38 i dag 34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium! Breaking News! Microsoft köper Activision Blizzard!

Lego presenterar Spike Essentials
Mera lego för lärande

Lego presenterar Spike Essentials
Foto: Lego

Lego Education har presenterat en ny byggsats i sin utbildningsserie Spike, en serie byggsatser som inleddes med robotbyggsatsen Spike Prime 2019.

Med Spike Essentials är det tänkt att barn i årskurserna 1 - 5 ska bygga ihop olika lego-kreationer samtidigt som de de lär sig olika teknikinriktade ämnen, det som i USA kallas för STEM (Science, Technology, Engineering Mathematics). I Spike Essentials finns det lego-byggen som ska kunna användas under 7 - 8 lektioner och sammanlagt bidra med cirka 6 - 10 timmars utbildning skriver Lego i ett pressmeddelande.

Lego Education Spike Essentials innehåller 449 legobitar och kommer att kosta 275 dollar. Varje förpackning ska gå att använda av två elever åt gången.

Pryl, LEGO, lego education, spike essentials, utbildning, skola Via businesswire.com
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Lego presenterar Spike Essentials

LEGO släpper byggsats för att bygga robotar
Lär dig bygga maskiner med LEGO Spike Prime

LEGO har presenterat en ny byggsats som man kallar för LEGO Spike Prime vilken riktar sig till dem som vill bygga robotar och andra maskiner med hjälp av LEGO. Det handlar om en rätt omfattande byggsats som består av över 500 stycken LEGO-bitar plus lite andra grejer som behövs för att bygga ihop maskinerna. Förutom legobitarna inkluderas tre motorer, tre olika sensorer samt en "Smart Hub" vilket är själva "hjärnan" i det hela. I hubben finns sex olika ingångar, en högtalare, LED-belysning, ett gyroskop, Bluetooth-koppling samt ett uppladdningsbart batteri. LEGO Spike Prime riktar sig primärt till robotintresserade barn i 10-årsåldern och kommer att kosta 330 dollar när det släpps i augusti. Tumnagel
41.3°
0
42.5° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
fre. 20 aug 2021, 17:30
Lego presenterar Spike Essentials Mera lego för lärande
42.5°
0