m
Apple Watch börjar närma sig perfektion

Apple Watch börjar närma sig perfektion
Små nyheter i Series 6

Pryl / Klockor

När en ny produkttyp kommer så är oftast första generationen spännande men helt ärligt rätt dålig. Andra brukar vara helt ok och tredje riktigt bra. Så var det helt klart med Apple Watch. Första generationen, som kallas för Series 0, fungerade och var rolig men var riktigt, riktigt långsam. Andra generationen, som kallas Series 1 och 2, var mer hanterbar och Series 3, som fortfarande säljs, var riktigt bra.

Med Series 4 togs ett riktigt stort steg med den större skärmen och EKG och med Series 5 fick vi always-on-skärm, saker som helt klart var trevliga men som man bevisligen klarar sig utan eftersom Apple säljer Series 3 och miljoner med människor är alldeles nöjda med den modellen.

TL;DR Apple Watch Series 6 är inte en så stor uppgradering från Series 5. Men betyder det att det är en dålig produkt? Tvärtom! Apple Watch börjar bli en riktigt mogen produkt och köper du en Series 6 kommer du att kunna ha den i många år framöver. Den enda riktiga konkurrenten är Apple Watch SE.

Nyheterna i Series 6 är ännu mer förfiningar jämfört mot Series 5 så den som i dag har en Series 5 behöver inte springa till affären för att uppgradera. Men att det inte kommer några revolutionerande nyheter är samtidigt ett bevis på att produkten börjar bli allt mer komplett, för just nu saknas inte någon större funktion i Apple Watch. Eller jo, en. Men vi återkommer till det.

Fyra nya färger


Årets upplaga levererar rejält på färgfronten. Eller färger är nästan att förminska det, det är snarare olika typer av behandlingar vi pratar om. Istället för att bara ha en unik variant som kostar skjortan har man satsat på två färgglada alternativ i aliminiumform och två stiliga alternativ i stålform. Jag har inte ännu sett de färgglada alternativen på riktigt, men det verkar vara av samma underbara stil som den första Product Red-iPhonen, som kanske är min favoritfärg på en telefon någonsin. Aluminumversionen av Series 6 finns nu alltså inte bara i silver, rymdgrå och guld utan även i blå och röd.

Tillsammans med det stora utbud av band som redan finns kan man göra en oerhört stor mängd kombinationer. Vi återkommer med recension av de nya banden utan spännen när vi fått tag på dem.

På stålsidan har det rymdgrå ersatts av grafit som verkar vara helt rätt beslut. Förra årets rymdgråa var nämligen lite väl lik den rymdgråa i aluminium och faktiskt lite tråkig. Grafit känns mer som en stålklocka med lite mörkare attityd. Man har också tagit fram en riktigt härlig guldversion som jag har provat. Denna är verkligen inte alls för mycket bling utan känslan av sobert 18k-guld finns verkligen där. Personligen hade jag nog klarat av lite, lite mer blingkänsla men samtidigt så passar den här lite mer neutrala bra i lite fler sammanhang.

De två titanversionerna är kvar från förra året.


Efter ett års användning har Series 5 i stål noll repor. Series 6 lär inte vara sämre.

Hårdheten är skillnaden


Förutom prislappen och materialet är skillnaden mellan aluminiumversionen och stål/titan-versionen kvaliteten på glaset. Jag har tyvärr inte kört den mjukare varianten av glaset på ett tag nu men har det senaste året kört stålversionen som har safirglas:ish. Jag säger ish eftersom testare har lyckats repa glaset med mjukare material än vad man ska kunna göra med safirglas men faktum är att glaset och även beläggningen på det rostfria stålet är fantastisk. Efter ett års användande där jag har kört klockan mer eller mindre hela tiden utan att ha tagit av den för att den kanske ska skadas har jag inte en enda repa. Det är väldigt imponerande.

Ljusstarkare skärm gör skillnad i solljuset


Skärmen är lika stor och har samma form som förra året, men har mer drag i sig. Det här gör främst skillnad i always-on-läget när man är utomhus. Förra årets skärm levererade 200 nits i det här läget och årets 500 nits.

När man är inomhus gör detta inte någon större skillnad alls faktiskt. Anledningen till det är att om det inte är så ljust så behöver inte skärmen leverera så många nits för att det ska vara behagligt. Utomhus däremot är skillnaden betydligt större. I indirekt solljus ser man verkligen skillnaden och i direkt solljus är Series 5 i princip svart. Förändrar detta ditt liv? Knappast, men en trevlig nyhet helt klart.


Klockorna i sol, med blänk


Klockorna i sol, rakt framifrån i standby-läge


Klockorna i aktivt läge

Snabbare, men det är inte allt


I Apple Watch Series 6 sitter Apples nya S6-chip, eller System in Package som Apple kallar det. S6 är 20 procent snabbare än förra årets S5 som inte alls var långsam. Jag tycker mig märka skillnaden, framförallt känns Siri snabbare. Men S6 bjuder även på stöd för Wifi 5 GHz och har dessutom U1-chipet. Exakt hur det där U1-chipet kommer att göra våra liv bättre återstår fortfarande att se, men att det är på plats är knappast en nackdel även om sakerna man kan göra med det i dag är minimala. I framtiden kan det däremot låsa upp vår bil, hitta din telefon utan att den piper eller hitta dina nycklar. Men det är då det.

Bättre batteritid och snabbare laddning


En av de få saker som jag spontant hade svarat att Apple Watch måste bli bättre på är batteriet. Här var Series 4 faktiskt min bästa upplevelse där man klarade två dygn utan problem. Med Series 5 kom always-on-skärmen som åt batteri och glömde man ladda som visste man att den skulle dö någon gång under dag två. Men det var värt det.

Series 6 med always-on och LTE påslaget klarar inte riktigt två dygn, men min känsla är att batteritiden är bättre än Series 5. Jag säger känsla eftersom jag haft den för kort tid för att hinna testa på riktigt. Jag ska köra ett test där jag kör klockan utan always-on påslaget och LTE avstängt, ska bli spännande att se vad man då får för batteritid.

Den officiella batteritiden för Apple Watch har varit 18 timmar i flera år nu, detta så klart beroende på hur man använder den. Det känns som att Apple prioriterar nya funktioner istället för att höja batteritiden på pappret, men de allra flesta av dessa funktioner går ju att stänga av vilket gör att man kan prioritera funktioner vs batteritid själv beroende på tillfälle eller tycke och smak. Men det är klart att jag gärna hade haft en klocka som räcker i en vecka. När klockan nu mäter en massa saker även under sömnen vill man ju ha på sig den hela tiden och inte bara på dagarna.

Series 6 har faktiskt fått bättre batteritid på pappret för vissa funktioner. Man kan numera spela musik i elva timmar och tränar man får man en extra timme. Det som gäller nu är elva timmar för inomhusträning, sju timmar utomhus med GPS och sex timmar utomhus med GPS och LTE. I de där 18 timmarna ingår förresten träning så är du en soffliggare får du garanterat fler timmar med batteri.

Att ladda klockan från noll till 80 procent går nu på en timme, mot en och en halv timme för Series 5. Till hundra procent kommer man nu på 90 minuter istället för 130 minuter. I min verklighet så brukar jag lägga klockan på laddning på morgonen medans jag duschar och det räcker gott för att fylla på för dagen, nu ännu mer än tidigare.

Mäter syremättnaden i blodet


EKG på Apple Watch är en medicinsk mätning och därför har Apple fått ansöka om tillstånd hos de lokala medicinska myndigheterna runt om i världen, vilket gör att det inte finns överallt och det tog ett tag innan den funktionen kom till Europa. Att mäta syremättnaden i blodet är tydligen inte detta eftersom den finns tillgänglig över hela världen och här i Europa från start, men det ska inte användas som ett medicinskt instrument utan för "välmående" eller well being som det heter på amerikanska.

Hur som helst är det en cool funktion som med röda lampor under klockan mäter syremättnaden i blodet. Det lyser rejält och funktionen är avstängd när man har teaterläget påslaget. Man kan så klart mäta mättnaden manuellt i blodet men klockan gör också mätningar i bakgrunden då och då, även när man sover.

Men vad ska man med det till? Även Apple är faktiskt lite luddiga på den här punkten, det finns egentligen ingen direkt vinst med att mäta syremättnaden för en normal person en normal onsdag. Däremot är det något som kan vara intressant under längre tid och vara en intressant beståndsdel under träning.


Det märks när man mäter syremättnaden i blodet.

Höjdmätare som alltid är aktiv


I ett fall som syremättnaden i blodet verkligen är intressant är om man är på hög höjd. En nyhet i Series 6 är att höjdmätaren alltid är aktiv och man kan alltså få en aktuell höjd på sekunden. Detta fungerar helt ok i de ytterst ovetenskapliga tester som jag har genomfört men är inget vetenskapligt instrument. Det är inte ens en egen sensor utan man kombinerar data från barometern, gpsen och wifi-nät i närheten för att lista ut vart man är och vilken höjd man är på. Varför jag säger att det fungerar helt ok är för att funktionen kollar vart du är och sedan används barometern för att se hur du flyttar dig i höjd. Detta gör att starthöjden kan diffa lite från en tid till en annan beroende på vart man är, men sedan är den exakt. Hemma har jag ena dagen fått 36 meter och andra dagen 16 meter men går jag ner för trappan minskar den alltid med två meter.

Man ska alltså inte sätta några pengar på att man är på ett visst antal meter ovanför havet, men om du sätter dig på en cykel och börjar cykla uppför ett berg är min ovetenskapliga gissning att start- och målhöjden kan vara några meter fel beroende på gps-data och annat, men hur högt du har tagit dig mellan dessa punkter bör vara bra exakt.

Man hittar höjden i kompass-appen eller så har man direkt på urtavlan. Denna data går att använda för andra appar vilket kommer att vara grymt för till exempel skidåkningsappar som nu mer exakt kan få till hur många meters fallhöjd du har klarat av på en dag i backen.

Ska man köpa en Apple Watch Series 6?


Ni som har läst mina tankar om Apple Watch SE vet att Apples utbud av klockor i år är bättre än någonsin och vilken nivå man ska lägga sig på beror på hur mycket man tänker använda klockan och framförallt hur stor budget man har.

Grundfrågan är om man ska köpa en Apple Watch över huvudtaget. Ja, om man kör iPhone och vill ha en kompis till sin telefon så är svaret "lätt". Jag tycker att jag är mindre fastknuten vid min telefon när jag har klockan på mig. Sen skulle jag ljuga om jag faktiskt gör så otroligt mycket med min klocka mer än notiser, träning och den där lilla detaljen med att visa vad klockan är. Men det är inte så lite det, eftersom jag verkligen gillar att ha den där på armen.

På frågan om man ska uppgradera så beror det så klart på vilken modell man har i dag. Har man sen Series 3 (eller tidigare), verkligen gillar sin klocka och vill ha större skärm tycker jag att det kan vara värt det. Har man en Series 4 eller 5 kan man sitta lugnt i båten.

På frågan om man ska köra en SE eller Series 6 beror det mycket på always-on-skärmen. Tycker man att det är en onödig detalj så är SE en grym deal. EKG och syremättnad i blodet är verkligen bonussaker för de allra flesta. SE kör också S5-chipet och är långt ifrån långsam och kommer att hålla länge.

Men vad får man om man köper en Series 6? En mycket trevlig skärm som är igång hela tiden. Ett lite snabbare chip som framtidssäkrar med bättre wifi och U1-chipet. Men man får också lite fler färger att välja mellan och framförallt, om man betalar för det, får man trevligare material som stål och titan. Jag är fullt medveten om att stål inte tar Apple Watch hela vägen från en digitalklocka till en "riktig" klocka men det gör riktigt mycket för den som vill vara lite stiligare.

Apple Watch Series 6 finns i två storlekar, 40 och 44 millimeter, och tre olika material, aluminium, stål och titan.
Aluminium finns i silver, rymdgrå, guld, blå och röd. Kostar från 4495 kronor för 40 mm och 4895 kronor för 44 mm.
Stål finns silver, grafit och guld. Kostar från 7695 kronor för 40 mm och 8295 kr för 44 mm. Rymdsvart finns, men då får man betala Hermès-pengar.
Titanversionen finns i naturlig titan och rymdsvart titan. Kostar 8695 kronor för 40 mm och 9295 kr för 44 mm.
Här kan du leka med storlekar, boetter och armband

Läs mer
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Apple Watch börjar närma sig perfektion
40.5°
0

Apple Watch börjar närma sig perfektion

Små nyheter i Series 6

Scambaiter lyckas hacka nätbedragares webbkamera
Något nätbedragaren inte var beredd på

Här har vi ett nytt underhållande klipp där YouTube-kanalen Scambaiter jagar nätbedragare. Denna gång lyckas han koppla upp sig mot bedragarens webbkamera något som minst sagt chockerar bedragarna. Tumnagel
55.4°
+
Frode Wikesjö
0

85 procent av alla nya bilar sålda i Norge var elektriska
I alla fall under mars månad

Norge gillar som bekant det här med elektriska bilar. De gillar dem tydligen så pass mycket att nästan 85 procent av alla bilar som såldes där förra året var batteridrivna (56,3 procent) eller plug-in hybrider (28,6 procent). Modellen som såldes bäst var Teslas Model 3 följt av Audi e-tron och sedan Nissan Leaf. En mer detaljerad genomgång av Norges elbilförsäljning under mars månad kan kollas in via länken nedan. Tumnagel
54.1°
+
Frode Wikesjö
0

Spelkult kollar in Marvel Champions
Ett av de högst rankade kortspelen på Boardgamegeek

Våra vänner borta på Spelkult bestämde sig för att kolla in Marvel Champions: The Card Game från Fantasy Flight Games. Spelet är ett av de högst rankade kortspelen på spelsajten Boardgamegeek och spelkult ville väl se in rankingen är befogad eller ej. Du kan kolla in hela unboxingen och en genomgång av spelreglerna i klippet ovan. Det Spelkult gillade med spelet var att det går snabbt att spela, inte kräver så mycket plats och att informationen korten är tydlig. Saker som de inte gillade var att spelet lätt kan bli dyrt i längden med alla expansioner och extra kort som behövs om man ska spela det med fler än två spelare. Tumnagel
37.4°
+
Frode Wikesjö
0

Varför ser man aldrig kameran i speglar?
Många olika trick för att få bort den

Här bjuds på ett rätt intressant klipp där någon går igenom ett gäng filmscener där man känner att man kanske borde se kameran men inte gör det. Tumnagel
42.8°
+
Frode Wikesjö
0

Kina bötfäller Alibaba
En saftig mångmiljardbot

Kinesiska tillsynsmyndigheter har dömt näthandelsjätten Alibaba att betala 18,2 miljarder yuan (23,7 miljarder kronor). Det är ju galet mycket pengar det och fyra procent av Alibabas försäljning under 2019. Boten är också nästan tre gånger så högt som den tidigare högsta företagsboten som Qualcomm råkade ut för under 2015. Anledningen till boten är för tillsynsmyndigheten anser att Alibaba har missbrukat sin dominerande ställning på marknaden genom att förbjuda säljare som använder Alibaba lägga upp sina varor på konkurrerande tjänster. Alibaba kommer inte bestrida boten och nämner i ett pressmeddelande att de accepterar sanktionen med ödmjukhet. Det råder så klart spekulationer att denna bot är ett personligt straff mot Alibabas ägare Jack Ma som sägs ha hamnat lite i kläm med landets myndigheter. Tumnagel
35.2°
+
Frode Wikesjö
0

En första trailer för WWE 2K22
Kan det bli något vettigt denna gång?

Under nattens första kväll av Wrestlemania passade 2K på att annonsera sitt nya spel WWE 2K22. Spelserien tog som bekant en paus förra året vilket kanske var lika bra då kvalitén på senare tid har varit under all kritik. Om WWE 2K22 lyckas bli vettigt återstår att se men faktumet att Cesaro, även om han som vanligt får stryk, är med i första teasern bådar ju gott. Tumnagel
35.9°
+
Frode Wikesjö
0

Logitech slutar tillverka Harmony-fjärrkontroller
Ännu en era avslutas

Logitech meddelade i veckan att man inte längre kommer tillverka några fler Harmony-fjärrkontroller. Detta var väl inte helt oväntat då Logitech generellt varit väldigt tysta kring Harmony-serien på sistone. Det kommer så klart fortfarande vara möjligt att köpa enheterna i butiker men när alla dem tagit slut kommer de inte fyllas på med nya. Logitech planerar att fortsätta stödja Harmony-communityn med supportsidor, garantier och tillgång till mjukvara. Tumnagel
31.1°
+
Frode Wikesjö
0

En teaser för S06 av Legends of Tomorrow
Wille jublar

Tro det eller ej så är det snart dags för den sjätte säsongen av Legends of Tomorrow att ha premiär och nyss fick vi en första teaser för denna säsong. Som bekant slutade förra säsongen på en saftig cliffhanger där Sara Lance kidnappades av tidsresande utomjordingar. Legenderna kommer också få en ny medlem denna säsong i form av Esperanza "Spooner" Cruz som spelas av Lisseth Chavez. Den sjätte säsongen av Legends of Tomorrow har premiär på den amerikanska tv-kanalen CW den 2 maj. Tumnagel
36.1°
+
Frode Wikesjö
0

Age of Empires IV släpps till hösten
Direkt på Xbox Game Pass för PC

Under gårdagen höll Microsoft ett litet minijippo för kommande Age of Empires IV som utvecklas av Relic Entertainment. Bland annat meddelade man då att spelet kommer släppas under hösten till Windows via Steam samt Windows Store och vara tillgängligt för dem som kör Xbox Game Pass för PC. Detta realtidsstrategispel kommer innehålla kampanjer för fyra olika civilisationer som du då ska ta genom fyra olika tidsåldrar. En ny grej för spelet är möjligheten att gömma trupper i skogen för att ligga i bakhåll vilket ju låter spännande. En trailer för spelet kan beskådas ovan och hela jippot kan ses i sin helhet nedan. Tumnagel
44.3°
+
Frode Wikesjö
0

Så här ser det ut när man åker genom Musks tunnel
Den under Las Vegas

Tidigare i veckan fick pressen provåka Elon Musks kollektivtrafik som tar passagerare genom tunlar under Las Vegas. Denna tunnel befinner sig tolv meter under jorden och är sammanlagt ungefär 2,5 kilometer lång med tre stop. Tanken är att det i dessa tunlar ska köra ett stadigt flöde med Teslas som körs autonomt. Bilarna ska också rymma upp till 16 personer. Men just nu är det inte så sexigt då bilarna under denna pressdag var helt vanliga Teslas som kördes av riktiga människor med en fart på runt 55 Km/h Vid full kapacitet är det tänkt att denna loop ska kunna transportera 4 400 i timmen. Om det blir så återstår att se när denna tunnel öppnas upp inom några månader. Under juni månad kommer det hållas en större konferens i Las Vegas och då blir det spännande att om det här är en vettig investering från Las Vegas sida eller ej. Tumnagel
34.7°
+
Frode Wikesjö
0

Kolla in trailern för Together BnB
Märkligt snuskpellespel

Together BnB är ett kommande spel där du som spelare driver ett bed and breakfast och spenderar din vardag med att ta pervobilder på kvinnliga gäster samt skjuta vilddjur med pistoler för att få rätt på vad som häde med din bror som mystiskt försvunnit. Together BnB is a 3D Real-Time first-person love adventure PC Game. You will be playing the main character James, whose older brother owns a BnB. James was forced to take over the management of the BnB since his brother mysteriously disappeared. Besides searching for his brother through various clues, as a deputy manager, James also has to assist the beautiful tenants of the BnB, satisfy them and help them achieve their goals... Trailern för spelet kan kollas in ovan och sammanfattar verkligen denna märkliga kombination. Tumnagel
39.3°
+
Frode Wikesjö
0

Nästa Star Trek-film har premiär under 2023
Långt kvar tills dess ju!

Även om det var fem år sedan vi sist fick se en ny Star Trek-film på bio får vi vänta ett tag till på att vi får se en till. Paramount har nämligen bestämt sig för att inte släppa nästa Star Trek-film förrän den 9 juni 2023. Vad filmen kommer handla om och vem som står för manuset är för tillfället oklart. Tidigare rapporter kring denna film har bland annat sagt att Quentin Tarantino eller Noah Hawley var ansvariga för manuset men det verkar inte längre vara fallet. Det är också oklart vilken tidslinje filmen kommer utspela sig men antagligen återvänder de till Kelvin-tidslinjen igen. Tumnagel
40.6°
+
Frode Wikesjö
0

Michael Reeves leker med Spot
Gör så den kissar öl

Michael Reeves har fått leka lite med roboten Spot från Boston Dynamics. Självklart använde han sin tid och kunskap för att göra det mest praktiska en sådan här robot kan göra, nämligen att kissa öl. Tumnagel
42.0°
+
Frode Wikesjö
0

Längre gameplay-trailer för The Day Before
Det där Last of Us-liknande MMO-spelet

Här bjuds vi på en längre trailer för spelet The Day Before vilket är ett kommande MMO-spel som utspelar sig i ett USA som drabbats av en dödlig pandemi. Infekterade människor har blivit köttsugna zombies och de som överlevde drabbar samman över de få resurser som är kvar. När spelet släpps är för tillfället okänt, men länk till spelet på Steam har ni här nere till vänster och där kan ni wishlista för att hålla er uppdaterade. Tumnagel
40.3°
+
Frode Wikesjö
0

Stor modell av Mustangen från Gone in 60 seconds
Bygg Eleanor på 27 månader

Eleanor från filmen Gone in 60 seconds är troligen en av de allra mest kända film-bilarna. Nu finns den som smått gigantisk metallmodell som mäter 58 centimeter lång. Den säljs av några som heter Die-cast club och det lär bli en dyr historia att få ihop den. Det tar också 27 månader. Varje månad får man nämligen fyra kit som kostar 120 kronor styck ungefär. Dessa bygger man sedan ihop och när 27 månader har gått så har man byggt ihop bilen. Låter det dyrt? Det är det, prislappen totalt blir 13.000 spänn. Aj. Men kanske ett roligt och långt projekt. Tumnagel
39.8°
+
Roger Åberg
0

Premiärdatum för nästa Indiana Jones-film
29 juli 2022

Under gårdagen meddelade Disney att nästa Indiana Jones-äventyr har premiär den 29 juli 2022. Harrison Ford återvänder som bekant för huvudrollen och kommer bland annat få sällskap av Phoebe Waller-Bridge. John Williams kommer också att återvända för att ge filmen lite musik. Tumnagel
46.0°
+
Frode Wikesjö
0

De första 16 minuterna från Diablo 2: Resurrected
Från den pågående alfan

Som bekant pågår det just nu ett tekniskt alfatest för Diablo 2: Resurrected. Folket från IGN har fått lägga vantarna på det och bjuder här på spelets första 16 minuter. Nedan kan man också spana in ett klipp där man jämför den gamla grafiken med den nya. Tumnagel
43.5°
+
Frode Wikesjö
0

Därför är miles per gallon idioti
Vänd på det!

Amerikanarna kan en del saker, men mått har de verkligen inte fått rätt. Extra knäppt blir det när man vänder på saker och här förklarar Engineering Explained varför miles per gallon är ren och skär idioti jämfört med liter per mil. Tumnagel
50.7°
+
Roger Åberg
0

DMX är död
Legendarisk rappare blev 50 år

Tidigare i veckan lades Earl Simmons, aka DMX, in på sjukhus efter en hjärtattack orsakad av en överdos. Nu nås vi av nyheten att inte klarade sig ur detta utan nu bekräftats avliden. DMX hade en unik stil och var kanske mest känd för låten X Gonx27 Give It to Ya från soundtracket till filme Cradle 2 the Grave, men störst var han nog på 90-talt. Earl Simmons blev 50 år gammal. Visa det här inlägget på Instagram Ett inlägg delat av snoopdogg (@snoopdogg) Tumnagel
51kg
+
Roger Åberg

Dave Grohl släpper boken The Storyteller
Lyssna på ett utdrag från den här

Musikern Dave Grohl, som spelat i både Nirvana och Queens of the Stone Age såväl som grundat det egna bandet Foo Fighters, släpper i höst boken "The Storyteller". I boken kommer Grohl att dela med sig av sin historia och saker han upplevt under sin uppväxt och karriär i några av världens mest kända rockband. Han skriver själv om "The Storyteller". "A collection of memories of a life lived loud. From my early days growing up in the suburbs of Washington, DC, to hitting the road at the age of 18, and all the music that followed, I can now share these adventures with the world, as seen and heard from behind the microphone. Turn it up!" Dave Grohls "The Storyteller" släpps i både textbok- och ljudboksformat 5 oktober. Ni kan lyssna på ett utdrag där Grohl läser lite ur boken själv här ovanför. Tumnagel
103kg
+
Wille Wilhelmsson

MSCHF återkallar Lil Nas X djävulsskor
Efter uppgörelse med Nike

Företaget MSCHF som i slutet av förra månaden släppte skomodellen "Satan Shoes" tillsammans med Lil Nas X återkallar nu dessa. Det är något man gör efter det att Nike stämt MSCHF då Satans Shoes var baserade på Nike Air Max 97 och försedda med Nikes klassiska Swosh-logga. Då samtliga av de 666 paren av Satan Shoes sålde slut på rekordtid innebär återkallningen av skorna att MSCHF erbjuder sig att köpa tillbaka skorna från köparna till butikspriset 1018 dollar efter uppgörelsen med Nike. Nike säger i ett uttalande om uppgörelsen med MSCHF: "If any purchasers were confused, or if they otherwise want to return their shoes, they may do so for a full refund. Purchasers who choose not to return their shoes and later encounter a product issue, defect or health concern should contact MSCHF, not Nike." En advokat för MSCHF uppger att man gått med på uppgörelsen med Nike då företaget anser att man redan uppnått sitt syfte med skorna, ett syfte som advokaten säger var: "With these Satan Shoes — which sold out in less than a minute — MSCHF intended to comment on the absurdity of the collaboration culture practiced by some brands, and about the perniciousness of intolerance." De köpare som lyckades få tag på ett par Satan Shoes lär sannolikt inte heller sälja tillbaka dem till MSCHF för inköpspriset. Skorna har redan börjat säljas på eBay och där gick ett par nyligen för 5000 dollar medan en auktion som fortfarande pågår är uppe i närmare 7800 dollar för ett par. Tumnagel
83kg
+
Wille Wilhelmsson

I dag är det gin och tonic-dagen
Hur blandar du din?

Gin och tonic är ju rackarns gott och en drink som är väldigt enkel att få helt ok. Sen kan man nörda ihjäl sig hur mycket som helst men frågan är om det lönar sig. Lite bra gin, lite bra tonic och lite gurka brukar räcka för mig. Min bästa gin och tonic har jag druckit på en hotelbar i Amsterdam. När drack du en riktigt bra GT och hur gör du för att få den så där riktigt bra. Nedan får ni se en annorlunda version på GT. Tumnagel
92kg
+
Roger Åberg

Massive Attacks Blue Lines fyller 30 år
En till klassiker

Dagens andra klassiker blir Massive Attack och deras platta Blue Lines som numera är 30 år gammal. Plattan måste väl räknas som en av de moderna klassikerna. Hängde man i skivaffärer kring 1991 var det här ett självklart köp och det var nog också uppföljarna Protection och Mezzanine. Bandets bas har väl varit 3D (Robert Del Naja), Daddy G (Grant Marshall) och Tricky (Adrian Thaws) men har hela tiden använt massor av gästartister, som Shara Nelson här ovanför i Unfinished Sympathy. Tumnagel
94kg
+
Roger Åberg

The Avalanches-platta firar 20 år
Klassiker remixas

The Avalanches platta Since I left you är en riktig klassiker och nu firar den 20 år. För att fira det så kommer gruppen att släppa en ny version av plattan i juni som innehåller remixar av Stereolab, MF DOOM, Leon Vynehall, Black Dice, Carl Craig, och Sinkane. Just nu har man släppt en remix som ni kan höra nedan, resten kommer alltså senare. Man släppte även förköp på en vinylversion med fyra skivor igår, men den tog slut direkt. Tumnagel
94kg
+
Roger Åberg

Liseberg öppnar upp som promenadpark
Om man vill besöka Liseberg utan att åka något

Liseberg meddelade idag att man kommer att öppna upp nöjesfältet som promenadpark för att fler ska kunna få uppleva våren på Liseberg trots de rådande pandemi-restriktionerna. Det innebär att parken kommer att vara öppen för besökare även utanför ordinarie öppettider. Då kan besökarna knalla runt på Liseberg och kolla in trädgårdar, planteringar och lekplatser men att inga åkattraktioner kommer att vara igång. Andreas Andersen, vd på Liseberg, säger om initiativet till att öppna upp Liseberg som promenadpark: "Med en så kraftig begränsning av antalet gäster som restriktionerna medför ser vi att en stor del av våra besökare inte kommer ges möjlighet att besöka Liseberg under våren. Att öppna promenadpark på förmiddagarna är ett sätt att göra parken tillgänglig för fler under en svår tid." Liseberg planerar att öppna upp någon gång i vår men något exakt premiärdatum är än så länge inte spikat. Det kommer att vara gratis att besöka Liseberg under förmiddagar när nöjesfältet kommer att fungera som promenadpark. Tumnagel
160kg
+
Wille Wilhelmsson

Så gjorde Moby nya versionen av Porcelain
Reprise Version

Porcelain är en av Mobys mest kända låtar och nu har Moby spelat in en ny version av den. Den här gången är den inte alls elektronisk utan med orkester och hela rasket. Med på sång är också Jim James. Ovan kan ni ser Moby berätta om hur den nya versionen kom till och nedan kan ni lyssna på den och se originalvideon. Tumnagel
89kg
+
Roger Åberg

Netflix arrangerar Snabba Cash-konsert
Med Timbuktu, Silvana Imam och andra

Igår hade Netflix svenska tv-serie Snabba Cash premiär och i morgon kommer Netflix att köra en digital "Snabba Cash"-konsert för att uppmärksamma det. På konserten kommer 1.Cuz, Greekazo, Mwuana, Timbuktu, Silvana Imam, Lilla Namo, Erik Lundin, Stor samt Linda Pira att uppträda. Förutom musikuppträdanden kommer även Evin Ahmad, Alexander Abdallah, Dada Fungula Bozela och Ayan Ahmed tillsammans med Snabba Cash regissör Jesper Ganslandt dyka upp på eventet. De kommer bland annat berättar om skapandet av serien i intervjuer ledda av konferencier Amie Bramme Sey. Netflix "Snabba Cash – The Music Event" släpps den 9 april kl 19:00 på Netflix YouTube-kanal vilken hittas på länken här nedanför. Tumnagel
-122kg
+
Wille Wilhelmsson

Adidas nya sneakers går att pimpa med lego-bitar
Om du vill ha lite färggladare ränder

Förra året inledde Adidas och Lego ett samarbete och nu har de släppt en ny modell som de båda tagit fram tillsammans. Den nya modellen baseras på Adidas Ultraboost DNA-modell vilken har försetts med designelement från Lego. Skorna levereras även med lite legobitar som användaren kan använda för att designa om de tre Adidas-ränderna som finns på varje skos sida. Adidas Ultraboost DNA X Lego började säljas på Adidas sajt klockan 10:00 i morse och kostar cirka 1700 kronor. Tumnagel
-7kg
+
Wille Wilhelmsson

Rolex släpper ny generation av Explorer II

Rolex modell Explorer II är en mix av deras Explorer och GMT-Master II och släpptes första gången 1971. Senaste generationen visades upp 2011 och nu är det dags igen för en ny generation, så här tio år senare. Uppdateringen är en finputsning och den största förändringen är egentligen att den nu syns bättre i mörkret, man har nämligen uppdaterat materialet som lyser i mörkret och det ska lysa klarare och längre än tidigare. Tumnagel
84kg
+
Roger Åberg

Marcus snickrade sin egen soffa
Kopia av en dyr klassiker

Norrgavels träsoffa av rak modell är en riktigt snygg sak, men också väldigt dyr. Säkert värd pengarna och hantverket, men 31.400 kronor är ändå en slant. Marcus Carlsson tyckte att det var en bättre och roligare idé att snickra ihop den, så det gjorde han. På vardagsrumsgolvet. Tumnagel
105kg
+
Roger Åberg