LIVE 23:45 Oculus Gaming Showcase
m

Test: Sony Ericsson K810i
Jag vet inte jag...

Test: Sony Ericsson K810i
Pryl /

Jag har levt med Sony Ericssons lur K810i i några veckor och har haft stor ångest över vad jag ska ge den för omdöme.

Jag är nämligen kluven. Och ena sidan så är det på många sätt och vis en riktigt, riktigt bra telefon men så finns det en del punkter som gör att jag verkligen hatar den. Eller i alla fall funderar på hur en del människor på Sony Ericsson får behålla jobbet.


Telefonen(!) har nämligen inte någon grön/röd lurknapp. Vilket är helt sjukt eftersom det är en telefon. Man måste kunna lägga på luren på en telefon, allt annat är galet, idiotiskt och en gigantisk designmiss.

Exempel: Du surfar in på wap.hitta.se och hittar ett nummer. Telefonen (eller Hitta, jag vet inte) gör så att man kan klicka på de nummer som finns på webbsidan och så rings de upp. Klickar du fel så kan du dock inte lägga på utan att först stänga ner webbläsaren. För det första tar det ett tag och för det andra så kan det bli pinsamt. Och så måste du söka på nytt, vilket ju inte går blixtsnabbt på en telefon.

Vid andra tillfällen så tar telefonerandet istället över och förstör. Om man skriver ett mess och det ringer så försvinner SMS:et när man lägger på. Genialiskt. Not.

Så, förutom det där med att man inte kan svara och lägga på luren på ett vettigt sätt, vad tycker jag om telefonen?

Det är helt klart en bra telefon. Menysystemet är inte 110% superduperbra (not the iPhone), men fungerar och man blir sällan arg. Tillräckligt snabbt är det också. Snyggt och trevligt med andra ord.

Telefonen har massor av funktioner som jag är övertygad om att ingen använder. Telefonen kan klippa film till exempel - hur många av er som har en K800i har gjort det? Förutom när ni fick telefonen första gången då.

Överhuvudtaget så är det här en telefon som kan göra massor med saker men som inte gör någonting speciellt bra. Man KAN surfa, läsa RSS, fota, lyssna på musik och så vidare men kan jag vänta en halvtimme och göra det på en dator eller annan manick så gör jag hellre det.

Det jag tror folk använder den här telefonen till är främst två saker: Ringa och ta bilder. Och då och då även surfa lite eller kolla sin mail. Om du letar efter en musikspelare så kolla åt ett annat håll, av någon anledning så har nämligen Sony Ericsson valt att inte stoppa i den musikspelarprogramvara som finns i sina Walkman-lurar, varför man tar ett sådant beslut kan man fundera över.

Med följer ett M2-minneskort på 128 MB vilket inte räcker till mer än några få låtar om du vill ta lite bilder också. Ett nytt på 1 eller 2 GB kostar i och för sig inte många kronor och är helt klart värt att investera i!

Speciellt om du vill ta bilder - vilket ju är en av huvudfunktionerna med den här telefonen. Kameran är på 3.2 megapixlar och har autofokus vilket i mobilvärlden är riktigt bra. Och kameran ger, för att vara mobiltelefon, helt ok bilder. Under rätt förhållanden.

Om du har några som helst fotografiska ambitioner så ska du dock köpa en riktigt kamera, bilderna är (även inställd på Hög kvalitet) helt galet trasiga i sin uppbyggnad. Jag vet inte om det är kameran eller jpg-komprimeringen som är boven, men att efterbehandla bilderna är mer eller mindre bara att glömma.

Sony Ericsson leker lite Apple för några år sedan och hävdar att megapixlar är ointressant och att det är optiken som är viktig. Tyvärr så räcker inte det och bilderna blir i ärlighetens namn rätt kassa om man jämför med en riktig kamera - vilket Sony Ericsson måste tåla när man har Cybershot-loggan på telefonen. Och jämför man med Nokias värsting N95 så får man också stryk.
www.planete-nokia.com

Vi har tagit några exempel-bilder. Inomhus med blixt är kameran som ni ser inte mycket att hurra för. Vi tog flera bilder på vår kära kontorshund och ibland blev K800 bättre och ibland blev K810 bättre, mer eller mindre på slump. Ofta ballar fokusen ur och bilden blir oskarp.

Utomhus är kamerorna så klart bättre.

I makro-läget med bra ljus så börjar det se riktigt trevligt ut!

K810i är ju en uppföljare till K800i och borde med andra ord ha blivit bättre kan man tycka. Jag är inte så övertygad om det faktiskt.

Formen på K800 tycker jag är bättre och snyggare. De lite mer runda linjerna är riktigt trevliga och knapparna på K810 har fått mycket kritik. De är inte helt logiska, men de funkar faktiskt helt ok. De är inte ett under av ergonomi men har sina fördelar.

K810 har fyra små symboler på tangentbordet som guidar en till snabbfunktioner i kameraläget. Dessa funktioner finns även på K800, man måste bara komma ihåg vilken siffra som motsvarar blixt och så vidare.

Överlag så känns det som om K800 och K810 har mer eller mindre exakt samma mjukvara.

Både K800 och K810 har linsskydd vilket är riktigt bra. K810 har ett klart bättre linsskydd som inte riskerar att fastna i fickor och annat - bra!

Priset för en K810 är enligt Pricerunner runt 3200 kronor och K800 runt 3000 kronor. Spontant så är det klart att man ska köpa den senaste modellen, men det hela är faktiskt en smaksak. Känn på dem helt enkelt.

Hittar du en deal på en K800 så slå till på den. Har du en K800 och funderar på att byta upp dig - fundera på något annat istället!

Läs mer
37.6°
0

Test: Sony Ericsson K810i

Jag vet inte jag...

RSS 30 kommentarer till artikeln
KattenHans
iPhone tema =P
av KattenHans, tisdag 29 maj 2007 kl 14:54
Wille Wilhelmsson
ja, det var ju roger som testade... ;)
av Wille Wilhelmsson, tisdag 29 maj 2007 kl 15:07
Pontus
Lite off-topic. Jag måste bara få klaga på min M600i.
Den lider av samma problem som Roger beskriver. Man kan bara svara med den tryckkänsliga skärmen. Och det händer inte allt för sällan att andra saker är ivägen för dom "knapparna".

T.ex. om batteriet är på väg att ta slut så lägger sig varningen ovanpå svara-"knappen" och man måste trycka bort den varningen först.

mycket dåligt.
av Pontus, tisdag 29 maj 2007 kl 15:37
Perc
Hur är knappsatsen? Knapparna ser i varje fall ut att höra hemma på en miniräknare från 1982.
av Perc, tisdag 29 maj 2007 kl 15:56
CrowbaR
Tottalt värdelösa knappar. Årkade knappa i några minuter sen pallade ja inte mer. Inte sköna!
av CrowbaR, tisdag 29 maj 2007 kl 16:04
Wille Wilhelmsson
jag föredrar k800:s knappar iaf...
av Wille Wilhelmsson, tisdag 29 maj 2007 kl 16:11
Roger Åberg
Angående knapparna: Man vänjer sig faktiskt, man trycker med lite annan stil än vanliga knappar.

Men i vilket fall som helst så är de gjorda med utseende i första rummet vilket går bort.
av Roger Åberg, tisdag 29 maj 2007 kl 16:29
mosmicke
Råger.. sony ericssons interface gör att du kan "gömma" öppna wap-sidor och få upp dom igen när du vill.. du kan abryta ditt wappande för att ringa/messa och sen bara öppna sidan igen.. LÄR dig luren innan du klagar..
av mosmicke, tisdag 29 maj 2007 kl 16:34
Roger Åberg
Kan inte du lära mig det då?

Saker som inte är obvious är by default trasiga ;)
av Roger Åberg, tisdag 29 maj 2007 kl 16:39
Roger Åberg
Sen så är det faktiskt så att om någon ringer till mig så har jag två alternativ - Svara och Upptaget. Lycka till att gömma WAP-sidan då :)
av Roger Åberg, tisdag 29 maj 2007 kl 16:43
t K
Tycker att:
1) Alla bilderna tagna med K800i var bättre.
2) Ett test mellan K810i och Nokia N95 hade varit mer intressant.
av t K, tisdag 29 maj 2007 kl 16:44
Hello Gorgeous
Bara jag som verkligen tycker knappdesignen är riktigt fräck?
av Hello Gorgeous, tisdag 29 maj 2007 kl 16:45
dunder
hmm, verkar som att mjukvaran hos SE gått ner sig lite på sistone. själv har jag sedan två år tillbaka en W800i, som börjar bli lite väl härjad och min tanke var faktiskt att skaffa en K810i. jag har kört med SE sedan, mja, så länge som det har varit SE och att det inte finns någrar "lurar" bland knapparna är väl egentligen det minsta problemet.
på min nuvarande nalle så sparas det sms man skriver på i "utkast" mappen om någon ringer, du har inte kollat där, för gör det inte det längre så har ju mjukvaran gått ner sig. och om jag inte är helt ute o cyklar så är det så gott som samma mjukvara i K810i som i K800i, som bygger på det som fanns i K750i (och min W800i)
men, jag har några små frågor, hur funkar musiklyssnadet/spelandet på den, är lite bortskämd med en walkman-nalle nu och har lagt mp3-spelaren på hyllan sedan jag köpte den, har ingen lust att måste damma av spelaren.
funkar MSN på den här eller har jag blandat ihop det med någon annan telefon?

för, egentligen fyller telefonen alla funktioner jag är ute efter (förutom grundläggande egenskaper), kamera (mer än 2mp, har ju redan 2mp ^^), möjlighet att spela upp mp3 på ett vettigt sätt (jag har fan inte lust att måsta starta låt för låt, utan en inbyggd spelare är ju att föredra).
som sann SE nörd har jag inte kollat så mycket på andra telefoner, men någon som har tips kanske?

satan, det var långt det här, då klipper jag nu...
av dunder, tisdag 29 maj 2007 kl 16:47
Cure
Är det verkligen bra att köra tester där man jämför med en kamera som inte ens finns på marknaden?
av Cure, tisdag 29 maj 2007 kl 16:53
Cure
* kamera = mobil. bah. trött.
av Cure, tisdag 29 maj 2007 kl 17:00
Roger Åberg
Det som är irriterande är att man förflyttas från det man håller på med. Samma sak om man tex kollar på bilder och någon ringer.

Inte världens största pryl men klart onödigt.

Musiklyssnandet funkar (Wille kör det till vardags) men jag skulle ljuga om jag sa att jag är imponerad.

MSN borde funka, men finns väl bara på Tres lurar?

Cure: vad menar du?
av Roger Åberg, tisdag 29 maj 2007 kl 17:10
t K
Man kan få igång MSN via "Mina vänner"...
av t K, tisdag 29 maj 2007 kl 17:19
Cure
"Det är helt klart en bra telefon. Menysystemet är inte 110% superduperbra (not the iPhone), men fungerar och man blir sällan arg."

Jag menar. Har någon hittills recenserat en iPhone hands-on..? Eller går man endast på Apple-reklam och keynotes?

Apple/iPhone-temat börjar gå över samtliga siter.

Med tanke på referenserna till "M$" på reklamfeber osv, så börjar det bli lite väl... överdrivet.
av Cure, tisdag 29 maj 2007 kl 17:20
Roger Åberg
Cure: Det jag menade är att gränssnittet inte är något revolutionerande.

Om iPhone verkligen är så revolutionerande återstår ju att se, men av det jag har sett så spöar det vanliga mobil-OS rätt hårt.

Men du har helt rätt i att det återstår att se. Release snart!
av Roger Åberg, tisdag 29 maj 2007 kl 17:34
hubster
SE har väl aldrig påstått att det skulle vara en helt ny revolutionerande telefon rakt igenom. Den heter 810 just för att det är en aningen bättre uppföljare till 800.
Det är omöjligt för mobiltelefontillverkare att för varje telefon de ska släppa på marknaden skapa helt ny plattform, mjukvara osv...
Att göra just små uppgraderingar på befintliga succe modeller är ett sätt för tillverkarna att tjäna pengar, det kan de väl få göra?
av hubster, tisdag 29 maj 2007 kl 17:56
Wille Wilhelmsson
TrackID används bara på krogen när man ska impa på kompisar är min erfarenhet. :)
av Wille Wilhelmsson, tisdag 29 maj 2007 kl 18:08
Ved
Har äntligen fått min SN k810i idag. Den är verkligen det bästa mobil jag har haft :D. Undra bara hur man fixar iPhone tema på svenska?? :D
av Ved, tisdag 29 maj 2007 kl 18:21
FetMats
TrackID parat med wikipedia är kungligt i musikquiz!
av FetMats, tisdag 29 maj 2007 kl 18:34
Horst
Av det jag sett av iPhone är jag verkligen inte imponerad, vad är så bra med den? Att man måste uppsöka wifi-hotspots varje gång man ska surfa med den för att det blir för dyrt att surfa på vanliga "fullstora" webbsidor med edge? Att det går att spela musik med den? Att det går att läsa e-post på den? Det nya är pekskärmen man ska använda fingrarna till och det utesluter ju någon närmre precision eftersom fingrar är lite klumpigare än en stylus. Är det verkligen så svårt att ringa med andra telefoner som Steve Jobs säger? Det nya måste vara att man inte kan installera egna program på den.

Och om man surfar med en K800i och det ringer vill man väl välja om man ska svara eller inte? När man väl svarat vill man ju kunna fortsätta surfa och prata i telefon samtidigt. När man vill lägga på är det bara att välja mer:avsluta samtal. Om man ringer någon via hitta.se är det bara att välja avsluta så läggs samtalet på.

Det är inte jpg-komprimeringen som får bilderna att se dåliga ut utan brusreduceringen. Eftersom sensorn är så liten blir det en hel del brus i bilderna som telefonen reducerar på bekostnad av bildkvaliteten.

RSS-läsaren fungerar klanderfritt, likaså att surfa på sidor gjorda för att surfa på med en liten skärm

Vad är det för fel på musikspelaren? Det finns ingenting jag saknar med musikfunktionen på min K800i iallafall.

K810i är visserligen en uppföljare till k800i men bara knappt. De har gjort en nokia och serverat samma gamla innehåll i en ny förpackning.
av Horst, tisdag 29 maj 2007 kl 18:35
jspr
Rätta mig om jag har fel, men sparas inte SMS i Utkast om man avbryts av ett samtal mitt i författandet? Tycker att mycket av det som klagas på inte alls känns igen från min sida som k800i innehavare sen första försändelsen i juni förra året.

Att överhuvudtaget försöka jämföra den med iPhone är i mina tankar befängt. Då iPhone, som jag förstått det (åter igen rätta mig om jag har fel) kommer att kosta det dubbla och inte ens finns på marknaden ännu (på ett tag t.o.m.)?

VAdgäller musikspelaren (som jag iofs inte använder själv) så har jag fått indikeringar på att den ska vara precis densamma som i Walkman-lurarna förutom en del estetiskt med sitt oranga-theme och specialdedikerade knappar.
av jspr, tisdag 29 maj 2007 kl 19:45
Human 2.5
Tycker att alla K800i bilderna såg bättre ut.
av Human 2.5, tisdag 29 maj 2007 kl 21:31
Tobbis
Känns lite som om den här recensionen är gjor på lite fel sätt. I alla fall så tycker jag att det känns som om detta ska vara sony ericsson nya supermobil, vilket det inte är. Detta är en k800 där man har tagit bort allt det dåliga (linsskyddet, tjockleken, höjden på joysticken m.m.)Det känns även som om Roger inte har riktig koll på hur man använder telefonen (det där med wap och samtal o.s.v.)
"Om du letar efter en musikspelare så kolla åt ett annat hål" - Det är en cybershot, inte en walkman, därav inte walkman mjukvaran, annars hade det ju inte varit någon mening med att ha walkman.
"bilderna blir i ärlighetens namn rätt kassa om man jämför med en riktig kamera" - Ganska självklart tycker jag, med tanke på att en riktig kamera är just en kamera och inte en mobiltelefon.

av Tobbis, tisdag 29 maj 2007 kl 21:46
mosmicke
Råger.. när du skriver SMS och det ringer hamnar det påbrjade SMS:et i "Utkorg i sms-menyn..
av mosmicke, tisdag 29 maj 2007 kl 23:36
mosmicke
Roger* sry..
av mosmicke, tisdag 29 maj 2007 kl 23:38
MungoBBQ
Ett pågående samtal kan man avbryta genom högra soft-knappen när man är inne i webläsarläget, man får då upp kontextmenyn och kan välja "avsluta samtalet".
av MungoBBQ, onsdag 30 maj 2007 kl 10:25
Kommentera artikelnThe B1M pratar om One World Trade Center
Världens största kompromiss?

I dag bjöd YouTube-kanalen The B1M på ett nytt klipp där man tittar lite närmare på byggnader och sådant. Denna gång kollar man in One World Trade Center. Ett bygge som hade stora ambitioner men där slutprodukten fick se till att kompromissa en aning. Tumnagel
37.8°
+
Frode Wikesjö
0

Kort klipp från Dark Side of the Ring
Jon Moxley pratar om Nick Cage

Snart har den tredje säsongen av Dark Side of the Ring premiär på Vice TV där man tar upp några av wrestling-världens mörkare sidor. Ett av säsongens avsnitt kommer kretsa kring wrestlaren Nick Cage som ofta tog i lite väl mycket när han skulle underhålla publiken. I klippet ovan får man se när Jon Moxley pratar om en match som han hade med Nick Cage för ett antal år sedan. Tumnagel
37.3°
+
Frode Wikesjö
0

Trailer för Werevolves Within
Ubisofts VR-spel blir film

Ubisoft har en massa flådiga franchises som man skulle vilja se i filmform, men efter Assassinx27s Creed är det kanske bäst att satsa på produktioner med en mindre skala. Som Werevolves Within som baseras på Ubisofts VR-spel med smala namn. I filmen får vi besöka en småstad där en mördare härjar runt och det är upp till befolkningen att lista ut vem det egentligen är som är busen. Werevolves Within har biopremiär 25 juni i USA och släpps på VOD-tjänster 2 juli. Tumnagel
37.2°
+
André Stray
0

Rekordlångt godståg testkördes i Sverige
Långa tåg anses vara bättre för miljön

Trafikverket skriver i ett pressmeddelande att ett rekordlångt godståg testades på sträckan mellan tyska Maschen och Malmö i helgen. Tågets sammanlagda längd var på 835 meter vilket är betydligt mycket längre än maxlängden på 630 meter som är tillåten på de flesta godsstråk i Sverige. På Malmbanan mellan Luleå och Narvik får dock godstågen får vara 750 meter långa. Tanken bakom att testa längre godståg i Sverige är att dessa skulle kunna transportera mer gods vilket skulle göra transporterna miljövänligare. Med en tåglängd på 835 meter kan 55 stycken 45-fots containrar dras, jämfört med 41 stycken vid en tåglängd på det idag tillåtna 630 meter skriver Trafikverket. Redan idag tillåts längre godståg i till exempel Finland, Danmark, Tyskland, Frankrike och Schweiz. Fram till 2030 har EU dessutom beslutat att trafikering av minst 740 meter långa tåg ska vara möjligt på det transeuropeiska transportnätet (TEN-T). Vill ni kolla in fler bilder på det rekordlånga tåget som testades i helgen så hittas lite sådana på Järnvägar.nu. Tumnagel
41.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

En ny trailer för Necromunda: Hired Gun
Enter the Hive

Streum On Studio bjuder här på en ny trailer för sitt kommande FPS-spel i Warhammar-miljö Necromunda: Hired Gun. Navigate an ocean of crime and corruption to balance the bloody ecosystem of Necromunda as a merciless hired gun. The money’s good, the dog’s loyal, and the gun’s reliable – but can you survive the hunt? Necromunda: Hired Gun is an indie fast-paced, violent, and thrilling FPS set in the darkest reaches of Warhammer 40,000’s most infamous hive city. Necromunda: Hired Gun är på gång för Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One samt Xbox Series X/S och släpps den 1 juni. Tumnagel
37.9°
+
Frode Wikesjö
0

Kolla in några av UNESCO:s världsarv på Google Arts & Culture
Perfekt för oss som börjar bli lite ressugna

Google Arts & Cultures fortsätter att digitalisera vår värld och erbjuda virtuella turer från olika sevärda platser runt om i världen och annat sevärt inom kulturvärlden. Nu har man lagt ut några av UNESCO:s närmare 1200 så kallade världsarv på sin webbplats där besökare kan kolla in vad dessa har att erbjuda. Bland världsarven som nu lagts till hittas bland annat Taj Mahal, Kilimanjaro, Yosemite National Park, Jeju Island (bilden ovan), Colosseum, kanaler i Frankrike, Rio de Janeiro och Simien National Park i Etiopien (bilden nedan). Då det kan dröja ett tag innan vi får möjlighet att besöka dessa världsarv på riktigt kanske det åtminstone kan stilla upptäckarlusten något genom att kolla in dem virtuellt. Ni hittar Google Arts & Cultures webbplats för UNESCO:s världsarv på länken nedan. Tumnagel
37.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

En kort titt på Test Drive Unlimited Solar Crown
Spelserien lever än!

Test Drive Unlimited släpptes 2006 och 2011 fick bilspelet en uppföljare. Ett tredje spel har varit på ingång sedan dess, men det har varit rätt tyst på den fronten rätt länge. Nu verkar det dock vara dags att rivstarta serien igen då en kort teaser för Test Drive Unlimited Solar Crown har släppts. Teasern ger oss inte så mycket info om spelet, men det verkar i alla fall som att vi kommer få köra bil. Och om Solar Crown erbjuder liknande gameplay som föregångarna så kommer det erbjudas bilkörande på en ordentligt stor karta. Tumnagel
38.6°
+
André Stray
0

En närmar titt på Microsofts Project Natick
Och lite andra av Microsofts datacenter

Microsoft har lagt upp en webbplats med lite tillhörande korta filmer där vi kan få kolla in de enorma datacenter som driver Microsofts molntjänst Azure och andra plattformar. Det snackas även en del om tekniken bakom datacentren som till exempel hur anläggningarna kyls ner. På länken nedan kan ni ta en virtuell tur av Microsofts "We live in the Cloud"-webbplats. De tillhörande klippen är filmade i 360-grader och här ovanför kan ni kolla in ett sådant från Microsofts Project Natick, datacentret som Microsoft körde från havets botten under två år och nyligen tog upp till ytan igen. Här nedanför hittas ytterligare fyra 360-klipp som visar upp andra delar av Microsofts datacenter. Tumnagel
38.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Magic Leap har ett nytt AR-headset på gång
Ska släppas i slutet av året

Det en gång så hajpade AR-företaget Magic Leap uppger att man har ett nytt headset för augmented reality på gång, ett headset som kommer att släppas någon gång i slutet av året. Det är företagets vd Peggy Johnson som i en intervju med Protocol säger att Magic Leap 2 kommer att släppas innan årets slut. Magic Leap släppte sitt första headset Magic Leap One 2019. Detta gjorde dock inte någon större succé på marknaden trots den stora hajpen som omgett företaget och alla de miljarder dollar som Google, AT&T, Alibaba, NTT Docomo, Saudiarabien och andra plöjt ner i företaget. I slutet av 2019 började Magic Leap att satsa på företagsapplikationer och våren 2020 lade man ner hela sin konsumentdivision. Även Magic Leap 2 verkar vara utvecklat för företagsanvändare och Johnson säger om det nya headsetet från företaget: "For frontline workers, the product has to be something comfortable that they can wear all day long. So wex27ve made the product half the size, about 20% lighter. But most importantly, wex27ve doubled the field of view. Thatx27s a hard thing to do. The optics around that are complex, but we have a very talented engineering team." Magic Leap One kostade cirka 2300 dollar och sägs ha sålt i runt 6000 exemplar. Vad Magic Leap 2 kommer att kosta finns det än så längs inga uppgifter om. Tumnagel
37.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Into the Spider-Verse-uppföljaren har tre nya regissörer
Precis som föregångaren

Många kockar, sämre soppa brukar man ju säga, men när det kom till Spider-Man: Into the Spider-Man verkar det ha varit exakt vad som behövts för att leverera en riktigt bra superhjältefilm. Första filmen regisserades av Bob Persichetti, Peter Ramsey och Rodney Rothman och nu har gänget fått lämna över stafettpinnen till en ny trio. Uppföljaren kommer regisseras av Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, och Justin K. Thompson. Tittar man på trions IMDb-sidor så verkar det som att Into the Spider-Verse-uppföljaren är i trygga händer. Joaquim Dos Santos har tidigare jobbat med hyllade Avatar: The Last Airbender, The Legend of Korra och Voltron: Legendary Defender. Kemp Powers var medregissör för Soul och Thompson vad production designer på första Into the Spider-Verse. Spider-Man: Into the Spider-Verse har premiär i oktober 2022 och det lär dröja ett tag innan vi får reda på vad som kommer hända i filmen, men oavsett är vi taggade. Tumnagel
38.1°
+
André Stray
0

Microsoft ryktas lansera molndator i sommar
Kör Windows 10 på i stort sett vad som helst

ZDNet rapporterar att Microsoft kan vara på gång att lansera sin så kallade molndator, "Cloud PC", någon gång i sommar. Med Cloud PC skulle det bli möjligt för användare att komma åt Windows 10-installationer från andra maskiner och virtuellt köra program som till exempel Microsoft Office. Microsoft skriver själva om Cloud PC: "(The Cloud PC service) allows all users to be productive from anywhere, on any device with a cloud-powered, secure, and always up to date Windows experience. It also seamlessly allows endpoint managers to instantly provision cloud hosted PCs and manage physical and virtual devices through a unified portal and a fixed and predictable price." Enligt ZDNet tros Cloud PC bli en del av Microsofts 365-tjänst och finnas tillgänglig i några olika prenumerationserbjudanden. I slutet av maj kommer Microsoft att arrangera sina utvecklarkonferens Build och det är väl inte helt osannolikt att vi kan få höra lite mer om Microsoft Cloud PC då. Tumnagel
42.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Nu finns SVTs kanaler på Apple TV
Linjär-tv i SVT Play-appen

I förra veckan skrev vi att SVT Play äntligen var på gång med kanaler till deras Apple TV-app. Då fanns funktionen i betaversionen men nu är den släppt publikt, så uppdatera appen så ska den finnas där. Sen är det bara att linjärkolla på SVT1, SVT2, SVT Barn, Kunskapskanalen och SVT 24. Tumnagel
49.7°
+
Roger Åberg
0

Emilia Clarke hoppar på MCU-serien Secret Invasion
Skrullfest, Skrullfest hela dan!

Disney har verkligen lagt manken till med sina MCU-serier och resultatet är hittills riktigt bra. Dessa planer verkar fortsätta även med framtida serier och det har nu blivit känt att Emilia Clarke, känd från bland annat Game of Thrones, rekryterats till den kommande serien Secret Invasion. Clarke kommer medverka vid sidan av Samuel L. Jackson och Ben Mendelsohn, som kommer reprisera sina roller som Nick Fury och Talos. Utöver Clarke har även Kingsley Ben-Adir samt Olivia Colman rekryterats till serien. Specifikt vad som kommer hända i serien är för tillfället okänt, men Marvel-chefen Kevin Feige har tidigare berättat att serien inte kommer ha samma skala som serietidningsversionen utan kommer fokusera mer på Nick Fury och Talos som måste hantera de mer paranoida aspekterna av berättelsen. Inspelningarna av Secret Invasion väntas dra igång i höst, men när serien kommer ha premiär är för tillfället okänt. Tumnagel
39.0°
+
André Stray
0

Outlook får pausfunktion för möten
Trevligt

Microsoft Outlook har fått ny funktionalitet som gör att man kan lägga in pauser i möten. Detta kan ju leda till att det inte känns allt för jobbigt när man ser ett mötesblock på tre timmar i kalendern. Dessa pauser kan också ges på individnivå om man nu vill slippa Bengt var tionde minut. Tumnagel
41.9°
+
Frode Wikesjö
0

Square Enix kommer delta på E3-mässan
Annat vore väl underligt

Är det ens E3 om Square Enix inte deltar och visar upp spelnyheter i någon form? Troligtvis inte. När E3-anordnarna meddelade att E3 2021 kommer återvända i digital form nämndes en rad speljättar, men Square Enix lös med sin frånvaro i listan. Nu har Square bekräftat att bolaget kommer leverera nyheter under mässans gång, vilket gör att vi än en gång kan sova ordentligt. E3 2021 kommer hållas 12 till 15 juni och bara några dagar innan, 10 juni, kommer Final Fantasy VII Remake Intergrade släppas. Med tanke på timingen vore det rätt passande om Square levererade lite nyheter om den andra delen av Final Fantasy VII, men detta kan vara lite för mycket begärt. Tumnagel
37.6°
+
André Stray
0

Logitech släpper Combo Touch-fodral till nya iPad Pro
Tangentbordsfodralet med touchpad

Efter det att Apple igår presenterade nya iPad Pro-modeller har Logitech inte helt oväntat visat upp ett nytt fodral med tillhörande tangentbord som passar dessa. Logitech Combo Touch till iPad Pro 11 och 12,9 tum har blivit lite tunnare än sina föregångare och även försetts med en större touchpad än den som hittats i tidigare modeller av Combo Touch. Tangentbordsdelen på fodralet är avtagbar om man föredrar att använda iPad Pro och fodralet i tabletläge. Fodralet är även formgivit så att det är möjligt att förvara och ladda upp Apple Pencil när denna inte används som synes på bilden ovan. Logitech Combo Touch för 1:a, 2: och 3:e generationens iPad Pro 11 tum kostar 199 dollar medan fodralet kostar 229 dollar till den femte generationens 12,9 tumsversion av iPad Pro. Tumnagel
37.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Apogee visar vad de har på gång
Kan vi få ett nytt Raptor tack?

Den tokklassiska spelutgivaren Apogee höll i går en videopresentation med Duke Nukem-rösten Jon St John där de visade vilka spel de har på gång det närmsta året. De flesta minns nog Apogee för spel som Commander Keen, Duke Nukem, Wolfenstein 3D, Rise of the Triad, Raptor, Shadow Warrior, Max Payne och Prey. Men nu är de som sagt tillbaka med ett gäng nya spel som du kan kolla in i klippet ovan. Tumnagel
38.9°
+
Frode Wikesjö
0

Missa inte kvällens Oculus Gaming Showcase
VR-festen drar igång vid midnatt

Senare i natt kommer Facebook och Oculus hålla lite låda och presentera lite nyheter på VR-fronten. För tillfället vet vi inte specifikt vad som kommer visas upp, men vi har fått reda på att Capcom kommer delta för att visa upp den nya VR-versionen av Resident Evil 4. Oculus Gaming Showcase kommer dra igång vid midnatt och liveströmmen kan ni kika på genom att klicka på videorutan ovan. Tumnagel
37.5°
+
André Stray
0

Mange Makers släpper Ballar Ur
Ny dag, ny dänga

De senaste veckorna har vi fått följa Mange Makers i en dokumentärserie och i serien får vi reda på att gruppen återförenats och spelat in en ny platta. Och nu har första låten Ballar Ur släppts. Tumnagel
62kg
+
André Stray

Foo Fighthers släpper video till Chasing Birds
Rätt trippad

Här kan ni kolla in Foo Fighters nya video som man gjort till låten "Chasing Birds". Det handlar om en animerad historia som väl kan beskrivas som något psykadelisk. "Chasing Birds" är en av låtarna på Foo Fighters tionde studioalbum "Medicine At Midnight" som efter lite pandemifördröjning släpptes tidigare i år. Tumnagel
89kg
+
Wille Wilhelmsson

VanMoof lanserar extrabatteri till sina elcyklar
Utökar räckvidden med 100 kilometer

Elcykeltillverkaren VanMoof har lanserat något man kallar för VanMoof PowerBank vilket är ett extrabatteri som ger deras elcyklar lite extra kräm när cykelns inbyggda batteriet har laddats ur. VanMoof PowerBank passar till VanMoofs modeller S3 samt X3 och utlovar en extra räckvidd på cirka 100 kilometer. Batteriet går dessutom att använda som en bärbar batteriladdare då det laddar upp cykelns inbyggda batteri när denna står still. Extrabatteriet adderar cirka 2,8 kilo vikt till VanMoofs S3-modell som i sitt grundutförande väger 19 kilo. Batteriet kostar 348 euro, cirka 3500 kronor. Vi har skrivit lite om VanMoofs cyklar tidigare, vilka kostar från cirka 20.0000 kronor, och de artiklarna hittas inlänkade här nedanför. Tumnagel
127kg
+
Wille Wilhelmsson

James Hoffmann går igenom AeroPress
Kaffegrejen för ensamdrickaren

AeroPress är en kaffemanick som ganska snabbt och enkelt levererar en kopp kaffe. Jag har aldrig testat en AeroPress så jag tyckte det var intressant att kolla på kaffekännaren James Hoffmanns genomgång och historielektion av manicken (ovan). Nedan hittar ni del två där man går igenom hur man ska använda den. En AeroPress kostar runt 300 kronor (jämför priser). Har ni testat? Gillar ni? Tumnagel
113kg
+
Roger Åberg

Här är musiken till It takes two
Josef Fares hyllade spel

Josef Fares spel It Takes Two har hyllats och nu är musiken här. Eller alltså, den kom till spelet så klart men finns nu som album att lyssna på även när man inte lirar. – Musiken till It Takes Two går inte att jämföra med något annat. Varje level, och i vissa fall varje chapter har sin egen stil. Det är ett galet spel och vi testade många riktningar innan vi hittade rätt musikaliskt. Resultatet består av orkestermusik, rock, väldigt magiskt sound med överraskningar, piano, passion, kärlek men också vemod. Det är också en väldigt intressant mix av min och Gustafs speciella stilar, säger kompositören Kristofer Eng, ansvarig för musikens huvudtema. Musiken är alltså skapad av Kristofer Eng och Gustaf Grefberg och innehåller ett gäng olika stilar. Man har även jobbat med Philip Eriksson som är ansvarig för ljuden i spelet. De 33 låtarna på albumet är inte all musik från spelet, det hade blivit ett alldeles för långt album eftersom spelet innehåller mer än 13 timmar musik. Tumnagel
130kg
+
Roger Åberg

KRISS KYLE CYKLAR I WALES
På MTB istället för BMX

BMX-åkaren Kriss Kyle lämnade sin BMX hemma när han skulle åka till Wales. Väl där kunde han dock inte låta bli att cykla lite men istället för tuffa sig med BMX:en tog han en tur med en enduro-MTB istället. Tumnagel
101kg
+
Frode Wikesjö

Steve-O äter heta kycklingvingar
Och dricker lite sås

Det är dags för Steve-O att gästa Hot Ones och utöver att äta starka kycklingvingar pratas det om hans karriär och liv. Tumnagel
89kg
+
André Stray

Mode-"regler" för japanska kvinnor
Rätt mycket att hålla reda på alltså

YouTube-kanalen Life Where Ix27m From intervjuar här några japanska kvinnor om hur landets rätt strikta mode-"regler". Redan från tidig ålder lär man sig att man måste klä sig och se ut på ett visst sätt i formella sammanhang. Om man inte gör det kan det lätt bli lite problematiskt. Tumnagel
74kg
+
Frode Wikesjö

Nu kommer TipTop i godisform
Hurra!

TipTop är en fantastisk glass där glassen liksom är bonus. För choklad och puffarna i det och det där i mitten är ju det som är godast egentligen. Nu kommer TipTop som godis med bara dessa godbitar och kallas då TipTop Bites. Det är den åttonde godisversionen av glass som Candy People lanserar, tidigare har vi fått 88an Bites, Nogger Bites, Piggelin Drops, Sandwich Bites, Sandwich Bites Pepparkaka, Lakritspuck Bites och Calippo Drop. TipTop Bites kommer 23 april till Hemmakväll och till välsorterade livsmedels- och servicebutiker från vecka 19. Tumnagel
89kg
+
Roger Åberg

Kanye Wests Nike Air Yeezy 1 säljs på auktion
Prototyp tros gå för en miljon dollar

Auktionshuset Sothebys kommer snart att auktionera ut en prototyp av Nike Air Yeezy vilka kan komma att bli de dyraste sneakers som någonsin sålts på en auktion. Prototypen låg till förlaga till den första versionen av Nike Air Yeezy vilka Kanye West visade upp för första gången på Grammy Awards 2008 och som började säljas i butik året därpå. Sothebys själva tror att slutpriset på skorna kommer att landa på över en miljon dollar. Skulle så bli fallet så skulle det slå det nuvarande rekordet för ett par sneakers som sattes i maj förra året när ett par Nike Air Jordan 1 som Michael Jordan själv använt gick för 615.000 dollar. Prototypen av Nike Air Yeezy kommer att visas upp av Sothebys i Hongkong senare den här månaden. De kommer sedan att säljas via en privat auktion till den som kan hosta upp mest deg för att bli ägare till vad Sothebys kallar "one of the most prized and sought-after sneakers in existence". Tumnagel
8kg
+
Wille Wilhelmsson

Amason kör live på Twitch i kväll
Med Esther

Saknar du att gå på konsert? I kväll så kör Amason och Esther live på eventet 3,6h Ingrid och det hela strömmas helt gratis på Twitch. Strömmen öppnar klockan 17.00, sen kör DJ Gustav Ejstes från 18.00. Esther går på 18.40 och Amason går på 19.00 och spelar i en timme. Sedan tar DJ Lång-Kalle över. Nedan ett klipp från när Amason körde på en tidigare version av 3,6h Ingrid. Under det Esther. Tumnagel
88kg
+
Roger Åberg

Stan Smith Mylo är tillverkade av svamp
Adidas visar upp nytt koncept

Adidas har visat upp en ny version av sin klassiska tennisko Stan Smith där lädret i skon delvis är ersatt av materialet Mylo, ett naturmaterial som är framställt från svampmycel. Det hela är en del av Adidas plan att använda så mycket naturmaterial som möjligt i sin skotillverkning, något som man gör för att värna om miljön. Mylo tillverkas av biotech-företaget Bolt Thread men i dagsläget verkar det inte finnas tillräcklig tillgång på materialet för att det ska gå att producera en kommersiell version av Stan Smith Mylo. Det innebär att skon i dagsläget bara finns som ett koncept men förhoppningsvis kanske vi kan få se en lite svampigare version av Stan Smith i butikerna i framtiden. När så kan bli fallet finns det dock än så länge inga uppgifter om. Tumnagel
106kg
+
Wille Wilhelmsson