m

Prylar på MacWorld Expo 2008
Som inte kommer från Apple

Prylar på MacWorld Expo 2008
Pryl / Övrigt

Häromdagen var vi ju och kollade in Apples Keynote samt tallade en hel del på MacBook Air och de nya produkterna som presenterades då.

De här senaste två dagarna har vi vandrat omkring på MacWorld och kollat in vad mässan har att erbjuda i övrigt. Självklart är det en faslig massa mjukvara till Mac som visas upp men då jag inte kör Mac själv kändes det mindre intressant och jag fokuserade på hårdvaran som visades upp.

Givetvis fanns det fodral och dockor till iPod och iPhone i mängder men vi hittade även lite andra prylar. Hoppa vidare under "Läs mer" för att ta del av lite av de grejerna som fanns. Och det handlar absolut inte bara om Mac-relaterade grejer så även ni som inte kör Mac kanske kan hitta något roligt.

Parat Solutions presenterade de här batteriladdarna till iPods vilken säkert känns som ett givet köp om du har runt 15 till 30 iPods liggande som du skulle vilja ladda samtidigt. Skämt å sido. Den tänkta målgruppen är skolor, museum och liknande.

Med iRecord spelar man enkelt in sina tv-program eller musik direkt på en iPod, extern hårddisk eller USB-minne. Runt 200 dollar styck kostar de.

Det drällde som sagt om iPod-dockar och här är en av de lite snyggare. WestaLifes Ladybug har inbyggd subwoofer och drivs på det vanliga nätet eller fyra stycken AAA-batterier. Runt 120 dollar kommer grundmodellen att kosta.

Jag fick för första gången se lagringsroboten Drobo och NAS:en DroboShare på riktigt som jag tidigare nämnt i några artiklar.

Ett enhands-tangentbord från FrogPad.

EA:s kommande "Leka Gud"-spel Spore som jag tror kan bli riktigt grymt.

Dansande USB-skrivbordskamrater samt en Panik-USB-knapp nedan.

Ytterligare en iPod-docka. Lite udda utseende.

Högtalarna Audioengine 5 som har inbyggd laddare för iPod, WiFi-stöd och inbyggd förstärkare. Runt 350 dollar paret kostar de.

Macworld Napping Lounge var ett skönt ställe där man kunde smita in och vila i en slags kokonger när man kände sig lite trött. Kokongerna kommer från MetroNaps

En uppvärmd dyna att ha framför tangentbordet för att värma upp handlederna. Den kändes ganska så skön att använda men jag hade föredragit om den drevs via USB. Som det är nu så måste man koppla in den på vanliga nätet. En ThermalRest kostar cirka 60 dollar.

Hoodman är för dem som använder datorn ute i solen eller helt enkelt inte vill att personen bredvid ska se skärmen. De finns i flera storlekar och kostar cirka 35 dollar.

En lite maccigt designad kortläsare. Progear-G5 klarar av 28 stycken olika minneskortsformat och kostar cirka 40 dollar.

MacWorld Expos antagligen meningslösaste produkt. Eller?

Motivlackade externa hårddiskar från Western Digital.

Vi kollade in mac-tableten Modbook från Axiotron som tydligen är redo för marknaden nu.

De flesta klagomål jag har hört från iPhone-användare har handlat om batteritiden. Nu kommer dock företaget FastMac med ett tillbehör de döpt till "iV" vilket ger iPhonen 24 timmars taltid eller 21 timmars videokollnings-tid. Som bonus har man även byggt in en ficklampa på baksidan som även går att använda som "blixt" när man fotar i dålig belysning. 80 dollar styck kostar de. Inte de snyggaste grejerna i världen men säkerligen väldigt användbart för iPhones-ägare.

En iPod-docka med tillhörande högtalare som ser ut som en gammal jukebox. En Jukebox Station kostar 600 eller 700 dollar beroende på om man vill ha enfärgad eller trefärgad belysning.

Smart batteriladdare för iPods från Griffin. Perfekt för familjen om många i hushållet har iPods eller iPhones. 70 dollar får man ge för en PowerDock.

En mus där man flyttat scrollhjulet så att detta istället kontrolleras via tummen.

LapDome är ytterligare en produkt för att utomhusanvändare ska kunna se skärmen i solljus. Den är formad som ett tält och känns lite corny. Men, men...

Gefen visade upp en mäng med kablar och switchar för diverse ändamål. Här kan ni bland annat se lite HDMI-switchar samt deras trådlösa fyraportars USB-hub.

Ja, just det, vi hade ett Macfeber-meetup här i San Francisco igår kväll med. Det var jag plus två andra macfeber-läsare. Det blev tapas på Cha-cha-cha i stadsdelen the Mission som följdes av fest på nattklubben Club Six i crack-kvarteren och sen avslutade vi det hela på den enormt stora irländska puben Fooleys. STORT! :)

Läs mer
36.9°
0

Prylar på MacWorld Expo 2008

Som inte kommer från Apple

RSS 20 kommentarer till artikeln
t K
"Motivlackade externa hårddiskar från Seagate. "

De är från Western Digital.
av t K, fredag 18 januari 2008 kl 05:41
Wille Wilhelmsson
Ah, miss av mig t K. Uppdaterar artikeln. tack!
av Wille Wilhelmsson, fredag 18 januari 2008 kl 07:16
OzzieWild
LOL hur var det att klubba i crackkvarteren?
av OzzieWild, fredag 18 januari 2008 kl 07:59
Ola Carlsson
Jag tänkte på en grej Wille (som kanske besvarats i någon annan artikel)

Du har ju sagt att du ska köpa en mac när de släpper en ultraportabel. Hur blir det? Är det så att du redan har beställt en Macbook air?
av Ola Carlsson, fredag 18 januari 2008 kl 08:03
Husak
Snälla! Skicka en macsnubbe nästa gång. Inte för att vara sådan, men Wille säger ju själv att han inte är intresserad av macmjukvara, det hade varit roligare om Roger åkte till MacWorld, han är ju liksom macsnubbe....
av Husak, fredag 18 januari 2008 kl 08:25
Wille Wilhelmsson
Nej, Ola, jag har inte beställt en ännu. Jag kan säga att jag hade hoppats på ngt med en lite mindre skärm men är som jag tidigare skrivit rätt imponerad av att apple har lyckats få in en 13 tums skärm i en maskin med samma vikt som min nuvarande (fujitsu siemens) har och den har bara en en 10-tums skärm.

Det är inte helt omöjligt att det blir en Air för mig. Jag kan tycka att den är lite för dyr dock. Men jag återkommer nog i den här frågan. :)
av Wille Wilhelmsson, fredag 18 januari 2008 kl 08:28
Wikander
"Självklart är det en faslig massa mjukvara till Mac som visas upp men då jag inte kör Mac själv kändes det mindre intressant och jag fokuserade på hårdvaran som visades upp. "

Hur kan du få skriva och jobba för macfeber om du inte kör mac själv, och finns det ingen bättre lämpad på macfeber som isf kör mac och som kan kolla på mjukvaran också. Och varför (ursäkta uttrycket) i helvete kör du inte mac???


av Wikander, fredag 18 januari 2008 kl 08:31
Wille Wilhelmsson
OzzieWild, det var rätt lugnt. Macfeber-läsaren Johan körde oss dit i sin bil och sen tog vi taxi där ifrån. Man såg en del rätt trasiga människor när vi stod i kön till club 6 men när vi väl kom in var det bara galore! :)

Jag försökte få med mig Roger Husak men det funkade inte rikgit. Vi ska dock göra vårt bästa tills nästa år! Och vem vet, nästa är kanske jag med är "macsnubbe". :)
av Wille Wilhelmsson, fredag 18 januari 2008 kl 08:32
Wille Wilhelmsson
Wikander, jag var primärt här för CES-mässan i las vegas förra veckan och tog Macworld-mässan lite mer som en bonus då den ändå var i närheten. Vi (feber) har inte riktigt samma budget som många andra så det är inte helt lätt att skicka folk kors och tvärs över världen för att täcka in mässor. Men vi gör vårt bästa! :)

Sen hoppas jag givetvis att macfeber-redaktörerna hemma i Sverige gör sitt bästa för att ge er nyheter om ny och intressant programvara. Jag var som sagt där mest för prylarna.
av Wille Wilhelmsson, fredag 18 januari 2008 kl 08:39
kak
"OzzieWild
LOL hur var det att klubba i crackkvarteren?"

Ha, ha, ha!
Mycket crap bland mactillbehören måste jag säga.
av kak, fredag 18 januari 2008 kl 08:42
Wille Wilhelmsson
eh, jag var där awakeFromNib, såg du inte fotot överst i den här artikeln. Det var där Drobo var, bland annat. :)
av Wille Wilhelmsson, fredag 18 januari 2008 kl 10:07
Arru
Jag håller med många andra kommentarer, har verkligen inget mot Wille men det blev lite för mycket crappy USB-grejjor och för lite program, marknaden för mac-exklusiva program håller ju äntligen på att ta fart igen! Lite som att åka på en vinmässa och sen bara prova alla smakerna på läskautomaten i entrén…
av Arru, fredag 18 januari 2008 kl 10:13
sandholm
LapDome LapDome LapDome som jag har sökte efter något liknande, jobba som fotograf och att se vad man har på skärmen är ett hel€#"e ibland även med de huvor som man har, dock ser denna uta att täcka upp väldigt bra. Om två veckor ska jag fota vid eiffeltornet och då ska den testas.

tackar ;)
av sandholm, fredag 18 januari 2008 kl 10:18
Wille Wilhelmsson
haha, ja, true Arru, men som jag sa ovan så hoppas jag att de riktiga Macfeber-redakörerna tar hand om de nya intressanta programvarorna. Jag var nöjd över att se att Sphore kommer till Mac då det är ett spel jag följt sedan Tokyo Game Show 2006.
av Wille Wilhelmsson, fredag 18 januari 2008 kl 10:20
Arru
En sajt som har lite mer relevant bevakning av MacWorld expo detta år är Ars Technica, kolla:
av Arru, fredag 18 januari 2008 kl 10:21
Voj:D
Det är en longlasting dröm att någongång kunna åka till MacWorld och bland annat se Steve. Det enda som oroar mig lite är risken att övertrasera kreditkortet :D. Sååå mycket prylar jag vill ha.
av Voj:D, fredag 18 januari 2008 kl 11:42
Allan Rubin
oj,om det var en av de snyggaste ipod dockorna så vill jag se de som var fula
av Allan Rubin, fredag 18 januari 2008 kl 14:21
zatrat
Wille, jag gillar dej!
Jag tycker det var skitbra att INTE skicka en macskalle. Respekt!
av zatrat, fredag 18 januari 2008 kl 16:38
p2d
Värst vad alla ska klaga på stackars Wille... Jag tycker han gjorde en kanoninsats att överhuvudettaget åka till Macworld..

Dessutom tycker jag det är lite kul att få en PC-användares syn på macworld. Alla andra siter har ju gott med nyheter kring mjukvara till exempel..

Dock hoppas jag att Wille köper en Air och kan rapportera från Macworld som "riktig" mac-användare nästa år!

Kom igen nu Wille! Köp Macbook Air.. Det finns ingen anledning att vänta och du vet att du vill ha en! Roger: Säg till honom ;)
av p2d, fredag 18 januari 2008 kl 17:28
Wikander
Ok, tack Wille Wilhelmsson då förstår jag. Tack för ditt svar. Men jag har fortfarande lite svårt att förstå varför du kör PC. ;P


av Wikander, söndag 20 januari 2008 kl 10:18
Kommentera artikelnRedigerat DNA kan stoppa myggor med malaria
Genetisk drift tar kål på myggpopulationen

För första gången har forskare visat att en typ av genteknik (CRISPR) kan krascha populationer av malariaspridande myggor. Man har lyckats konstruera han-myggor med en DNA-sekvens känd som en genetisk drift, detta ska snabbt överföra en skadlig mutation som ska kunna utplåna populationer av insekter. Ruth Muller, en entomolog som ledde forskningen vid PoloGGB, ett högsäkerhetslaboratorium i Terni, Italien säger det här: "Our study is the first [that] could show that gene-drive technology works under ecologically challenging conditions... This is the big breakthrough that we made with our study." Det är fortfarande många år kvar tills tekniken skulle kunna användas i det vilda, men då återstår fortfarande frågan om hur samhället ställer sig gällande genteknik, om det kanske kan vara värt riskerna. Trots år av bekämpning mot malaria är det fortfarande ett stort hälsoproblem i världen. Den myggburna parasitiska sjukdomen smittar mer än 200 miljoner människor varje år och dödar mer än 400 000, varav många är barn. Tumnagel
41.5°
+
Hugo Engström
0

En titt på Sonys nya kamera
Deras nya "nybörjarkamera" ZV-E10

Sony presenterade i veckan sin nya vloggkamera ZV-E10. Det är deras första vloggkamera i Alpha-serien med utbytbart objektiv. Kameran är utrustad med en 24.2 megapixel APS-C Exmor™ CMOS sensor och en BIONZ X processor. I detta klipp går Brandon från ShortCircuit igenom funktionerna i kameran. Kameran har bland annat fått några funktioner från Sonys andra populära vloggkamera, ZV-1, som ZV-E10 ska vara någon slags storebror till. En knapp för "Background defocus", som ska få bakgrunden i videon ur fokus snabbt och läget "Product Showcase" som vloggare kan använda när de filmar en produkt, denna funktion ska prioritera fokus på objektet istället för personen i videon. ZV-E10 ska vara tillgänglig i slutet av augusti hos flera återförsäljare för antingen 8500 kr för endast kameran, eller 9500 kr där även ett kit med E PZ 16-50mm F3.5–5.6 OSS power zoom-objektiv ingår. Tumnagel
38.3°
+
Hugo Engström
0

ISS säger hejdå till den ryska Pirs-modulen
Ska ersättas av den nya Nauka-modulen imorgon

Här ovan kan ni kolla in hur det såg ut när den ryska modulen separerade från den internationella rymdstationen ISS och senare brann upp när den flög in i jordens atmosfär. Pirs har fungerat som en slags dockningsstation sedan 2001 och över 70 kapslar som anlänt till ISS har dockat där. Modulen användes även som en sluss när ryska kosmonauter gjorde rymdpromenader eller pysslade med annat på ISS utsida. Pirs är den första större modulen som skrotas sedan ISS byggdes och kommer nu att ersättas av Rysslands Nauka-modul. Nauka-modulen sköts upp från jorden 22 juli och är planerad att docka med ISS någon gång under morgondagen. Tumnagel
39.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Roboten Cassie tog en löprunda på 5 kilometer
Fixade det på under en timme

Robotforskare på Oregon State University har låtit den tvåbenta roboten Cassie ta sig en löprunda på fem kilometer vilket den verkar ha klarat av någorlunda problemfritt. Cassies löprunda klarades av på en laddning batterier och två mindre incidenter där roboten föll. Cassie var dock inte ut och sprang helt på egen hand utan kontrollerades av en medföljande operatör som styrde i vilken riktning roboten skulle springa. Att springa 5 kilometer tog Cassie 53 minuter vilket är något snabbare än vad jag själv vanligtvis går 5 kilometer på. Roboten Cassie utvecklades av Oregon State University-företaget Agility Robotics och tillverkades mellan 2017 - 2019. Idag satsar Agility Robotics på att utveckla Cassies efterföljare, den tvåbenta roboten Digit som vi har skrivit om några gånger tidigare, se inlänkade artiklar nedan. Tumnagel
36.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Realme först med magnetisk laddning av Android-telefoner
Hittar på ett alternativ till Apples MagSafe till iPhone 12

Kinesiska Realme ser ut att bli den första mobiltillverkaren av Android-telefoner som tagit fram något som liknar den trådlösa MagSafe-laddning som Apple utvecklar till iPhone 12. Realmes magnetiska lösning verkar i dagsläget dock något otympligare än den MagSafe-laddare som finns till iPhone 12 som synes på bilden ovan. Realme kallar sin lösning för "MagDart" och varianten som visas ovan sägs ladda snabbare än de 15W som Apples MagSafe-laddning till iPhone 12 har. Realme håller dock även på att utveckla en lite mer slimmad version av MagDart och den kan ni kolla in på bilden här nedanför. Realmes första telefon med MagDart, vilket även kommer att bli deras första telefon med trådlös laddning någonsin, heter Realme Flash och kan komma att presenteras officiellt redan nästa vecka. Tumnagel
34.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Första ordentliga trailern för Lamb
Filmen där Noomi Rapace tar hand om ett lammbarn

Här bjuds vi på den första ordenrliga trailern för den kommande thrillern Lamb med Noomi Rapace i huvudrollen. Filmen kretsar kring ett par som tar hon hand om ett barn som är hälften människa och hälften lamm. In Lamb a childless couple in rural Iceland make an alarming discovery one day in their sheep barn. They soon face the consequences of defying the will of nature, in this dark and atmospheric folktale. Förutom Noomi kan man i filmen också hitta Hilmir Snaer Gudnason och Björn Hlynur. Filmen har premiär den 8 oktober. Tumnagel
37.4°
+
Frode Wikesjö
0

Samsung presenterar Odyssey Neo G9
Riktigt fet gamingskärm

Samsung har visat upp efterföljaren till skärmen Odyssey G9 vilket är en 49 tum stor väld skärm som hämtat teknik från Samsungs tv-apparater. Skärmen har fått namnet Odyssey Neo G9 och kan visa en upplösning på 5120x1440 i ett ultrawide-format som har en ratio på 32:9. Den använder sig av Samsungs Quantum Mini LED vilket ger den möjlighet att visa 2048 så kallade "dimming zones" vilket kan jämföras med de 10 sådana zoner som Odyssey G9 kan visa. Odyssey Neo G9 har en uppdateringsfrekvens på 240hz med en svarstid på 1 ms. Ljusstyrkan ligger på 2000 nits vilket kan jämföras med andra skärmar som vanligtvis har runt 420 nits. När det kommer till kontakter så finns det en Display Port 1.4, en HDMI 2.1, två USB-ingångar samt hörlursingång. Samsung börjar ta emot beställningar på Odyssey Neo G9 29 juli och den släpps globalt 9 augusti. Skulle du vara sugen så kostar skärmen 2500 dollar. Tumnagel
40.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Varför är dieselmotorcyklar inte en grej?
Donut Media förklarar

YouTube-kanalen Donut Media går här genom varför det här med dieselhojar inte är något vi ser mer av på vägarna. Tumnagel
37.8°
+
Frode Wikesjö
0

Happy Plugs släpper lurar för kidsen
Så de inte spelar för högt

Det är ingen vild gissning att de som växer upp i dag kommer att ha intressanta åkommor i sina öron. Att konstant ha inearlurar till exempel är inte så rackarns bra. Bra är det inte heller att ha för högt ljud på och som förälder är det rätt skönt att veta att barnet inte kan köra på alldeles för högt. Happy Plugs senaste hörlurar heter Play har en speltid på 25 timmar, finns i färgerna vitt, svart och rosa och kostar 799 kronor. Inget unikt där, men lurarna har teknik i sig som ser till att de inte spelar över 85 decibel. Det går helt enkelt inte att skruva upp volymen till 11. De har dessutom stöd för att dela med sig av ljudet man lyssnar på, antingen via 3,5 mm eller USB-C. Tumnagel
38.9°
+
Roger Åberg
0

Oscar Isaac är en hämndlysten korträknare
I trailern för The Card Counter

The Card Counter är en kommande film där Oscar Isaac spelar en före detta militär utfrågare med ett mörkt förflutet som blivit en korträknare. Redemption is the long game in Paul Schrader’s THE CARD COUNTER. Told with Schrader’s trademark cinematic intensity, the revenge thriller tells the story of an ex-military interrogator turned gambler haunted by the ghosts of his past decisions. Filmen är regisserad av Paul Schrader som tidigare skrivit manus till filmer som Taxi Driver och Kristi sista frestelse samt regisserat American Gigolo. Tumnagel
37.6°
+
Frode Wikesjö
0

Julian Assange blir av med sitt medborgarskap i Ecuador
Wikileaks-grundaren kommer att överklaga beslutet

The Guardian rapporterar att Ecuador nu har beslutat sig för att dra tillbaka det medborgarskap man 2018 gav till Wikileaks grundare Julian Assange. Assange beviljades medborgarskap i Ecuador för att senare kunna ansöka om diplomatisk asyl för att kunna lämna Ecuadors ambassad i London. Assange sökte sin tillflykt till Ecuadors ambassad i London efter att han riskerade att utlämnas till Sverige där han anklagades våldtäkt. Assange tillbringade sju år på Ecuadors ambassad i London men kickades ut därifrån 2019 varpå han greps av brittisk polis. Därefter dömdes han till 50 veckors fängelse för att brutit mot brittiska borgensvillkor. Assange sitter fortfarande i brittiskt förvar då USA vill ha honom utlämnade efter att Wikileaks spridit hemligstämplat material. Skulle han lämnas ut dit riskerar Assange upp till 175 års fängelse enligt hans egna advokater. Assanges advokater har överklagat Ecuadors beslut att dra tillbaka hans medborgarskap i landet. Tumnagel
40.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Snubbe skickar AirTags till Tim Cook, Elon Musk och Nordkorea
För att se vad som händer

YouTube-användaren MegaLag skickade för några veckor sedan några AirTags till Tim Cook, Elon Musk och till Nordkorea för att se hur transportföretaget DHL hanterade det. I klippet ovan berättar MegaLag hur DHL hanterade saknade paket och varför de inte fick komma in i Nordkorea. Del ett kan ses nedan. Tumnagel
38.6°
+
Frode Wikesjö
0

Arcade1Up släpper The Simpsons-kabinett
Spela som du gjorde för 30 år sedan

Nu har det gått 30 år sedan Konami släppte arkadspelet The Simpsons och lagom till det jubileet släpper Arcade1Up en nyutgåva av det klassiska kabinettet som hörde till spelet. Förutom The Simpsons-spelet så inkluderas även The Simpsons Bowling-spelet som Konami släppte hösten 2000. Det går att spela upp till fyra spelare på arkadspelets 17 tum stora skärm. Det finns även en möjlighet för andra ägare av arkadspels-kabinettet att ansluta sig via nätet, något som gör att man kan spela online mot varandra. Arcade1Up kommer att börja ta emot förbeställningar av "The Simpsons Arcade Machine" 16 augusti men vad det kommer att kosta framgår inte. Tumnagel
38.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

I morgon är det betadags för Halo Infinite
För Halo Insider-folket

I morgon kommer 343 Industries dra igång det första betatestet för flerspelardelen för Halo Infinite. Detta test kommer dra igång i morgon kväll klockan 23:00 och pågå fram till söndagen den 1 augusti. Inbjudningar har börjat skickas ut så man borde få veta om man får vara med och leka inom kort. Det är dock endast folk som är med i Halo Insider som kommer få någon inbjudan denna gång. Om du inte fick någon inbjudan denna gång men vill ha chansen att delta i framtida betatest så kan du anmäla dig till Halo Insider-programmet via länken nedan. Hur som helst kan man nog räkna med att få se massvis med gameplay från spelets flerspelardel under helgen. Tumnagel
38.3°
+
Frode Wikesjö
0

Waze blir lite smartare efter ny uppdatering
Trafikappen kan varna för köer innan du ens satt dig i bilen

Googles trafikapp Waze har släppt en lite lite större uppdatering som antagligen kan vara användbara för trafikanterna som förlitar sig på den. I den nya uppdateringen kommer Waze redan på startsidan varna för trafikstockningar som kanske förkommer på de vägarna som användaren vanligtvis brukar köra. Appen kommer att rekommendera alternativa vägar om den anser att så krävs. Det kommer även att finnas förklaringar till varför Waze väljer en annan väg än den som användaren vanligtvis brukar köra. Den nya versionen av Waze har redan börjar rulla ut till iOS och Android. Har du inte redan fått den så lär den dyka upp inom kort. Tumnagel
39.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

En trailer för Cooking With Paris
Japp, den Paris

Netflix är inte direkt rädda för att producera märkliga tv-serier och den kommande serien Cooking With Paris är väl ännu ett exempel på detta. Serien baseras i grund på Råttatouille-citatet "Vem som helst kan laga mat". Ett uttalande som då testas genom att låta dokusåpastjärnan Paris Hilton laga rätter för diverse kändisgäster. Seriens sex avsnitt har premiär den 4 augusti. Tumnagel
40.0°
+
Frode Wikesjö
0

BMW visar upp fraktcykeln Dynamic Cargo
Eldrivet koncept som verkar najs

BMW har visat upp den trehjuliga elcyklen Dynamic Cargo vilken man tänker sig skulle kunna fungera fint för olika typer av transporter på kortare sträckor i stadsmiljö. Dynamic Cargo är försedd med ett batteri som ger den en räckvidd på 20 km men det går givetvis även att använda pedalerna om man vill ta sig längre än så. Det finns en rad olika tillbehör som gör det möjligt att frakta surfbrädor, barn och annat på den trehjuliga cykeln. Dynamic Cargo är än så länge bara ett koncept. Huruvida BMW planerar att någon gång släppa den på marknaden återstår att se. Tumnagel
39.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Ny trailer för Nine Perfect Strangers
Miniserie om mindfullness-retreat som spårar ur

Här kommer ännu en trailer för Hulus rysardrama Nine Perfect Strangers som börjar sändas nästa månad. I miniserien får vi se Nicole Kidman i rollen som Masha, en karismatisk kvinna som leder ett mindfullness-retreat med nio deltagare. Det verkar dock som om Masha inte bara har mindfullness i planerna för deltagarna och det hela ser ut att utveckla sig åt det lite rysligare hållet. Nine Perfect Strangers börjar sändas på Hulu 18 augusti. Tumnagel
37.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Hur verkliga är scener med musikproduktion?
Jack Antonoff ger sin åsikt

Jack Antonoff, som producerat album med artister som Lana Del Rey och Lorde samt är frontman i bandet Bleachers, kollar i denna video in hur realistiska scener med musikproduktion är i filmer. De kikar på scener från filmerna Bohemian Rhapsody, Love & Mercy, Pitch Perfect 2, Straight Outta Compton och Josie and the Pussycats. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Lite skateboardåkning med Bam Margera
Cold Call: Bam Margera

Den före detta Jackass-medlemmen Bam Margera har nog sett bättre dagar i sitt liv men han kärlek för att åka skateboard verkar finnas kvar. Här har vi ett klipp från Thrasher där Sheckler och Chris Cole besöker Bam för att åka lite bräda framför en kamera med Fisheye-objektiv. Tumnagel
100kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt och musikvideo med James Blake
Say What You Will

James Blake släppte idag den första singeln från sitt kommande album Friends That Break Your Heart. Låten heter Say What You Will. I musikvideon till låten följer vi James Blake när han förföljs av Finneas (Billie Eilish bror) och hur hans karriär och liv verkar gå som på räls, medan Blakes liv är monotont och trist. Albumet släpps 10 september. Tumnagel
78kg
+
Hugo Engström

Ny låt med Lorde – "Stoned at the Nail Salon"
Andra singeln från kommande albumet

Den nyzeeländska artisten Lorde släppte igår sin andra singel från sitt kommande album Solar Power. Låten heter Stoned at the Nail Salon och är skriven och producerad av Jack Antonoff och Lorde själv. Albumet kommer 20 augusti. Bonusklipp: Tumnagel
76kg
+
Hugo Engström

Nytt album från Kanye West på fredag
Verkar det som i alla fall

Kanye West som inte släppt något nytt album sedan Jesus Is King som kom 2019, är nu på gång att släppa nytt. Albumet ska heta DONDA, efter hans mor Donda West som gick bort 2007. Kanye West har på senare år blivit känd för att annonsera album som sen inte släpps, bland annat Yandhi och Turbo Grafx 16. Det återstår att se om något album släpps på fredag. I videon ovan hörs ett klipp från låten No Child Left Behind som ska finnas med på albumet. Tumnagel
40kg
+
Hugo Engström

Så gör man McDonalds pommes
Ett besök i potatisfabriken

Pommes kan vara magiskt och tragiskt. Personligen gillar jag McDonalds, eller framförallt kan doften vara väldigt trevlig. Men om jag för tio år sedan kunde sänka en stor pommes utan att blinka är jag i dag rätt nöjd med en liten. Och om det för tio år sedan inte fanns så mycket annat än donkens pommes som var "rätt" finns det i dag massor av alternativ som är betydligt bättre. Det var alltså inte bättre förr. I den här videon får vi kika in i pommes-fabriken men också i chips-fabriken. Tumnagel
87kg
+
Roger Åberg

WOW bjuder på weekend
Minifestival

Det blev inget Way Out West i år, men gänget kan inte hålla sig från att inte göra något alls. Under de datum som WOW skulle ha ägt rum så kör man därför lite konserter. På torsdagen är det Amason + Esther, på fredagen är det Sarah Klang + Klara Keller och på lördagen är det Deportees + Grant. Biljetter släpps i morgon och man lovar pizza på köpet, ett symboliskt festivalarmband och djs. Tumnagel
76kg
+
Roger Åberg

Kul video med Lil Nas X
Teaser för ny låt producerad av Kanye West

Lil Nas X som tidigare i år släppte ett par modifierade Nike-skor med satan-stil (vad det nu innebär), som Nike själva inte var helt glada över då de fort stämde rapparen är tillbaka med en kul teaser för sin nya låt Industry Baby. Låten är producerad av Kanye West och Take a Daytrip. Release sker nu på fredag den 23 juli. Tumnagel
82kg
+
Hugo Engström

Ford presenterar parfymen Mach-Eau
Om man vill lukta som en bil

Biltillverkaren Ford har tagit fram en parfym som man kallar för "Mach-Eau" vilken man säger ska påminna om lukten från bilar. Parfymen har Ford tagit fram tillsammans med parfymtillverkaren Olfiction. Det hela är en del i Fords satsning för att övertyga bilentusiaster om att elbilar ska kunna erbjuda samma körupplevelse som fossildrivna bilar. Mach-Eau sägs lukta som en mix av bilinredning och gummi till bildäck. Ford Mach-Eau går inte att köpa utan har istället tagits fram för att luktas på i olika bilsammanhang, bland annat bilfesten Goodwood Festival of Speed där parfymen gjorde sin debut. Huruvida Ford planerar att börja sälja parfymen längre fram finns det inga uppgifter om än så länge. Tumnagel
19kg
+
Wille Wilhelmsson

Biz Markie är död
57 år ung

Hip-hop-legenden Biz Markie dog 57 år ung under helgen. Dödsorsaken är komplikationer av sin diabetes som han kämpat mot i mer än ett år. Biz Markie är sannolikt mest känd för hitlåten Just a Friend från 1989 men också för sina beatboxing-färdigheter och generellt underhållande persona. Tumnagel
4kg
+
Frode Wikesjö

David Harbour äter heta kycklingvingar
Klarar Red Guardian hettan?

Skådespelaren David Harbour gästade kycklingvingprogrammet Hot Ones i veckan för att prata lite om sitt liv och sin karriär samtidigt som han äter starka kycklingvingar. Tumnagel
101kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt från Swedish House Mafia
"It Gets Better"

Swedish House Mafia släppte under torsdagskvällen en ny låt med titeln It Gets Better. Detta är deras första nya singel sedan 2012. Den svenska trion ska tillsammans med Ty Dolla $ign och 070 Shake medverka i The Tonight Show med Jimmy fallon den 19 juli. Tumnagel
-25kg
+
Hugo Engström