade Daniel Ståhl hem Sveriges första guldmedalj under Olympiska sommarspelen i Tokyo. Guldmedaljen var för diskus och vinnarkastet var 68,90 meter långt. Men OS-glädjen slutar inte där då Simon Pettersson kastade hem silvret i samma final. Det är första gången sedan OS i London 1948 som två svenskar tar medalj i samma friidrottsgren under ett olympiskt spel. Tumnagel
110.6°
+
Frode Wikesjö
0

Kattsimulatorn Stray släpps nästa år
Och har fått en ny trailer

Föra året släppte Sony en tailer för kattsimulatorn Stray som onekligen såg lite halvspännande ut. Men sedan dess har har det varit ganska tyst kring spelet. Nu har dock Annapurna Interactive släppt en ny trailer för spelet och sagt att spelet kommer släppas under början av nästa år. Då till både PlayStation och Windows. Själva spelet går ut på att du styr en katt genom en futuristisk statsmiljö där du som spelare måste lösa pussel för att ta dig vidare. Tumnagel
51.0°
+
Frode Wikesjö
0

Sweet Tooth får en andra säsong
Gus får bege sig ut på fler äventyr

Netlix meddelade i veckan att Sweet Tooth kommer få sig en andra säsong. Så om man gillade seriens första säsong är detta ju helt klart trevliga nyheter. Sweet Tooth handlar om en postapokalyptisk värld där människodjurhybrider börjat födas och vi får följa unge Gus, som är halvhjort, som försöker överleva. Serien är baserad på den grafiska novellen med samma namn av Jeff Lemire som bland annat beskrivits som Mad Max möter Bambi. Tumnagel
44.5°
+
Frode Wikesjö
0

Snubbe klarar Sekiro med ögonbindel
Det är rätt imponerande det

Sekiro-speedrunner Mitchriz lyckades tidigare i veckan spela genom hela spelet utan att titta på det. Det tog Mitchriz runt 4,5 timme att köra genom det men det tog honom dryga 100 timmars träning innan han satte det. Mitchriz säger att han lyckades med denna bedrift med hjälp av muskelminne och diverse spelljud. Inte helt oväntat valde han att undvika Isshin the Sword Saint för att istället köra Shura-slutet vilket sannolikt förenklade processen en aning. Du kan se den 4,5 timmes långa genomspelningen i klippet ovan. Tumnagel
39.1°
+
Frode Wikesjö
0

Amerikanska politiker vill stoppa Hiltons Xinjiang-projekt
För att det sker folkmord där

Reuters rapporterar att en kongresskommission i USA har skrivit ett öppet brev till hotellkedjan Hilton Worldwide om att de avsluta ett hotellprojekt som de har på gång i Xinjiang-provinsen i Kina. Detta för att den regionen förknippas med folkmord av den muslimska minoritetsbefolkningen där. I brevet skriver de att detta Hilton-projekt är del av den kinesiska regeringens kampanj att förstöra uigurers kulturella och religösa platser i provinsen. "The site is emblematic of the Chinese governmentx27s campaign of widespread destruction of Uyghur religious and cultural sites in the XUAR and official efforts to eradicate Uyghursx27 religious and cultural practices," Om Hilton Worldwide kommer ta till sig av kritiken i brevet eller om pengarna går före återstår att se. Tumnagel
53.0°
+
Frode Wikesjö
0

Amazon åker på miljardböter
För att de bröt mot GDPR

Bloomberg rapporterar att Amazon åkt på en rejäl bot av EU för att de brutit mot GDPR-reglerna. Böterna hamnade på 746 miljoner euro vilket motsvarar ungefär 7,6 miljarder kronor vilket ju är rätt mycket pengar det. Boten är resultatet av ett klagomål från 2018 från den franska integritetsrättsgruppen La Quadrature du Net som genomförde en del stämningar mot diverse internetjättar strax efter att GDPR infördes det året. Inte helt oväntat anser Amazon boten, som utfärdats av Luxemburgs nationella kommission för dataskydd, är felaktig och kommer att överklaga den. Tumnagel
65.7°
+
Frode Wikesjö
0

Ny FIFA 22-trailer visar lite gameplay
Spelsekvenstrailer visar HyperMotion Technology

EA Sports bjuder här på en ny trailer för FIFA 22 där man få se små glimtar av gameplay från spelet. En av de nya sakerna som EA har lagt fokus på med FIFA 22 är något som de kallar för HyperMotion Technology. Denna teknik ska kombinera ett helt lags motion capture med maskinlärning vilket ska resultera i mer naturliga rörelser samt så har det gett spelet fler än 4 000 nya animationer. Det här med HyperMotion Technology kommer dock endast vara tillgängligt på de nya konsolerna samt Stadia och inget som kommer finnas med i Windows-versionen. Tumnagel
37.1°
+
Frode Wikesjö
0

En första trailer för Vivo
Animerad sång- och dans-film med Lin-Manuel Miranda

Netflix har släppt en första traile för för den kommande animerade filmen Vivo och denna kan ni kika på ovan. I filmen kommer vi få följa kinkajoun, eller veckelbjörnen, Vivo, spelad av Lin-Manuel Miranda, som dansar och sjunger hela vägen från Havana till Miami. Andra skådespelare som dyker upp i filmen är Zoe Saldaña, Brian Tyree Henry, Michael Rooker och Nicole Byer, Vivo kommer till Netflix den 6 augusti. Tumnagel
37.1°
+
Frode Wikesjö
0

Rykte Horizon Forbidden Wes släpps nog inte i år
Men sannolikt under början av nästa år

Bloomberg rapporterar att Sony kommer skjuta upp släppet av Horizon Forbidden West till första kvartalet nästa år. Detta låg ju lite på tapeten innan i år så helt oväntat är det väl ej. Tanken var först att spelet skulle släppas lagom till julhandeln men nu verkar det alltså inte bli så. Sony själva har inte bekräftat detta rykte ännu. Tumnagel
38.1°
+
Frode Wikesjö
0

Bakterier i kors magar kanske kan bryta ned plast
Säger forskare från Österrike

Forskare på University of Natural Resources and Life Sciences i Vienna har upptäckt att vissa bakterier i kors magar skapar enzymer som kan bryta ned naturliga polyester. Kor får när de äter i sig ett ämne som heter cutin, en naturlig polyester som tillverkas av växter för att skydda väggarna i växtcellerna. Upptäckten av bakterierna ger nu forskarna hopp om att de ska kunna användas för att bryta ned plastavfall. De vill nu fortsätta studera enzymerna för att se om de kan modifieras så de kan skapas utanför en kos mage och för att se om de kan bryta ned flera sorters plast. Cirka 25,8 miljoner ton plastavfall ska ha hamnat på land och i världens hav, varav cirka 15 procent är polyester, en plast som används i bland annat plastflaskor och kläder. Forskningen är publicerad i tidskriften Frontiers in Bioengineering and Biotechnology. Tumnagel
52.2°
+
Hugo Engström
0

Imorgon går Nothings ear (1) att köpa
Klockan 15.00 i begränsad upplaga

Imorgon kommer Nothings första produkt, ear (1), att gå och köpa för 99 dollar. I. videon nedan tar kanalen Design Theory en titt på hur företaget lyckats med hörlurarnas design. Håll alltså utkik på länken nedan imorgon klockan 15:00 om du är sugen på Nothings hypeade trådlösa hörlurar. Flera svenska återförsäljare (Prisjakt-länk) har också förhandsbokning för hörlurarna. Där ligger priset just nu på 1 190 kr och leveransdatum är den 17 augusti. Tumnagel
34.2°
+
Hugo Engström
0

GarageBand får nya ljudsamlingar från popartister
Band annat Dua Lipa och Lady Gaga

Apple har precis släppt ett antal nya ljudsamlingar till sitt musikskapar-program GarageBand. Ljudsamlingarna kommer från två popartister: Dua Lipa och Lady Gaga. Samt sju producenter: Boys Noize, Mark Lettieri, Oak Felder, Soulection, Take A Daytrip, Tom Misch och Trakgirl. Ljudsamlingarna finns att ladda ner i senaste versionen av GarageBand-appen på iOS och iPadOS. En ny serie med producenten Mark Ronson har också premiär idag 30 juli på Apple TV+. Serien heter Watch the Sound With Mark Ronson och en ljudsamling i GarageBand-appen ska komplettera serien, så tittare kan experimentera själva med det som visas i avsnitten. Tumnagel
38.1°
+
Hugo Engström
0

Waterworld ser ut att bli tv-serie
Ska utspela sig 20 år efter den klassiska filmen

Collider rapporterar att Universal Television planerar att spela in en tv-serie baserad på den klassiska filmen Waterworld, en film som gick upp på biograferna 1995. Arbetet med Waterworld-serie befinner sig på ett tidigt stadie men kommer antagligen att regisseras av Dan Trachtenberg, regissören bakom bland annat 10 Cloverfield Lane och The Boys. Huruvida Kevin Costner, som spelade huvudollen i filmen, kommer att dyka upp i tv-serien finns det än så länge inga uppgifter om. Då tv-serien är tänkt att utspela sig cirka 20 år efter händelserna i filmen så skulle det rent "åldersmässigt" antagligen inte vara omöjligt att Costner kan dyka upp i tv-serien. Tv-serien Waterworld sägs vara planerad att sändas på någon streamingtjänst men vilken detta skulle kunna bli finns det än så länge inga uppgifter om. Här ovanför hittas trailern till filmen Waterworld. Tumnagel
58.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Trailer för andra säsongen av See
Jason Momoa vs Dave Bautista

Nästa månad har andra säsongen av fantasydramat See premiär och här kommer trailern till den. I tv-seriens andra säsong får vi fortsatt följa hur Baba Voss (Jason Momoa) försöker skydda sina seende barn i en värld där alla andra är blinda. Som lök på laxen så stöter man under seriens gång på Babas bror Edo Voss (Dave Bautista) som sedan längre närt ett hat mot sin bror. Andra säsongen av See drar igång på Apple TV+ 27 augusti. Tumnagel
38.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Microsoft kommer plocka bort Forza Motorsport 7
Skynda att fynda innan det händer

Microsoft kommer ta bort bilspelet Forza Motorsport 7 från Microsoft Store från den 15 september. Både spelet samt all DLC kommer försvinna och kommer därmed inte gå att köpa men har man redan köpt det kommer man så klart kunna ladda ner det så många gånger man vill. Folk som skaffat spelet via Xbox Game Pass och sedan köpt DLC för spelet kommer få fortsatt tillgång till spelet. Varken Microsoft eller Turn 10 har gett någon vettig förklaring till varför de kommer plocka bort spelet förutom att det har nått slutet på sin livscykel. Det spekuleras dock att det är på grund av att licenserna för spelets bilar har löpt ut. Med endast sex veckor kvar innan spelet försvinner har Microsoft sänkt priset på spelet rätt så ordentligt så vill man ha det får man ju passa på att köpa det innan den 15 september. Standard-versionen kostar nu 87 kronor medan medan Ultimate Edition nu kostar 187 kronor istället för 749 kronor. Forza Motorsport 7 släpptes hösten 2017 till både Xbox One och Windows. Bonusklipp nedan där man kan kolla in lite gameplay från kommande Forza Horizon 5. Tumnagel
37.0°
+
Frode Wikesjö
0

Spotify Greenroom snart nedladdat en kvarts miljon gånger
Ligger långt efter konkurrenten Clubhouse

TechCrunch rapporterar att Spotifys Clubhouse-konkurrent Greenroom snart har laddats ner en kvarts miljon gånger. Enligt data från analysföretaget SensorTower har Greenroom laddats ner 141.000 gånger till iOS och cirka 100.000 gånger till Android. Det gör att Greenroom ligger långt bakom Clubhouse vars app har laddats ner över 30 miljoner gånger till både iOS och Android. Givet att Clubhouse funnits på marknaden betydligt mycket längre än Greenroom är det dock kanske inte så konstigt. Greenroom verkar än så länge hur som helst inte blivit någon succé. Förutom Clubhouse så konkurrerar Greenroom även med liknande livetals-tjänster från bland andra Twitter, Facebook och Reddit. Samtidigt så har en del bedömare börjat snacka om att livetals-tjänster som Clubhouse kanske fick lite för mycket uppmärksamhet och hajp i början av året. Något som gör att allt fler ifrågasätter huruvida tjänster som dessa ens kommer att vara intressanta i förlängningen. Tumnagel
34.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Wes Anderson stjäl en del från andra filmer
Fast på ett smakfullt sätt

I denna video går Thomas Flight igenom hur regissören Wes Anderson tagit stark inspiration från andra filmer i många scener, och varför det är helt ok. Som Ingmar Bergman en gång sa: I’m not one of those who believe that an artist grows up out of nothing and starts to bloom with no nourishment at all. I believe we’re all part of a great hodgepodge, so we take from each other, and I’ve always been completely uninhibited in that regard. If I see something good, I steal it and make it my own. Tumnagel
112kg
+
Hugo Engström

Hur man bäst får bort kroppshår
Matt ger lite tips

Här får man lite stalltips för hur man tar bort kroppshår från lite svårare ställen. Det bjuds på tips om vilka verktyg man bör använda och vilka tekniker bör använda för att vaxning, trimning och rakning. av överkroppen. Tumnagel
45kg
+
Frode Wikesjö

Wes Anderson stjäl en del från andra filmer
Fast på ett smakfullt sätt

I denna video går Thomas Flight igenom hur regissören Wes Anderson tagit stark inspiration från andra filmer i många scener, och varför det är helt ok. Som Ingmar Bergman en gång sa: I’m not one of those who believe that an artist grows up out of nothing and starts to bloom with no nourishment at all. I believe we’re all part of a great hodgepodge, so we take from each other, and I’ve always been completely uninhibited in that regard. If I see something good, I steal it and make it my own. Tumnagel
112kg
+
Hugo Engström

Billie Eilish "Happier Than Ever" ute nu
Den 19-åriga artistens andra studioalbum

Idag släppte Billie Eilish sin senaste skiva Happier Than Ever. Hela albumet är både skrivet och producerat av Billie och hennes bror Finneas Ox27Connell. Hennes första album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? vann bland annat en Grammy för bästa album. Nedan är musikvideon för singeln NDA. Regisserad av henne själv. Tumnagel
79kg
+
Hugo Engström

Hur verkliga är scener med musikproduktion?
Jack Antonoff ger sin åsikt

Jack Antonoff, som producerat album med artister som Lana Del Rey och Lorde samt är frontman i bandet Bleachers, kollar i denna video in hur realistiska scener med musikproduktion är i filmer. De kikar på scener från filmerna Bohemian Rhapsody, Love & Mercy, Pitch Perfect 2, Straight Outta Compton och Josie and the Pussycats. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Lite skateboardåkning med Bam Margera
Cold Call: Bam Margera

Den före detta Jackass-medlemmen Bam Margera har nog sett bättre dagar i sitt liv men han kärlek för att åka skateboard verkar finnas kvar. Här har vi ett klipp från Thrasher där Sheckler och Chris Cole besöker Bam för att åka lite bräda framför en kamera med Fisheye-objektiv. Tumnagel
102kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt och musikvideo med James Blake
Say What You Will

James Blake släppte idag den första singeln från sitt kommande album Friends That Break Your Heart. Låten heter Say What You Will. I musikvideon till låten följer vi James Blake när han förföljs av Finneas (Billie Eilish bror) och hur hans karriär och liv verkar gå som på räls, medan Blakes liv är monotont och trist. Albumet släpps 10 september. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Ny låt med Lorde – "Stoned at the Nail Salon"
Andra singeln från kommande albumet

Den nyzeeländska artisten Lorde släppte igår sin andra singel från sitt kommande album Solar Power. Låten heter Stoned at the Nail Salon och är skriven och producerad av Jack Antonoff och Lorde själv. Albumet kommer 20 augusti. Bonusklipp: Tumnagel
77kg
+
Hugo Engström

Nytt album från Kanye West på fredag
Verkar det som i alla fall

Kanye West som inte släppt något nytt album sedan Jesus Is King som kom 2019, är nu på gång att släppa nytt. Albumet ska heta DONDA, efter hans mor Donda West som gick bort 2007. Kanye West har på senare år blivit känd för att annonsera album som sen inte släpps, bland annat Yandhi och Turbo Grafx 16. Det återstår att se om något album släpps på fredag. I videon ovan hörs ett klipp från låten No Child Left Behind som ska finnas med på albumet. Tumnagel
31kg
+
Hugo Engström

Så gör man McDonalds pommes
Ett besök i potatisfabriken

Pommes kan vara magiskt och tragiskt. Personligen gillar jag McDonalds, eller framförallt kan doften vara väldigt trevlig. Men om jag för tio år sedan kunde sänka en stor pommes utan att blinka är jag i dag rätt nöjd med en liten. Och om det för tio år sedan inte fanns så mycket annat än donkens pommes som var "rätt" finns det i dag massor av alternativ som är betydligt bättre. Det var alltså inte bättre förr. I den här videon får vi kika in i pommes-fabriken men också i chips-fabriken. Tumnagel
89kg
+
Roger Åberg

WOW bjuder på weekend
Minifestival

Det blev inget Way Out West i år, men gänget kan inte hålla sig från att inte göra något alls. Under de datum som WOW skulle ha ägt rum så kör man därför lite konserter. På torsdagen är det Amason + Esther, på fredagen är det Sarah Klang + Klara Keller och på lördagen är det Deportees + Grant. Biljetter släpps i morgon och man lovar pizza på köpet, ett symboliskt festivalarmband och djs. Tumnagel
76kg
+
Roger Åberg

Kul video med Lil Nas X
Teaser för ny låt producerad av Kanye West

Lil Nas X som tidigare i år släppte ett par modifierade Nike-skor med satan-stil (vad det nu innebär), som Nike själva inte var helt glada över då de fort stämde rapparen är tillbaka med en kul teaser för sin nya låt Industry Baby. Låten är producerad av Kanye West och Take a Daytrip. Release sker nu på fredag den 23 juli. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Ford presenterar parfymen Mach-Eau
Om man vill lukta som en bil

Biltillverkaren Ford har tagit fram en parfym som man kallar för "Mach-Eau" vilken man säger ska påminna om lukten från bilar. Parfymen har Ford tagit fram tillsammans med parfymtillverkaren Olfiction. Det hela är en del i Fords satsning för att övertyga bilentusiaster om att elbilar ska kunna erbjuda samma körupplevelse som fossildrivna bilar. Mach-Eau sägs lukta som en mix av bilinredning och gummi till bildäck. Ford Mach-Eau går inte att köpa utan har istället tagits fram för att luktas på i olika bilsammanhang, bland annat bilfesten Goodwood Festival of Speed där parfymen gjorde sin debut. Huruvida Ford planerar att börja sälja parfymen längre fram finns det inga uppgifter om än så länge. Tumnagel
16kg
+
Wille Wilhelmsson