41 i dag 32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nu har LED kommit till adventsljusstaken Förstår det känslan?
Nu har LED kommit till adventsljusstaken

I dag är det första advent och vi gick upp en vända på vinden för att hämta ner lite ljusstakar, stjärnor och annat gott som lyser upp mörkret. Självklart funkade bara en av sex ljusstakar eftersom lamporna i dem gått sönder.

Så jag drog iväg för att köpa nya lampor, vilket man gör varje år, och visst hade de LED-varianten också och jag var så klart tvungen att köpa.

Vanliga lampor kostade 12.90 kr på ICA Maxi för ett trepack och LED-versionen kostade 29.90 kr för ett trepack, så de är klart dyrare. Men funkar de då?

På paketen lovar de 50 000 timmars brinntid och det motsvarar ju runt 30-35 jular så det borde ju betala sig över tiden, men är de mysiga då?

Alla lampor som låtsas vara riktiga ljus failar alltid, men tyvärr är LED:en lite tråkigare än den klassiska lampan som är lite mer intensiv och därför ser de mer ut som lågor (och ger mer ljus till omgivningen). Jag har inte riktigt bestämt mig för om det är sämre, bara annorlunda. Om de nu faktiskt fungerar i trettio år så skiter jag dock i det och gillar läget.

Pryl, Mojänger,
37.3° 0 Roger Åberg Roger Åberg
mån. 30 nov 2009, 00:35
Nu har LED kommit till adventsljusstaken Förstår det känslan?
37.3°
0