m

Test: Sony Ericsson K810i
Jag vet inte jag...

Test: Sony Ericsson K810i
Pryl /

Jag har levt med Sony Ericssons lur K810i i några veckor och har haft stor ångest över vad jag ska ge den för omdöme.

Jag är nämligen kluven. Och ena sidan så är det på många sätt och vis en riktigt, riktigt bra telefon men så finns det en del punkter som gör att jag verkligen hatar den. Eller i alla fall funderar på hur en del människor på Sony Ericsson får behålla jobbet.


Telefonen(!) har nämligen inte någon grön/röd lurknapp. Vilket är helt sjukt eftersom det är en telefon. Man måste kunna lägga på luren på en telefon, allt annat är galet, idiotiskt och en gigantisk designmiss.

Exempel: Du surfar in på wap.hitta.se och hittar ett nummer. Telefonen (eller Hitta, jag vet inte) gör så att man kan klicka på de nummer som finns på webbsidan och så rings de upp. Klickar du fel så kan du dock inte lägga på utan att först stänga ner webbläsaren. För det första tar det ett tag och för det andra så kan det bli pinsamt. Och så måste du söka på nytt, vilket ju inte går blixtsnabbt på en telefon.

Vid andra tillfällen så tar telefonerandet istället över och förstör. Om man skriver ett mess och det ringer så försvinner SMS:et när man lägger på. Genialiskt. Not.

Så, förutom det där med att man inte kan svara och lägga på luren på ett vettigt sätt, vad tycker jag om telefonen?

Det är helt klart en bra telefon. Menysystemet är inte 110% superduperbra (not the iPhone), men fungerar och man blir sällan arg. Tillräckligt snabbt är det också. Snyggt och trevligt med andra ord.

Telefonen har massor av funktioner som jag är övertygad om att ingen använder. Telefonen kan klippa film till exempel - hur många av er som har en K800i har gjort det? Förutom när ni fick telefonen första gången då.

Överhuvudtaget så är det här en telefon som kan göra massor med saker men som inte gör någonting speciellt bra. Man KAN surfa, läsa RSS, fota, lyssna på musik och så vidare men kan jag vänta en halvtimme och göra det på en dator eller annan manick så gör jag hellre det.

Det jag tror folk använder den här telefonen till är främst två saker: Ringa och ta bilder. Och då och då även surfa lite eller kolla sin mail. Om du letar efter en musikspelare så kolla åt ett annat håll, av någon anledning så har nämligen Sony Ericsson valt att inte stoppa i den musikspelarprogramvara som finns i sina Walkman-lurar, varför man tar ett sådant beslut kan man fundera över.

Med följer ett M2-minneskort på 128 MB vilket inte räcker till mer än några få låtar om du vill ta lite bilder också. Ett nytt på 1 eller 2 GB kostar i och för sig inte många kronor och är helt klart värt att investera i!

Speciellt om du vill ta bilder - vilket ju är en av huvudfunktionerna med den här telefonen. Kameran är på 3.2 megapixlar och har autofokus vilket i mobilvärlden är riktigt bra. Och kameran ger, för att vara mobiltelefon, helt ok bilder. Under rätt förhållanden.

Om du har några som helst fotografiska ambitioner så ska du dock köpa en riktigt kamera, bilderna är (även inställd på Hög kvalitet) helt galet trasiga i sin uppbyggnad. Jag vet inte om det är kameran eller jpg-komprimeringen som är boven, men att efterbehandla bilderna är mer eller mindre bara att glömma.

Sony Ericsson leker lite Apple för några år sedan och hävdar att megapixlar är ointressant och att det är optiken som är viktig. Tyvärr så räcker inte det och bilderna blir i ärlighetens namn rätt kassa om man jämför med en riktig kamera - vilket Sony Ericsson måste tåla när man har Cybershot-loggan på telefonen. Och jämför man med Nokias värsting N95 så får man också stryk.
www.planete-nokia.com

Vi har tagit några exempel-bilder. Inomhus med blixt är kameran som ni ser inte mycket att hurra för. Vi tog flera bilder på vår kära kontorshund och ibland blev K800 bättre och ibland blev K810 bättre, mer eller mindre på slump. Ofta ballar fokusen ur och bilden blir oskarp.

Utomhus är kamerorna så klart bättre.

I makro-läget med bra ljus så börjar det se riktigt trevligt ut!

K810i är ju en uppföljare till K800i och borde med andra ord ha blivit bättre kan man tycka. Jag är inte så övertygad om det faktiskt.

Formen på K800 tycker jag är bättre och snyggare. De lite mer runda linjerna är riktigt trevliga och knapparna på K810 har fått mycket kritik. De är inte helt logiska, men de funkar faktiskt helt ok. De är inte ett under av ergonomi men har sina fördelar.

K810 har fyra små symboler på tangentbordet som guidar en till snabbfunktioner i kameraläget. Dessa funktioner finns även på K800, man måste bara komma ihåg vilken siffra som motsvarar blixt och så vidare.

Överlag så känns det som om K800 och K810 har mer eller mindre exakt samma mjukvara.

Både K800 och K810 har linsskydd vilket är riktigt bra. K810 har ett klart bättre linsskydd som inte riskerar att fastna i fickor och annat - bra!

Priset för en K810 är enligt Pricerunner runt 3200 kronor och K800 runt 3000 kronor. Spontant så är det klart att man ska köpa den senaste modellen, men det hela är faktiskt en smaksak. Känn på dem helt enkelt.

Hittar du en deal på en K800 så slå till på den. Har du en K800 och funderar på att byta upp dig - fundera på något annat istället!

Läs mer
37.6°
0

Test: Sony Ericsson K810i

Jag vet inte jag...

RSS 30 kommentarer till artikeln
KattenHans
iPhone tema =P
av KattenHans, tisdag 29 maj 2007 kl 14:54
Wille Wilhelmsson
ja, det var ju roger som testade... ;)
av Wille Wilhelmsson, tisdag 29 maj 2007 kl 15:07
Pontus
Lite off-topic. Jag måste bara få klaga på min M600i.
Den lider av samma problem som Roger beskriver. Man kan bara svara med den tryckkänsliga skärmen. Och det händer inte allt för sällan att andra saker är ivägen för dom "knapparna".

T.ex. om batteriet är på väg att ta slut så lägger sig varningen ovanpå svara-"knappen" och man måste trycka bort den varningen först.

mycket dåligt.
av Pontus, tisdag 29 maj 2007 kl 15:37
Perc
Hur är knappsatsen? Knapparna ser i varje fall ut att höra hemma på en miniräknare från 1982.
av Perc, tisdag 29 maj 2007 kl 15:56
CrowbaR
Tottalt värdelösa knappar. Årkade knappa i några minuter sen pallade ja inte mer. Inte sköna!
av CrowbaR, tisdag 29 maj 2007 kl 16:04
Wille Wilhelmsson
jag föredrar k800:s knappar iaf...
av Wille Wilhelmsson, tisdag 29 maj 2007 kl 16:11
Roger Åberg
Angående knapparna: Man vänjer sig faktiskt, man trycker med lite annan stil än vanliga knappar.

Men i vilket fall som helst så är de gjorda med utseende i första rummet vilket går bort.
av Roger Åberg, tisdag 29 maj 2007 kl 16:29
mosmicke
Råger.. sony ericssons interface gör att du kan "gömma" öppna wap-sidor och få upp dom igen när du vill.. du kan abryta ditt wappande för att ringa/messa och sen bara öppna sidan igen.. LÄR dig luren innan du klagar..
av mosmicke, tisdag 29 maj 2007 kl 16:34
Roger Åberg
Kan inte du lära mig det då?

Saker som inte är obvious är by default trasiga ;)
av Roger Åberg, tisdag 29 maj 2007 kl 16:39
Roger Åberg
Sen så är det faktiskt så att om någon ringer till mig så har jag två alternativ - Svara och Upptaget. Lycka till att gömma WAP-sidan då :)
av Roger Åberg, tisdag 29 maj 2007 kl 16:43
t K
Tycker att:
1) Alla bilderna tagna med K800i var bättre.
2) Ett test mellan K810i och Nokia N95 hade varit mer intressant.
av t K, tisdag 29 maj 2007 kl 16:44
Hello Gorgeous
Bara jag som verkligen tycker knappdesignen är riktigt fräck?
av Hello Gorgeous, tisdag 29 maj 2007 kl 16:45
dunder
hmm, verkar som att mjukvaran hos SE gått ner sig lite på sistone. själv har jag sedan två år tillbaka en W800i, som börjar bli lite väl härjad och min tanke var faktiskt att skaffa en K810i. jag har kört med SE sedan, mja, så länge som det har varit SE och att det inte finns någrar "lurar" bland knapparna är väl egentligen det minsta problemet.
på min nuvarande nalle så sparas det sms man skriver på i "utkast" mappen om någon ringer, du har inte kollat där, för gör det inte det längre så har ju mjukvaran gått ner sig. och om jag inte är helt ute o cyklar så är det så gott som samma mjukvara i K810i som i K800i, som bygger på det som fanns i K750i (och min W800i)
men, jag har några små frågor, hur funkar musiklyssnadet/spelandet på den, är lite bortskämd med en walkman-nalle nu och har lagt mp3-spelaren på hyllan sedan jag köpte den, har ingen lust att måste damma av spelaren.
funkar MSN på den här eller har jag blandat ihop det med någon annan telefon?

för, egentligen fyller telefonen alla funktioner jag är ute efter (förutom grundläggande egenskaper), kamera (mer än 2mp, har ju redan 2mp ^^), möjlighet att spela upp mp3 på ett vettigt sätt (jag har fan inte lust att måsta starta låt för låt, utan en inbyggd spelare är ju att föredra).
som sann SE nörd har jag inte kollat så mycket på andra telefoner, men någon som har tips kanske?

satan, det var långt det här, då klipper jag nu...
av dunder, tisdag 29 maj 2007 kl 16:47
Cure
Är det verkligen bra att köra tester där man jämför med en kamera som inte ens finns på marknaden?
av Cure, tisdag 29 maj 2007 kl 16:53
Cure
* kamera = mobil. bah. trött.
av Cure, tisdag 29 maj 2007 kl 17:00
Roger Åberg
Det som är irriterande är att man förflyttas från det man håller på med. Samma sak om man tex kollar på bilder och någon ringer.

Inte världens största pryl men klart onödigt.

Musiklyssnandet funkar (Wille kör det till vardags) men jag skulle ljuga om jag sa att jag är imponerad.

MSN borde funka, men finns väl bara på Tres lurar?

Cure: vad menar du?
av Roger Åberg, tisdag 29 maj 2007 kl 17:10
t K
Man kan få igång MSN via "Mina vänner"...
av t K, tisdag 29 maj 2007 kl 17:19
Cure
"Det är helt klart en bra telefon. Menysystemet är inte 110% superduperbra (not the iPhone), men fungerar och man blir sällan arg."

Jag menar. Har någon hittills recenserat en iPhone hands-on..? Eller går man endast på Apple-reklam och keynotes?

Apple/iPhone-temat börjar gå över samtliga siter.

Med tanke på referenserna till "M$" på reklamfeber osv, så börjar det bli lite väl... överdrivet.
av Cure, tisdag 29 maj 2007 kl 17:20
Roger Åberg
Cure: Det jag menade är att gränssnittet inte är något revolutionerande.

Om iPhone verkligen är så revolutionerande återstår ju att se, men av det jag har sett så spöar det vanliga mobil-OS rätt hårt.

Men du har helt rätt i att det återstår att se. Release snart!
av Roger Åberg, tisdag 29 maj 2007 kl 17:34
hubster
SE har väl aldrig påstått att det skulle vara en helt ny revolutionerande telefon rakt igenom. Den heter 810 just för att det är en aningen bättre uppföljare till 800.
Det är omöjligt för mobiltelefontillverkare att för varje telefon de ska släppa på marknaden skapa helt ny plattform, mjukvara osv...
Att göra just små uppgraderingar på befintliga succe modeller är ett sätt för tillverkarna att tjäna pengar, det kan de väl få göra?
av hubster, tisdag 29 maj 2007 kl 17:56
Wille Wilhelmsson
TrackID används bara på krogen när man ska impa på kompisar är min erfarenhet. :)
av Wille Wilhelmsson, tisdag 29 maj 2007 kl 18:08
Ved
Har äntligen fått min SN k810i idag. Den är verkligen det bästa mobil jag har haft :D. Undra bara hur man fixar iPhone tema på svenska?? :D
av Ved, tisdag 29 maj 2007 kl 18:21
FetMats
TrackID parat med wikipedia är kungligt i musikquiz!
av FetMats, tisdag 29 maj 2007 kl 18:34
Horst
Av det jag sett av iPhone är jag verkligen inte imponerad, vad är så bra med den? Att man måste uppsöka wifi-hotspots varje gång man ska surfa med den för att det blir för dyrt att surfa på vanliga "fullstora" webbsidor med edge? Att det går att spela musik med den? Att det går att läsa e-post på den? Det nya är pekskärmen man ska använda fingrarna till och det utesluter ju någon närmre precision eftersom fingrar är lite klumpigare än en stylus. Är det verkligen så svårt att ringa med andra telefoner som Steve Jobs säger? Det nya måste vara att man inte kan installera egna program på den.

Och om man surfar med en K800i och det ringer vill man väl välja om man ska svara eller inte? När man väl svarat vill man ju kunna fortsätta surfa och prata i telefon samtidigt. När man vill lägga på är det bara att välja mer:avsluta samtal. Om man ringer någon via hitta.se är det bara att välja avsluta så läggs samtalet på.

Det är inte jpg-komprimeringen som får bilderna att se dåliga ut utan brusreduceringen. Eftersom sensorn är så liten blir det en hel del brus i bilderna som telefonen reducerar på bekostnad av bildkvaliteten.

RSS-läsaren fungerar klanderfritt, likaså att surfa på sidor gjorda för att surfa på med en liten skärm

Vad är det för fel på musikspelaren? Det finns ingenting jag saknar med musikfunktionen på min K800i iallafall.

K810i är visserligen en uppföljare till k800i men bara knappt. De har gjort en nokia och serverat samma gamla innehåll i en ny förpackning.
av Horst, tisdag 29 maj 2007 kl 18:35
jspr
Rätta mig om jag har fel, men sparas inte SMS i Utkast om man avbryts av ett samtal mitt i författandet? Tycker att mycket av det som klagas på inte alls känns igen från min sida som k800i innehavare sen första försändelsen i juni förra året.

Att överhuvudtaget försöka jämföra den med iPhone är i mina tankar befängt. Då iPhone, som jag förstått det (åter igen rätta mig om jag har fel) kommer att kosta det dubbla och inte ens finns på marknaden ännu (på ett tag t.o.m.)?

VAdgäller musikspelaren (som jag iofs inte använder själv) så har jag fått indikeringar på att den ska vara precis densamma som i Walkman-lurarna förutom en del estetiskt med sitt oranga-theme och specialdedikerade knappar.
av jspr, tisdag 29 maj 2007 kl 19:45
Human 2.5
Tycker att alla K800i bilderna såg bättre ut.
av Human 2.5, tisdag 29 maj 2007 kl 21:31
Tobbis
Känns lite som om den här recensionen är gjor på lite fel sätt. I alla fall så tycker jag att det känns som om detta ska vara sony ericsson nya supermobil, vilket det inte är. Detta är en k800 där man har tagit bort allt det dåliga (linsskyddet, tjockleken, höjden på joysticken m.m.)Det känns även som om Roger inte har riktig koll på hur man använder telefonen (det där med wap och samtal o.s.v.)
"Om du letar efter en musikspelare så kolla åt ett annat hål" - Det är en cybershot, inte en walkman, därav inte walkman mjukvaran, annars hade det ju inte varit någon mening med att ha walkman.
"bilderna blir i ärlighetens namn rätt kassa om man jämför med en riktig kamera" - Ganska självklart tycker jag, med tanke på att en riktig kamera är just en kamera och inte en mobiltelefon.

av Tobbis, tisdag 29 maj 2007 kl 21:46
mosmicke
Råger.. när du skriver SMS och det ringer hamnar det påbrjade SMS:et i "Utkorg i sms-menyn..
av mosmicke, tisdag 29 maj 2007 kl 23:36
mosmicke
Roger* sry..
av mosmicke, tisdag 29 maj 2007 kl 23:38
MungoBBQ
Ett pågående samtal kan man avbryta genom högra soft-knappen när man är inne i webläsarläget, man får då upp kontextmenyn och kan välja "avsluta samtalet".
av MungoBBQ, onsdag 30 maj 2007 kl 10:25
Kommentera artikelnStuntman kollar in motorcykelstunts
Från filmer som Skyfall och T2

Stuntmannen Rick English tar här en lite närmare titt på diverse motorcykelstunts från filmer som John Wick: Chapter 3 - Parabellum, Mission: Impossible - Rogue Nation, Skyfall, The Dark Knight, Terminator 2 - Domedagen, Den stora flykten, Ghost Rider: Spirit of Vengeance och Easy Rider. Tumnagel
37.1°
+
Frode Wikesjö
0

Rapport Över 6 500 typ slavarbetare döda i Qatar
Sedan landet säkrade fotbolls-VM

Vi har gång på gång hört rapporter från Qatar om hur gästarbetare där behandlas mer eller mindre som slavar för att bygga upp landets fotbollsarenor inför världsmästerskapet i fotboll 2022. I veckan kom det en ny rapport från The Guardian som säger att fler än 6 500 gästarbetare från länder som Indien, Bangladesh, Nepal, Sri Lanka och Pakistan har dött sedan landet vann rättigheterna till fotbolls-VM för tio år sedan. Det innebär att det i snitt har dött 12 gästarbetare om dagen där sedan 2010. Rapporten menar dock att totala dödssiffran sannolikt är betydligt högre, eftersom det saknas data från länder som också har en del gästarbetare i Qatar. Data från länder som Kenya och Filippinerna räknas till exempel inte med i rapporten. I Norge har flertalet klubbar uppmanat det norska förbundet att bojkotta VM nästa år men det Svenska fotbollförbundet väntar sig dock inte samma utveckling här i Sverige. Tumnagel
26.5°
+
Frode Wikesjö
0

Flygmaskin som flyger som en trollslända
Tufft bygge

Här får vi följa med på en provflygning av flygmaskinen Serenity som använder sig av en liknande flygteknik som trollsländor gör. Klart imponerande bygge som fortfarande har en hel del begränsningar. Men en dag kanske detta kan bli ett alternativ för häftiga flygturer. Tumnagel
39.0°
+
Frode Wikesjö
0

Se när nentser sätter upp tält
Och det i -40 grader

Nentser lever i ryska Nentsien längs den arktiska kusten från nordöstra Europa till Tajmyrhalvön. Deras ekonomi är mestadels baserad på storskalig renskötsel vilket innebär att de konstant måste flytta med renarna. Därför måste de under renmigrationen packa ihop och sätta upp deras boende var tredje till femte dag. Här får vi se ett längre klipp hur det går till när nentser säter upp sina tält i minus 40 grader. Tumnagel
39.2°
+
Frode Wikesjö
0

Dave Bautista och Milla Jovovich klara för In the Lost Lands
Gammal George R.R. Martin-novell som ska bli film

In the Lost Lands är en lite halvt obskyr novell som George R.R. Martin publicerade i tidningen Asimov’s Science Fiction under 80-talet. Hur som helst ska denna novell nu bli film med Dave Bautista och Milla Jovovich i huvudrollerna. Inte helt oväntat är det också Paul W.S. Anderson som står för regin. Filmen kommer att kretsa kring en drottning som vill få gåvan av formförskjutning. För att få det ger hon trollkvinnan Gray Alys (Jovovich) och hennes guide Boyce (Bautista) uppdraget att bege sig ut till landets spöklika vildmark för att leta rätt på gåvan. Det är för tillfället oklart när och var In the Lost Lands ska släppas. Bonus-Bautista nedan. Tumnagel
38.1°
+
Frode Wikesjö
0

En dag i en japansk brandmans liv
Disciplin!

YouTube-kanalen Paolo fromTOKYO följer här än en gång en japan för en dag för att se hur arbetslivet ser ut för den personen. Den här gången följer han en brandman för att se hur det är att ha det yrket där. Tumnagel
38.8°
+
Frode Wikesjö
0

E3 blir ett digitalt event i år
Inte helt oväntat kanske

Vi har tidigare rapporterat om att organisationen som anordnar den stora spelmässan E3, Entertainment Software Association (ESA), inte skulle anordna någon fysisk mässa i år heller på grund av den pågående pandemin. Istället ryktades det om att det skulle hållas ett digitalt jippo även i år något som nu verkar vara bekräftat tack vare ett dokument från Los Angeles turismutveckling, Board of Los Angeles Convention and Tourism Development Commission. De publicerade nämligen en lista med vilka mässor som kommer hållas i staden i år och där ser man klart och tydligt att E3:s fysiska event är instället för 2021. Nu är väl detta kanske årets minst oväntade nyhet med tanke på världssituationen just nu. Tumnagel
37.6°
+
Frode Wikesjö
0

Rykte OnePlus visar upp 9R nästa månad
Lur som ligger mellan flaggskepp och Nord

91Mobiles rapporterar att OnePlus kommer visa, och potentiellt släppa, upp minst fyra nya enheter under mars månad. Sjävklart är två av dem OnePlus 9 och 9 Pro men de andra två sägs bli OnePlus 9R och en OnePlus första smarta klocka. OnePlus 9R ska vara en lite billigare variant som ska ligga mellan flaggskeppen och Nord N. Telefonen sägs ha en 90Hz-skärm på 6,5 tim, Snapdragon 690, 8GB RAM samt ett batteri på 5,000mAh. Klockan som ryktas att visas upp under nästa månad förväntas köra Wear OS och ska ha liknande drag som Oppo Watch RX. I morgon är det mars så då är vi ett steg närmare att se om dessa rykten stämmer eller ej. Tumnagel
36.8°
+
Frode Wikesjö
0

Inget Better Call Saul i år
Jobbigt

Folk som hade hopp om att 2021 skulle bli ett bättre år än 2020 kanske bör tänka om eftersom AMC nyligen meddelade att den sjätte och sista säsongen av Better Call Saul inte kommer dyka upp förrän under första kvartalet av 2022. Anledningen till det är helt enkelt COVID-19 klart sunkigt men den som väntar på något gott och så vidare... Tumnagel
28.2°
+
Frode Wikesjö
0

Valve uppdaterar Remote Play Together
Så man kan spela med folk som inte har Steam-konton

Valve har uppdaterat sin Remote Play Together-funktion på Steam så folk nu kan spela med sina vänner över nätet utan att de behöver ha något Stam-konto. Istället skickar man bara en länk till folk som man vill leka med och vipps är man igång. Den inbjudna spelaren måste dock ha Steam Link som ju finns tillgängligt på datorer och mobila enheter. Funktionen hittas i den senaste betaklienten av Steam. Just nu har man begränsat spelsessionerna till att man enbart kan bjuda in en spelare som inte har något Steam-konto men det får man väl anta ökar när funktionen lämnar betan. Med Remote Play Together är det möjligt att spela titlar som endast har stöd för lokal multiplayer med vänner över nätet. Funktionen kräver inte att alla äger speltiteln i fråga, utan det räcker med att den som anordnar spelsessionen äger ett spel, sedan är det möjligt för fler att vara med och leka. Tumnagel
40.3°
+
Frode Wikesjö
0

Världens längsta vattenrutschkana
1111 meter lång

I dag fick vi lite sol här i huvudstaden och drömmen om våren kom snabbt. Och efter våren kommer sommaren och då kan man till exempel åka vattenrutschkana. Det här är världens längst som är 1111 meter lång och finns på Escape Theme Park som ligger i Penang, Malaysia. På med badbyxorna! Tumnagel
39.8°
+
Roger Åberg
0

Norwegian säljer sina Boeing 737 Max-plan
I hopp om att överleva rekonstruktionen

Norska E24 rapporterar att flygbolaget Norwegian har valt att inte längre använda sig av det problemtyngda flygplanet Boeing 737 Max. Norwegian var ett av de många flygbolagen som köpte dessa Max-plan från Boeing innan de började krascha och hålla på. Norwegian ska nu leta nya ägare till de Boeing 737 Max-plan de har i flottan. Förutom att endast ha en flotta med plan som folk är villiga att åka i så är detta en del av Norwegians räddningsaktion för att överleva sin rekonstruktion. Överlever man denna rekonstruktion innerbär det att Norwegian framöver endast kommer ha flygplan av typen Boeing 737 NG i flottan. Tumnagel
46.7°
+
Frode Wikesjö
0

En trailer för Final Fantasy VII Ever Crisis
Episodisk återberättelse av Final Fantasy VII-sagan

Final Fantasy VII Ever Crisis är ett kommande mobilspel för alla som tycker att Final Fantasy VII Remake innehåller alldeles för många nymodigheter. Spelet är nämligen en något mer traditionell nyversion av Final Fantasy VII med turodningsbaserade strider samt grafik mer likt originalet. Spelet kommer släppas kapitelvis och det är inte enbart handlingen från Final Fantasy VII som kommer vara med. Även handlingarna från Before Crisis, Advent Children och Dirge of Cerberus ska täckas i Final Fantasy VII Ever Crisis. Tumnagel
38.9°
+
Frode Wikesjö
0

Imponerande deep fake av Tom Cruise
Något för nästa Mission Imposible?

En TikTok-användare som kallar sig för deeptomcruise har slängt upp några riktigt imponerande deep fake-klipp på Tom Cruise. Snubben härmar Toms röst och mimik men med hjälp av lite datorkraft lyckas han också få Toms ansikte. Tittar man riktigt noga kan man så klart se några små ofullkomligheter men om man bara sitter och slötittar lite är det riktigt bra gjort. Det är oklart hur länge deeptomcruise kommer få vara kvar på TikTok då deras användarvillkor säger att man inte får felaktigt ange eller på annat sätt förvränga sig eller sin anknytning till någon person eller enhet. Tumnagel
43.8°
+
Frode Wikesjö
0

Ny trailer för Pacific Rim: The Black
Den animerade Pacific Rim-serien

Nästa vecka har Pacific Rim: The Black premiär på Netflix och för att öka aptiten för serien en aning släppte Netflix en ny trailer för serien natten till i dag. Serien utspelar sig i Pacific Rim-universumet och i ett evakuerat Australien. Där får vi följa två strandade syskon som en dag hittar en övergiven Jaeger. There was a time when Kaiju rose from the Pacific Rim only to encounter gigantic robots, Jaegers, built to fight them back. That time has passed. Now, Australia has been overrun by Kaiju, forcing the evacuation of an entire continent. Left behind, teenage siblings Taylor and Hayley embark on a desperate search for their missing parents, teaching themselves to pilot a battered, long-abandoned Jaeger to help in their quest and give them even the slightest hope of surviving. Premiärdatumet för serien är den 4 mars. Tumnagel
37.8°
+
Frode Wikesjö
0

USA ger klartecken till vaccin från Johnson & Johnson
Mer Covid-19-vaccin på ingång

En expertpanel från USA:s läkemedelsmyndighet FDA har gett Covid-19-vaccinet från Johnson & Johnson grönt ljus. Det innebär att vi snart har ännu ett vaccin som kan användas i kampen mot detta jobbiga virus. Det rapporteras också att samma vaccin sannolikt kommer at godkännas för användning inom EU den 11 mars. Detta vaccin skulle i så fall kunna börja distribueras i Sverige under början av april månad och få en kraftig leveransökning under årets andra samt tredje kvartal. Johnson & Johnsons vaccin är inte lika effektivt (mellan 64 - 74 procent effektivitet) som de andra kandidaterna men det anses ändå ha en stor fördel eftersom det endast behövs en dos av vaccinet och eftersom det kan förvaras i vanlig kylskåpstemperatur samt har en mycket längre hållbarhet. Tumnagel
48.0°
+
Frode Wikesjö
0

En teaser för Shadow and Bone
Netflix-serie baserad på I ljusets makt

Netflix bjuder här på en första teaser för sin kommande serie Shadow and Bone. Serien är baserad på Leigh Bardugos bok I ljusets makt vilket är den första delen i Grisha-trilogin. I Shadow and Bone får vi följa en fattig och föräldralös kartograf som heter Alina Starkov som gör sitt bästa för att överleva i det krigshärjade landet Ravka. En dag så attackeras Alina och hennes bästa vän Mal. Under denna attack väcks det en uråldrig kraft hos Alina som inte bara är stark nog att kanske rädda hela landet. Med hennes nya kraft öppnar sig en helt ny värld för henne, en värld full av magi och gnistrande överflöd för henne. Shadow and Bone har premiär på Netflix den 23 april. Tumnagel
39.6°
+
Frode Wikesjö
0

Spela Dying Light
Gratis på Steam just nu

Att säga att Dying Light är ett riktigt bra spel är inte direkt något jättekontroversiellt uttalande. Jag bruka säga det själv med jämna mellanrum men eftersom jag ofta inte ens litar på mig själv så har man ju all rätt i världen att vara skeptisk när jag gör ett sådant uttalande. Den här helgen har du dock chansen att själv avgöra om detta zombiespel är något att ha eller inte. Spelet är nämligen sex år gammalt nu och det firar Techland genom att göra spelet gratis att spela på Steam de närmsta två dagarna. Om man nu gillar spelet och får för sig att köpa spelet är priset nu också kraftigt nedsatt under denna period. Du hittar Dying Light via länken nedan. Tumnagel
39.0°
+
Frode Wikesjö
0

Kenan Thompson MUMSAR HETA KYCKLINGVINGAR
På distans

Då var det dags för ännu ett avsnitt av Hot Ones, programmet där kändisar äter heta kycklingvingar. Denna gång har turen, eller oturen, kommit till SNL-skådisen Kenan Thompson. Tumnagel
79kg
+
Frode Wikesjö

How To Drink testar lite alkoholfri "sprit"
Är det något att ha?

Det har dykt upp flera alkoholfria alternativ till sprit. Ett sånt exempel är gin utan alkohol så att man kan få sig en god GT om det nu skulle vara så att man inte vill ha just procenten. Här får vi se när YouTube-kanalen How To Drink testar några sorter med alkoholfri sprit. Kan du rekommendera någon? Tumnagel
85kg
+
Bobby Green

Hernös senaste gin är lagrad på björkfat
Spännande!

Hernö Gin presenterar nu Hernö Artisan Ten Gin som är en gin lagrad på björkfat. Jag har tidigare provat tonic med rökt björksmak och det var riktigt gott, så den här ska bli spännande att testa. Smaken beskrivs som kraftig enbär med söt blommighet från björk och älgört. Etiketten har Härnösandskonstnären Hans Forsell tagit fram där han har tolkat Dala och Hernö Gins ursprung. Ginen är framtagen för att fira Hernö Gins tioårsjubileum och den hyllar deras allra första produkt som var Hernö Artisan Gin. Fler specialare kommer att släppas under året. Endast 1921 stycken flaskor av denna kommer att bli till och 1000 stycken av dessa släpps den 31 mars. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green

Safri Duo - Played-A-Live
Fredagsklassikern

2000 är nu hela 21 år sedan. Och vet ni vad som bland annat hände då? Jo, den danska gruppen Safri Duo släppte trumlåten Played-A-Live (The Bongo Song) som ni alla har hört. Jag har lyssnat sönder låten och kan väl ärligt säga att jag inte tycker att den har åldrats särskilt väl, även om den givetvis har en plats någonstans i mitt musikbibliotek. Oavsett tycker jag den är värd att köra som klassiker denna soliga fredag. Bonusklipp nedan. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

Keith äter allt som finns hos In-N-Out
Även den hemliga menyn

Keith från The Try Guys ger sig här i kast med att äta allt som finns på menyn hos In-N-Out, inklusive den "hemliga" menyn som man bara får tillgång till om man vet vad man ska säga vid kassan. Vilken burgare tycker du är bäst på In-N-Out? Själv har jag aldrig ätit där men hoppas få göra det någon gång. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Thomas Di Leva kör konsert ikväll
Hemma i sitt vardagsrum

Ikväll klockan 19.00 kommer artisten Thomas Di Leva att ha premiär för Live hemma hos Di Leva. Det är en exklusiv hemma hos-konsert som han anordnar i sitt vardagsrum. "Låt oss mötas, denna gången live hemma hos mig i en nära konsert direkt från mitt vardagsrum till ert vardagsrum, det kommer att bli mina favoritlåtar i underbara hemmamysversioner. Rymdkram, Thomas." En biljett till konserten kostar 199 kronor och du hittar den på länken nedan. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green

Ny BMX-film från Vans
Med Dakota Roche

Efter skosamarbetet i början av månaden är det nu dags för Vans att även presentera en film med BMX-åkaren Dakota Roche. Filmen som heter Seeking Liberty är inspelad i Philadelphia och man har velat fånga stadens charm ur ett nytt perspektiv. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Så blir traditionell italiensk gelato till
180 år gammal familjetradition

Det finns mycket gott man inte får missa när man är i Italien. Glassen är en av grejerna. Här får vi se hur traditionell gelato i den lilla staden Ruvo di Puglia blir till. Endast tre ingredienser behövs - mjölk, socker och ägg. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green

Nytt och färgglatt från Timberland
Återigen med Billionaire Boys Club

Timberland och Billionaire Boys Club följer upp de färgglada skorna som presenterades i november med en ny kollektion som fått namnet Hyper Natural. I denna finns det hiking-plagg och två stycken nytolkningar på Garrison Trail-kängan. Skorna är tillverkade i ett material som består av minst 50 procent plast från återvunna PET-flaskor. Kläderna är i 100 procent ekologisk bomull. Kollektionen släpps den 26 februari och priserna ligger på mellan 600 och 1800 kronor. Tumnagel
65kg
+
Bobby Green

Romen The Real McCoy släpptes idag
Helt utan tillsatser

Idag släpptes The Real McCoy 12 Years Single Cask på Systembolaget. Det är en rom helt utan tillsatser producerad hos det familjeägda företaget Foursquare på Barbados. Endast lokal jäst, melass och källvatten från Barbados används. Romen destilleras i små batcher i kopparpanna och kolonnbrännare innan den lagras på hårt rostade amerikanska bourbonfat. Dofterna ska vara smörig ek och kryddig mörk choklad. Smaken beskrivs som smörkaramell tillsammans med fattoner, apelsinzest och tobak. För en flaska på 70 centiliter får man betala 599 kronor. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green

Den perfekta Steakhouse-burgaren
Tjock och mumsig

I sitt senaste klipp visar George Motz hur man fixar till den perfekta steakhouse-burgaren. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Teaser för Tina
HBO:s dokumentär om Tina Turner

Här kommer en teaser för HBO:s kommande dokumentär om den amerikanska artisten Tina Turner. Tina handlar om Tina Turners karriär och förutom artisten själv kommer bland andra Angela Basett och Oprah Winfrey medverka i dokumentären. Tina har premiär på amerikanska HBO Max 27 mars och kommer sannolikt att börja sändas på HBO Nordic någon gång efter det. Tumnagel
105kg
+
Wille Wilhelmsson