41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Jabra Solemate Mini Mindre version av Jabras portabla högtalare visad på IFA
Jabra Solemate Mini

På förra årets IFA-mässa visade Jabra upp sin portabla högtalare Solemate och på årets mässa presenterades den i lite nya färger men det visades även upp en lillebror till Solemate, Solmate Mini.

Solmate Mini är ungefär lika stor som en läskburk, rymmer två stycken högtalare och har en batteritid på upp till åtta timmar. Den kopplas till lämplig mobiltelefon eller annat via NFC, Bluetooth eller en vanlig 3,5mm-kontakt. Den snygga lösningen med den medföljande sladden som först hittades på Solemate hänger även den med på Solemate Mini och det var en lösning jag själv uppskattade mycket då man inte tappar bort den lika lätt (se bild nedan).

Solemate Mini släpps i Sverige till månadsskiftet september/oktober och kommer att kosta runt 900 kronor.

Pryl, Högtalare, ifa2013, jabra, solemate, solemate mini, bluetooth
Jabra släpper blåtandshögtalare Utformad som en sko? Danska Jabra är mest kända för sina blåtandsheadset men på IFA-mässan så visade de upp en produkt i en för dem ny produktkategori, blåtandshögtalare. Jabras intåg på denna marknad sker via en liten högtalare vid namn Jabra Solemate vars design är något nytt. Jabra Solemate har hämtat sin designinspiration från skor(!) och undersidan ser ut som en sula från en gympadojja. På ena sidan hittar vi dessutom en liten ögla precis som vid hälen på många skor. Jag lyssnade lite snabbt på denna på IFA-mässan och det ska bli intressant att få höra den spela i en mindre ljudrik miljö då det absolut inte var något fel på volymen trots den minimala storleken. En annan lite smart detalj är att du inte behöver ha med någon sladd om du vill kopplia in något utan blåtand, sladden göms nämligen i botten så att den alltid är med. Du kan även koppla in något välljudande med hjälp av usb. Solemate är byggd för att stå emot lite damm, vatten och stötar vilket gör att den kan vara bra för stranden eller liknande. Behöver man skydda den ännu mer så följer det med en påse man kan stoppa den i för extra skydd men som inte stoppar för mycket av ljudet. Batteritiden sägs ligga på åtta timmar via blåtand och 10 timmar via sladd. Den börjar säljas nu och prislappen ligger på 1 700 kronor. Tumnagel
36.0°
0
37.6° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
lör. 7 sep 2013, 11:37
Jabra Solemate Mini Mindre version av Jabras portabla högtalare visad på IFA
37.6°
0