m

Prylar på MacWorld Expo 2008
Som inte kommer från Apple

Prylar på MacWorld Expo 2008
Pryl / Övrigt

Häromdagen var vi ju och kollade in Apples Keynote samt tallade en hel del på MacBook Air och de nya produkterna som presenterades då.

De här senaste två dagarna har vi vandrat omkring på MacWorld och kollat in vad mässan har att erbjuda i övrigt. Självklart är det en faslig massa mjukvara till Mac som visas upp men då jag inte kör Mac själv kändes det mindre intressant och jag fokuserade på hårdvaran som visades upp.

Givetvis fanns det fodral och dockor till iPod och iPhone i mängder men vi hittade även lite andra prylar. Hoppa vidare under "Läs mer" för att ta del av lite av de grejerna som fanns. Och det handlar absolut inte bara om Mac-relaterade grejer så även ni som inte kör Mac kanske kan hitta något roligt.

Parat Solutions presenterade de här batteriladdarna till iPods vilken säkert känns som ett givet köp om du har runt 15 till 30 iPods liggande som du skulle vilja ladda samtidigt. Skämt å sido. Den tänkta målgruppen är skolor, museum och liknande.

Med iRecord spelar man enkelt in sina tv-program eller musik direkt på en iPod, extern hårddisk eller USB-minne. Runt 200 dollar styck kostar de.

Det drällde som sagt om iPod-dockar och här är en av de lite snyggare. WestaLifes Ladybug har inbyggd subwoofer och drivs på det vanliga nätet eller fyra stycken AAA-batterier. Runt 120 dollar kommer grundmodellen att kosta.

Jag fick för första gången se lagringsroboten Drobo och NAS:en DroboShare på riktigt som jag tidigare nämnt i några artiklar.

Ett enhands-tangentbord från FrogPad.

EA:s kommande "Leka Gud"-spel Spore som jag tror kan bli riktigt grymt.

Dansande USB-skrivbordskamrater samt en Panik-USB-knapp nedan.

Ytterligare en iPod-docka. Lite udda utseende.

Högtalarna Audioengine 5 som har inbyggd laddare för iPod, WiFi-stöd och inbyggd förstärkare. Runt 350 dollar paret kostar de.

Macworld Napping Lounge var ett skönt ställe där man kunde smita in och vila i en slags kokonger när man kände sig lite trött. Kokongerna kommer från MetroNaps

En uppvärmd dyna att ha framför tangentbordet för att värma upp handlederna. Den kändes ganska så skön att använda men jag hade föredragit om den drevs via USB. Som det är nu så måste man koppla in den på vanliga nätet. En ThermalRest kostar cirka 60 dollar.

Hoodman är för dem som använder datorn ute i solen eller helt enkelt inte vill att personen bredvid ska se skärmen. De finns i flera storlekar och kostar cirka 35 dollar.

En lite maccigt designad kortläsare. Progear-G5 klarar av 28 stycken olika minneskortsformat och kostar cirka 40 dollar.

MacWorld Expos antagligen meningslösaste produkt. Eller?

Motivlackade externa hårddiskar från Western Digital.

Vi kollade in mac-tableten Modbook från Axiotron som tydligen är redo för marknaden nu.

De flesta klagomål jag har hört från iPhone-användare har handlat om batteritiden. Nu kommer dock företaget FastMac med ett tillbehör de döpt till "iV" vilket ger iPhonen 24 timmars taltid eller 21 timmars videokollnings-tid. Som bonus har man även byggt in en ficklampa på baksidan som även går att använda som "blixt" när man fotar i dålig belysning. 80 dollar styck kostar de. Inte de snyggaste grejerna i världen men säkerligen väldigt användbart för iPhones-ägare.

En iPod-docka med tillhörande högtalare som ser ut som en gammal jukebox. En Jukebox Station kostar 600 eller 700 dollar beroende på om man vill ha enfärgad eller trefärgad belysning.

Smart batteriladdare för iPods från Griffin. Perfekt för familjen om många i hushållet har iPods eller iPhones. 70 dollar får man ge för en PowerDock.

En mus där man flyttat scrollhjulet så att detta istället kontrolleras via tummen.

LapDome är ytterligare en produkt för att utomhusanvändare ska kunna se skärmen i solljus. Den är formad som ett tält och känns lite corny. Men, men...

Gefen visade upp en mäng med kablar och switchar för diverse ändamål. Här kan ni bland annat se lite HDMI-switchar samt deras trådlösa fyraportars USB-hub.

Ja, just det, vi hade ett Macfeber-meetup här i San Francisco igår kväll med. Det var jag plus två andra macfeber-läsare. Det blev tapas på Cha-cha-cha i stadsdelen the Mission som följdes av fest på nattklubben Club Six i crack-kvarteren och sen avslutade vi det hela på den enormt stora irländska puben Fooleys. STORT! :)

Läs mer
36.9°
0

Prylar på MacWorld Expo 2008

Som inte kommer från Apple

RSS 20 kommentarer till artikeln
t K
"Motivlackade externa hårddiskar från Seagate. "

De är från Western Digital.
av t K, fredag 18 januari 2008 kl 05:41
Wille Wilhelmsson
Ah, miss av mig t K. Uppdaterar artikeln. tack!
av Wille Wilhelmsson, fredag 18 januari 2008 kl 07:16
OzzieWild
LOL hur var det att klubba i crackkvarteren?
av OzzieWild, fredag 18 januari 2008 kl 07:59
Ola Carlsson
Jag tänkte på en grej Wille (som kanske besvarats i någon annan artikel)

Du har ju sagt att du ska köpa en mac när de släpper en ultraportabel. Hur blir det? Är det så att du redan har beställt en Macbook air?
av Ola Carlsson, fredag 18 januari 2008 kl 08:03
Husak
Snälla! Skicka en macsnubbe nästa gång. Inte för att vara sådan, men Wille säger ju själv att han inte är intresserad av macmjukvara, det hade varit roligare om Roger åkte till MacWorld, han är ju liksom macsnubbe....
av Husak, fredag 18 januari 2008 kl 08:25
Wille Wilhelmsson
Nej, Ola, jag har inte beställt en ännu. Jag kan säga att jag hade hoppats på ngt med en lite mindre skärm men är som jag tidigare skrivit rätt imponerad av att apple har lyckats få in en 13 tums skärm i en maskin med samma vikt som min nuvarande (fujitsu siemens) har och den har bara en en 10-tums skärm.

Det är inte helt omöjligt att det blir en Air för mig. Jag kan tycka att den är lite för dyr dock. Men jag återkommer nog i den här frågan. :)
av Wille Wilhelmsson, fredag 18 januari 2008 kl 08:28
Wikander
"Självklart är det en faslig massa mjukvara till Mac som visas upp men då jag inte kör Mac själv kändes det mindre intressant och jag fokuserade på hårdvaran som visades upp. "

Hur kan du få skriva och jobba för macfeber om du inte kör mac själv, och finns det ingen bättre lämpad på macfeber som isf kör mac och som kan kolla på mjukvaran också. Och varför (ursäkta uttrycket) i helvete kör du inte mac???


av Wikander, fredag 18 januari 2008 kl 08:31
Wille Wilhelmsson
OzzieWild, det var rätt lugnt. Macfeber-läsaren Johan körde oss dit i sin bil och sen tog vi taxi där ifrån. Man såg en del rätt trasiga människor när vi stod i kön till club 6 men när vi väl kom in var det bara galore! :)

Jag försökte få med mig Roger Husak men det funkade inte rikgit. Vi ska dock göra vårt bästa tills nästa år! Och vem vet, nästa är kanske jag med är "macsnubbe". :)
av Wille Wilhelmsson, fredag 18 januari 2008 kl 08:32
Wille Wilhelmsson
Wikander, jag var primärt här för CES-mässan i las vegas förra veckan och tog Macworld-mässan lite mer som en bonus då den ändå var i närheten. Vi (feber) har inte riktigt samma budget som många andra så det är inte helt lätt att skicka folk kors och tvärs över världen för att täcka in mässor. Men vi gör vårt bästa! :)

Sen hoppas jag givetvis att macfeber-redaktörerna hemma i Sverige gör sitt bästa för att ge er nyheter om ny och intressant programvara. Jag var som sagt där mest för prylarna.
av Wille Wilhelmsson, fredag 18 januari 2008 kl 08:39
kak
"OzzieWild
LOL hur var det att klubba i crackkvarteren?"

Ha, ha, ha!
Mycket crap bland mactillbehören måste jag säga.
av kak, fredag 18 januari 2008 kl 08:42
Wille Wilhelmsson
eh, jag var där awakeFromNib, såg du inte fotot överst i den här artikeln. Det var där Drobo var, bland annat. :)
av Wille Wilhelmsson, fredag 18 januari 2008 kl 10:07
Arru
Jag håller med många andra kommentarer, har verkligen inget mot Wille men det blev lite för mycket crappy USB-grejjor och för lite program, marknaden för mac-exklusiva program håller ju äntligen på att ta fart igen! Lite som att åka på en vinmässa och sen bara prova alla smakerna på läskautomaten i entrén…
av Arru, fredag 18 januari 2008 kl 10:13
sandholm
LapDome LapDome LapDome som jag har sökte efter något liknande, jobba som fotograf och att se vad man har på skärmen är ett hel€#"e ibland även med de huvor som man har, dock ser denna uta att täcka upp väldigt bra. Om två veckor ska jag fota vid eiffeltornet och då ska den testas.

tackar ;)
av sandholm, fredag 18 januari 2008 kl 10:18
Wille Wilhelmsson
haha, ja, true Arru, men som jag sa ovan så hoppas jag att de riktiga Macfeber-redakörerna tar hand om de nya intressanta programvarorna. Jag var nöjd över att se att Sphore kommer till Mac då det är ett spel jag följt sedan Tokyo Game Show 2006.
av Wille Wilhelmsson, fredag 18 januari 2008 kl 10:20
Arru
En sajt som har lite mer relevant bevakning av MacWorld expo detta år är Ars Technica, kolla:
av Arru, fredag 18 januari 2008 kl 10:21
Voj:D
Det är en longlasting dröm att någongång kunna åka till MacWorld och bland annat se Steve. Det enda som oroar mig lite är risken att övertrasera kreditkortet :D. Sååå mycket prylar jag vill ha.
av Voj:D, fredag 18 januari 2008 kl 11:42
Allan Rubin
oj,om det var en av de snyggaste ipod dockorna så vill jag se de som var fula
av Allan Rubin, fredag 18 januari 2008 kl 14:21
zatrat
Wille, jag gillar dej!
Jag tycker det var skitbra att INTE skicka en macskalle. Respekt!
av zatrat, fredag 18 januari 2008 kl 16:38
p2d
Värst vad alla ska klaga på stackars Wille... Jag tycker han gjorde en kanoninsats att överhuvudettaget åka till Macworld..

Dessutom tycker jag det är lite kul att få en PC-användares syn på macworld. Alla andra siter har ju gott med nyheter kring mjukvara till exempel..

Dock hoppas jag att Wille köper en Air och kan rapportera från Macworld som "riktig" mac-användare nästa år!

Kom igen nu Wille! Köp Macbook Air.. Det finns ingen anledning att vänta och du vet att du vill ha en! Roger: Säg till honom ;)
av p2d, fredag 18 januari 2008 kl 17:28
Wikander
Ok, tack Wille Wilhelmsson då förstår jag. Tack för ditt svar. Men jag har fortfarande lite svårt att förstå varför du kör PC. ;P


av Wikander, söndag 20 januari 2008 kl 10:18
Kommentera artikelnHur datoranimerad hud förbättrats genom åren
Vi har kommit långt sedan The Scorpion King

I denna video kikar Phil Edwards från Vox på de förbättringar som gjorts när det kommer till datoranimerad hud i filmer. För att någonting ska se verkligt ut måste först och främst ljussättningen se realistisk ut. Studier har utförts kring hur ljus studsar och rör sig igenom olika objekt, och den forskningen har lett till stora framsteg vad gäller hur verklighetstrogen datoranimerad hud ser ut. Två exempel på datoranimerade karaktärer från filmer är The Scorpion King (2002) och Alita: Battle Angel (2019) som tas upp i videon. Tumnagel
38.7°
+
Hugo Engström
0

Teslaförare somnar bakom ratten på motorväg
Bilen stannar "säkert" längs vägen

En 24-årig Teslaförare somnade i sin bil i fredags på E6 i Norge. Videon i tweeten visar hur föraren sitter medvetslös med ansiktet ner mot knät. Lyckligtvis var Teslas Autopilot aktiverad och fungerade som tänkt. Bilen körde en bit tills den stannade "säkert" i vänsterfilen och aktiverade bilens varningsblinkers. Förarna runt om försökte få kontakt med Teslaföraren både när bilen färdades och efter att den stannat, utan någon lycka. Föraren vaknade dock till slut och polisen i Norge ska ha dragit in dennes körkort och händelsen ska vara polisanmäld. Tumnagel
32.4°
+
Hugo Engström
0

Apple börjar sälja Magic Keyboard med TouchID separat
Perfekt för Mac Mini med M1

Apple har nu börjat sälja Magic Keyboard med TouchID separat. Tangentbordet som introducerades tillsammans med 24-tums iMac med M1. Skillnaderna mot det gamla Magic Keyboard är att de nya tangentborden har en tangent med TouchID som kan användas för att låsa upp datorn och Apple Pay. Hörnen av själva tangentborden är även mer rundade än tidigare. TouchID ska bara fungera med datorer som har Apples egna chip. Tangentbordet finns att köpa på Apple Store i två versioner nu. Antingen med eller utan numerisk del. Du kan även välja att köpa tangentborden i vilken färg du vill så länge det är silver. Magic Keyboard med Touch ID: 1 795 kr Magic Keyboard med Touch ID och numerisk del: 2 095 kr Tumnagel
39.4°
+
Hugo Engström
0

SpaceX har installerat 29 Raptor-motorer på en Super Heavy
Rakten som ska skjuta upp Starship till rymden

SpaceX verkar vara i full gång med förbereda sig på att skjuta upp sin rymdfarkost Starship till rymden för första gången. Den senaste tiden har man haft fullt upp med att preparera Super Heavy-raketen som ska skjuta upp Starship till rymden, man motortestade bland annat en Super Heavy-prototyp i slutet av förra månaden. Nu har SpaceX installerat hela 29 stycken Raptor-motorer på Super Heavy-raketen "Booster 4", raketen som är tänkt att skicka en första Starship-farkost till rymden. Det kan jämföras med de sex Raptor-motorer som kommer att driva Starship. När Super Heavy väl är klar att tas i drift kommer den att förses med sammanlagt 33 Raptor-motorer. Varje Raptor-motor har ungefär dubbelt så mycket motorkraft som de Merlin-motorer som används till SpaceX trotjänare Falcon 9 och den större modellen Falcon Heavy. Exakt när vi kan få se Booster4 och Starship-prototypen "Ship 20" lyfta mot rymden finns det än så än så länge inga uppgifter om. Tidigare i år uppgav dock SpaceX att man siktade på att genomföra detta någon gång under det kommande året. Tumnagel
41.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Nu kan du fajtas mot en fysisk version av Death Egg Robot
Doctor Robotnik jätterobot från Sonic the Hedgehog

Gillar man Sonic the Hedgehog så har leksaksföretaget Jakks Pacific nu släppt ett spel där Sonic ska fajtas mot den jättelika roboten Death Egg Robot, en robot som dök upp för första gången 1992 i spelet Sonic the Hedgehog 2. Det handlar om en cirka 25 centimeter hög version av Death Egg Robot som spelaren ska besegra genom att skjuta Sonic i en katapult mot roboten. Träffar man robotens bröstkorg tre gånger så vinner man över roboten som då faller isär i mindre delar. Roboten har dock även egna vapen som kan användas för att försöka träffa katapulten med Sonic. "Sonic Giant Dr. Eggman Robot Battle Set" släpps i samband med att det nu gått 30 år sedan SEGA lanserade det första Sonic the Hedgehog-spelet. I dagsläget verkar leksaken bara säljas via amerikanska Target och där kostar den 40 dollar. Tumnagel
37.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Logga in på Twitter med ditt Google- eller Apple-konto
Det blir enklare att börja twittra

Twitter har nu gjort det möjligt att skapa ett konto på tjänsten via sitt konto på Google eller Apple. Det finns även möjlighet för de som redan har ett Twitter-konto att koppla detta till sitt konto hos Google eller Twitter. Det verkar dock som om alternativet att logga in med sitt Apple ID enbart finns tillgängligt på Twitters app till iOS för tillfället. Det kanske kan vara intressant att ha i baktanke om man kör iOS men även planerar att använda sitt Twitter-konto på andra plattformar. I en tweet skriver dock Twitter att det snart kommer att vara möjligt att använda sitt Apple ID även för att logga in via webben. Tumnagel
36.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Trailer för We Need to Do Something
En regelrätt mysrulle

Lite indieskräck är ju aldrig fel. We Need to Do Something släpps på diverse VOD-tjänster 3 september och en trailer för denna rulle kan ni kika på ovan. I filmen får vi träffa en familj som i samband med en storm blir inlåsta i sitt hus i flera dagar och under dessa dagar sker det en och annan underlighet. Tumnagel
37.0°
+
André Stray
0

Dagens Rainbow Six-event ska koppla spelet med Extraction
Dags för Nest Destruction

Ubisoft meddelade i går att nästa stora spelevent för Rainbow Six: Siege kommer koppla ihop spelet med kommande Rainbow Six: Extraction. Eventet heter Containment och drar igång i dag fram till den 24 augusti. Containment bjuder på spelläget Nest Destruction där spelare ska slåss på en omgjord variant av Consulate-banan om ett utomjordiskt näste. Tumnagel
36.9°
+
Frode Wikesjö
0

Betaltjänsten Square köper betaltjänsten Afterpay
Pröjsar 29 miljarder dollar för Klarna-konkurrenten

Twitter-grundaren Jack Dorseys betaltjänst Square köper nu den australiensiska betaltjänsten Afterpay, en tjänst som i mångt och mycket fungerar som svenska Klarna. Jack Dorsey är även vd för Square och han säger i en kommenter angående uppköpet av Afterpay: "Square and Afterpay have a shared purpose. We built our business to make the financial system more fair, accessible, and inclusive, and Afterpay has built a trusted brand aligned with those principles. Together, we can better connect our Cash App and Seller ecosystems to deliver even more compelling products and services for merchants and consumers, putting the power back in their hands." Square kommer att betala hisnande 29 miljarder dollar, motsvarande nästan 250 miljarder svenska kronor, för Afterpay. För att affären ska gå igenom måste den godkännas av diverse myndigheter. Går allt som det ska med det så förväntar sig Square och Afterpay att affären ska vara genomförd någon gång under första kvartalet 2022. Tumnagel
36.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Tom Scott åker vattenhiss
En ganska dåligt placerad sådan

Tom Scott har släppt en ny video och den här gången pratas det vattenhiss, eller dykgondol som tyskarna säger. Dykgondolen är placerad i Östersjön, vilket betyder att man inte kan se något på grund av skräpvatten, men konceptet är ballt i alla fall. Tumnagel
38.9°
+
André Stray
0

Snart kan man koda Python på en miniräknare
Texas Instrument presenterar miniräknare för programmerare

Texas Instruments har presenterat en ny miniräknare som riktar sig mot programmerare som vill ha en liten handhållen enhet där de kan koda Python. TI-84 Plus CE Python är försedd med en färgskärm och ett uppladdningsbart batteri som kan räcka i upp till en månads tid. Miniräknaren saknar wifi, bluetooth och kamera, något som enligt Texas Instruments gör att de som använder miniräknaren för att koda slipper distraktioner under sina kodar-sessioner. Peter Balyta, Texas Instruments chef för utbildnings-teknologi, säger om TI-84 Plus CE Python: "By adding Python to the calculators many students are already familiar with and use in class, we are making programming more accessible and approachable for all students, eliminating the need for teachers to reserve separate computer labs to teach these important skills. With Python, students arenx27t just learning to program; they are learning life-long lessons about thinking critically and creatively to solve real-world problems" Texas Instruments TI-84 Plus CE Python släpps på marknaden i höst. Vad den kommer att kosta finns det än så länge inga uppgifter om. Den likande miniräknaren TI-84 Plus CE kostar i dagsläget cirka 1500 kronor. Tumnagel
44.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Ny otecknad Teenage Mutant Ninja Turtles på ingång
Ska skrivas av Casey och Colin Jost

För fans av Teenage Mutant Ninja Turtles ser framtiden rätt ljus ut. Seth Rogen jobbar för tillfället på en animerad Turtles-rulle och nu har det blivit känt att ytterligare en otecknad film är på ingång. Precis som de senaste filmerna kommer Michael Bay producera och bröderna Casey och Colin Jost, kända från Impractical Jokers och Saturday Night Live, har anlitats för att skriva manus. När filmen kommer ha premiär är lite okänt, men lär släppas någon gång i framtiden. Kanske lite tidigare. Tumnagel
38.2°
+
André Stray
0

Kolla in trailern för Post Mortem: Ingen dör i Skarnes
Norsk vampyrserie på Netflix

Här kommer trailern till den norska dramakomedi-serien Post Mortem: Ingen dör i Skarnes som snart har premiär på Netflix. Tv-serien utspelar sig i den lilla norska staden Skarnes där en kvinnan Live lite oväntat vaknar upp efter sin död. Lives familj driver en begravningsbyrå och när hon börjar känna ett sug efter blod verkar det som hon och hennes familj även ser en affärsmöjlighet i Lives sug efter blod. Post Mortem: Ingen dör i Skarnes drar igång på Netflix 25 augusti. Tumnagel
38.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Blizzards VD avgår
J. Allen Brack ersätts av Jen Oneal och Mike Ybarra

Att säga att läget är lite stökigt hos Blizzard just nu är lite utav en underdrift. Speljätten har fått en hel del skit för sin interna machokultur och företaget har stämts för diskriminering och anställda har inlett strejk. Nu verkar det hela bära lite frukt då J. Allen Brack, som ersatte Mike Morhaime som VD för Blizzard 2018, kommer avgå och ersättas av Jen Oneal och Mike Ybarra. I ett uttalande säger Brack detta: “I am confident that Jen Oneal and Mike Ybarra will provide the leadership Blizzard needs to realize its full potential and will accelerate the pace of change. I anticipate they will do so with passion and enthusiasm and that they can be trusted to lead with the highest levels of integrity and commitment to the components of our culture that make Blizzard so special.” Troligtvis är detta bara början om omstruktureringen i bolaget. Tumnagel
47.2°
+
André Stray
0

Stålmannens första animerade film
Klassiker från 1941 förbättrad av AI

Under början av 40-talet gjorde Fleischer Studios ett gäng riktigt imponerande animerade filmer med Stålmannen. I klippet ovan kan man se en av dessa filmer fast då, med hjälp av lite datormagi, anpassad för moderna skärmar och ögon. På grund av upphovsrättsgrejer så finns det inget ljud första minuten av filmen. Tumnagel
40.1°
+
Frode Wikesjö
0

Warholms världsrekordskor delvis framtagna av Formel 1-stall
Mercedes och Puma i skosamarbete

Tidigare idag satte norrmannen Karsten Warholm nytt världsrekord på 400 meter häck när han vann finalen i OS i Tokyo. Nu menar en del bedömare att det nya världsrekordet delvis är ett resultat av de superhårda banorna i OS kombinerat med de skor som Warholm använde. Skorna som Warholm använde är tillverkade av Puma vilka i sitt arbete med att utveckla dessa tagit hjälp av Mercedes AMG Petronas Formel 1-stall. Skorna kallas för "Evospeed Tokyo Future Faster+" och Puma skriver om dessa i ett pressmeddelande: "The EVOSPEED TOKYO FUTURE FASTER+ was designed together with 400m hurdles World Record Holder Karsten Warholm and his coach. The spike’s upper is infused with carbon fiber threads and its sole has a carbon plate, engineered by Mercedes AMG Petronas, with permanent titanium pins. It weighs 135 grams." I klippet ovan kan ni kolla in Warholms lopp där han sprang 400 meter häck på världsrekordtiden 45,94 sekunder. Warholm innehade redan världsrekordet på distansen efter att tidigare i sommar sprungit sträckan på 46,70 sekunder under en tävling i Oslo. Innan det hade rekordet stått sig sedan amerikanen Kevin Young sprang på 46,78 sekunder på OS i Barcelona 1992. Här nedanför hittas ett klipp från Puma där man visar upp sina Faster+-modeller, skor som även används av den svenske stavhopparen Armand Duplantis. Tumnagel
38.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Logitech visar upp true wireless-lurar för kontorsbruk
Zone True Wireless

Logitech kastar sig in i true wireless-matchen och anser att man ska vara seriös. Så pass att de tagit fram nya Zone True Wireless som är avsedda att användas i kontorsmiljö och har optimerats för plattformarna Google Meet, Microsoft Teams och Zoom. Lurarna har en rätt minimalistisk design och är utrustad med en ordentlig mikrofon som ska vara duktig på att snappa upp din röst när du pratar. Enligt Logitech ska batteriet i lurarna räcka upp till 7 timmars musiklyssnande med brusreducering på och 12 timmar utan. Taltiden ligger på 6 timmar med brusreducering och 6,5 timmar utan. Zone True Wireless kommer börja säljas i höst till ett rekommenderat pris på 3290 kronor. Det kommer även finnas en trådad variant för 990 kronor. Tumnagel
39.2°
+
André Stray
0

Idag drar Apex Legends: Emergence igång
I vanlig ordning släpps det megapatch

Idag är det 3 augusti och det betyder att tionde säsongen i Apex Legends kommer dra igång. Den här gången heter säsongen Emergance och det kommer läggas till en ny spelbar karaktär vid namn Seer, nya heavy ammo-vapnet Rampage, ändringar på Worldx27s Edge-banan och flera balansändringar som borde röra runt i grytan i metan. Seer är likt Bloodhound en spårare som kan hjälpa dig och dina lagkamrater att se motståndare under matcherna. Bland annat kan Seer se motståndares hjärtslag när han siktar med vapnet och skjuta ut drönare i ett konformat mönster som låter honom och lagkamraterna se var fienderna befinner sig. Ultimat-förmågan kastar ut drönarna i en sfär och motståndare som rör sig i sfären visas när de springer eller skjuter. Utöver detta kommer Emergence med en rad ändringar som trevligheter i stil med att "Hold On"-kommando lagts till i ping-menyn när du klickar på fiende-ping. Sedan kommer Fuses ultimatattack nu visa fiender som fastnar i eld-ringen, Prowler har kastats ut från Supply Drops och ersatts med Alternator med Disruptor-rundor och Spitfire. Hela listan med ändringar är rackarns lång och ni hittar den via länk här nere till vänster. I vanlig ordning är det typ 19:00 som gäller för själva släppet. Tumnagel
37.8°
+
André Stray
0

Nu kan du laga maten Homer Simpson äter
Ny kokbok med recept från The Simpsons

Skulle du vilja äta liknande mat som de gör i tv-serien The Simpsons släpps nu kokboken "The Unofficial Simpsons Cookbook" med recept till några av tv-seriens klassiska maträtter. Kokboken är skriven av Laurel Randolph som är ett stort fan av tv-serien och även driver bloggen The Joy of Cooking Milhouse. "The Unofficial Simpsons Cookbook" innehåller 70 recept med maträtter som till exempel Chief Wiggums Chili, The Flaming Moe och Krusty Burgers. "The Unofficial Simpsons Cookbook" finns i både papper och som ebok. Den kostar runt 10 - 15 dollar beroende på vilket format man föredrar. Tumnagel
85kg
+
Wille Wilhelmsson

En titt på vad som gör Nespresso Vertuo speciellt
En kaffecentrifug

I denna video kollar kaffenörden James Hoffman in Nespressos Vertuo-system och vad som gör det lite speciellt jämfört med originalet. Nespresso Vertuo, som funnits några år har en stor fördel jämfört med de klassiska Nespressokapslarna; det går att få större koppar kaffe. Tumnagel
82kg
+
Hugo Engström

The Weeknd har något nytt på gång
Teasar på sociala medier

Artisten The Weeknd har under dagen laddat upp detta klipp med titeln "The Dawn Is Coming" som verkar vara en teaser till hans nästa album, som inte borde vara så långt borta. Enligt tweeten nedan börjar det inatt. Det är just nu oklart exakt vad som börjar, men det är mycket möjligt att det kan handla om ett låtsläpp. Förra albumet från Abel Tesfaye, som han egentligen heter, släpptes 20 mars 2020. Tumnagel
89kg
+
Hugo Engström

Kurt Cobains barndomshem blir museum
Kolla in hur Nirvanas sångare växte upp

Alla Nirvana-fans får snart ett nytt utflyktsmål att vallfärda till då bandets sångare Kurt Cobains barndomshem ska bli ett museum med en tillhörande utställning. Huset ligger i Aberdeen i den amerikanska delstaten Washington och Cobain bodde i huset mellan 1968 - 1984, flera år innan Cobain och Nirvana blev kända. Husets nuvarande ägare James Beacon säger att han planerar att renovera om huset så att det till 90 - 95 procent ser ut som det gjorde under tidseran Cobain bodde där. Ni kan ta en titt på hur huset ser ut för tillfället i klippet ovan. Beacon har även fått huset beviljat som ett officiellt kulturminnesmärke i Washington. Nirvana bildades av Kurt Cobain och Krist Novoselic 1987 och 1990 anslöt sig Dave Grohl till bandet. Nirvana lade ner i samband med att Cobain begick självmord 1994. Tumnagel
76kg
+
Wille Wilhelmsson

Hur man bäst får bort kroppshår
Matt ger lite tips

Här får man lite stalltips för hur man tar bort kroppshår från lite svårare ställen. Det bjuds på tips om vilka verktyg man bör använda och vilka tekniker bör använda för att vaxning, trimning och rakning. av överkroppen. Tumnagel
40kg
+
Frode Wikesjö

Wes Anderson stjäl en del från andra filmer
Fast på ett smakfullt sätt

I denna video går Thomas Flight igenom hur regissören Wes Anderson tagit stark inspiration från andra filmer i många scener, och varför det är helt ok. Som Ingmar Bergman en gång sa: I’m not one of those who believe that an artist grows up out of nothing and starts to bloom with no nourishment at all. I believe we’re all part of a great hodgepodge, so we take from each other, and I’ve always been completely uninhibited in that regard. If I see something good, I steal it and make it my own. Tumnagel
112kg
+
Hugo Engström

Billie Eilish "Happier Than Ever" ute nu
Den 19-åriga artistens andra studioalbum

Idag släppte Billie Eilish sin senaste skiva Happier Than Ever. Hela albumet är både skrivet och producerat av Billie och hennes bror Finneas Ox27Connell. Hennes första album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? vann bland annat en Grammy för bästa album. Nedan är musikvideon för singeln NDA. Regisserad av henne själv. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Hur verkliga är scener med musikproduktion?
Jack Antonoff ger sin åsikt

Jack Antonoff, som producerat album med artister som Lana Del Rey och Lorde samt är frontman i bandet Bleachers, kollar i denna video in hur realistiska scener med musikproduktion är i filmer. De kikar på scener från filmerna Bohemian Rhapsody, Love & Mercy, Pitch Perfect 2, Straight Outta Compton och Josie and the Pussycats. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Lite skateboardåkning med Bam Margera
Cold Call: Bam Margera

Den före detta Jackass-medlemmen Bam Margera har nog sett bättre dagar i sitt liv men han kärlek för att åka skateboard verkar finnas kvar. Här har vi ett klipp från Thrasher där Sheckler och Chris Cole besöker Bam för att åka lite bräda framför en kamera med Fisheye-objektiv. Tumnagel
102kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt och musikvideo med James Blake
Say What You Will

James Blake släppte idag den första singeln från sitt kommande album Friends That Break Your Heart. Låten heter Say What You Will. I musikvideon till låten följer vi James Blake när han förföljs av Finneas (Billie Eilish bror) och hur hans karriär och liv verkar gå som på räls, medan Blakes liv är monotont och trist. Albumet släpps 10 september. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Ny låt med Lorde – "Stoned at the Nail Salon"
Andra singeln från kommande albumet

Den nyzeeländska artisten Lorde släppte igår sin andra singel från sitt kommande album Solar Power. Låten heter Stoned at the Nail Salon och är skriven och producerad av Jack Antonoff och Lorde själv. Albumet kommer 20 augusti. Bonusklipp: Tumnagel
77kg
+
Hugo Engström

Nytt album från Kanye West på fredag
Verkar det som i alla fall

Kanye West som inte släppt något nytt album sedan Jesus Is King som kom 2019, är nu på gång att släppa nytt. Albumet ska heta DONDA, efter hans mor Donda West som gick bort 2007. Kanye West har på senare år blivit känd för att annonsera album som sen inte släpps, bland annat Yandhi och Turbo Grafx 16. Det återstår att se om något album släpps på fredag. I videon ovan hörs ett klipp från låten No Child Left Behind som ska finnas med på albumet. Tumnagel
29kg
+
Hugo Engström