11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Test Makey Makey Vi bygger en spelkontroll
Makey Makey

Makey Makey är en liten pryl som jag skrev om för strax över ett år sedan. Då var det ett Kickstarter-projekt som sökte dina pengar. Idag så finns produkten och den säljs dessutom i Sverige.

Köper du en Makey Makey så får du ett kretskort målat som en spelkontroll och ett gäng sladdar. Sedan är det upp till dig att koppla på saker som kan leda ström och på så sätt göra dem till tangenter eller knappar. Som ni kan se på bilden ovan så har vi bland anat en telefon som högerpil, en papperslapp med blyerts som vänster pil och ett usb-minne för uppåtpil.

Jag kan tillägga att det gick sådär att försöka spela Pacman med den uppsättningen.

Kul är att Makey Makey bygger på Arduino vilket gör att man kan hitta på lite roliga saker samt att det då inte heller är helt svårt att programmera om knapparna.

Förutom de knappar vi ser på bilden så finns det även lite fler anslutningar på baksidan så man kan få saker att fungera som A, S eller andra tangenter som är vanliga för browserbaserade-spel. Det är enkelt att komma igång men då det finns en del kraft bakom så kan man även ta det några steg vidare om man känner sig nördig. Några småsaker som kan vara bra att tänka på är att en sladd måste vara kopplad till kroppen för att man ska sluta cirkeln samt att den är lite känslig så man kan behöva fukta huden lite där man kopplar den.

Exakt vad man ska ha den till är upp till var och ens fantasi men bland annat så är det en bra läro-leksak för barn.

Är du sugen så kostar en Makey Makey 479 kronor och du hittar den på länken nedan.

Pryl, Mojänger, makey makey, kickstarter, arduino
Bygg dina egna spelkontroller MaKey MaKey låter dig experimentera friskt Spelar du mycket smågalna spel på din dator och vill göra det hela ännu ett steg mer galet så har du en idé här. Detta är MaKey MaKey, ett litet kretskort målat som en klassisk Nintendo-kontroll som möjliggör det att göra nästan vad som helst till en spelkontroll med mera. Genom att koppla kortet till datorn via usb och sedan koppla något ledande till kortets olika kontakter så skapar du egna knappar. Ta en titt i videon för att se några idéer. Det hela är ett kickstarterprojekt och trots att det är 28 dagar kvar så har de redan skrapat ihop sitt mål på 25 000 dollar. Vill du själv förbeställa ett exemplar så kommer det att kosta dig 35 dollar plus 10 dollar frakt. Tumnagel
39.4°
0
37.7° 0 Gordon Andersson Gordon Andersson
tis. 2 jul 2013, 17:17
Test Makey Makey Vi bygger en spelkontroll
37.7°
0