37 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Hitachi visar upp roboten Emiew 3 Kan hjälpa till i butiker
Hitachi visar upp roboten Emiew 3

Det har nu gått över 10 år sedan Hitachi visade upp roboten Emiew första gången och nu har man tagit fram en tredje modell av roboten som man hoppas ska kunna hjälpa kunder i butiker med deras önskemål, med andra ord liknande uppgifter som utförs av SoftBanks populära Pepper-robotar.

Roboten är försedd med talsyntes och kan även förstå vad människor säger till den. Med en maxhastighet på cirka sex kilometer i timman skulle den även vinna ett lopp mot en Pepper-robot vars maxhastighet ligger på cirka två kilometer i timman.

Till skillnad från Pepper-robotarna som redan finns på marknaden siktar inte Hitachi på en lansering av Emiew 3 före 2018.

Pryl, Robotar, hitachi, emiew
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Hitachi visar upp roboten Emiew 3
Hitachi visar upp roboten Emiew 2 Platt fall direkt Idag visade Hitachi upp efterföljaren till sin robot Emiew i Japan och det hela gick inte riktigt som man tänkt sig. Även om publiken till en början var imponerad av Emiew 2:s förmåga att ta sig fram på två eller fyra hjul samt att den kunde lyfta benen över trösklar så slutade det hela inte bättre än att roboten åkte in i ett bord. Efter det var det slut på det roliga och demonstrationen avbröts i en timme. När det hela satte igång igen klarade dock roboten av sina uppgifter galant. Emiew 2 är cirka 80 centimeter lång och väger 13 kilo. Det är lite mindre än storebrorsan Emiew som är cirka 130 centimeter lång och visades upp för första gången 2005. Roboten är tänkt som kontorshjälp där den kan springa ärenden och liknande. Den är även försedd med röstigenkänning, ansiktsigenkänning och talsyntes. När vi får se bröderna Emiew på marknaden är för tillfället okänt. Tumnagel
37.0°
0
Emiew - humanoid robot från Hitachi Idag visade Hitachi upp två av sina Emiews. Paul och Chum, som de heter, beskrivs som de snabbaste robotarna i världen och rör sig framåt med en hastighet av cirka sex kilometer i timman. Det är dubbelt så snabbt som Hondas Asimo rör sig.Emiew står för "Excellent mobility and interactive existence as workmate" och skulle ni vilja se de live är det bara att bege sig till den kommande världsutställningen i Aichi, Japan.www.reuters.co.uk/newsArticle.jhtml Tumnagel
37.0°
0
37.3° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 14 apr 2016, 13:30
Hitachi visar upp roboten Emiew 3 Kan hjälpa till i butiker
37.3°
0