12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Amerikanska Kuba-diplomater har fått skador på hjärnan
Fortsatt oklart hur dessa uppstått

Amerikanska Kuba-diplomater har fått skador på hjärnan
En gata i Havanna, Kuba

Tidigare i år berättade vi om ett antal amerikanska och kanadensiska diplomater på Kuba som uppgett att de blivit illamående och andra symptom som eventuellt tyder på att de kan ha blivit exponerade för något slags soniskt vapen.

Huruvida det faktiskt har varit något soniskt vapen inblandad i det hela är fortsatt oklart men nu uppger amerikanska läkare att de har upptäckt förändringar i hjärnan hos några av de drabbade. Det hela beskrivs som en anomali i hjärnan och man har upptäckt förändringar i den så kallade vita hjärnsubstansen hos de drabbade. Den vita hjärnsubstansen används framförallt för kommunikation mellan nervceller i den grå hjärnsubstansen (se bild nedan).

Hittills har man aldrig sett att ljudvågor kan förändra den vita hjärnsubstansen i en människas hjärna och därför ställer sig allt fler tveksamma till att någon form av ljudvapen skulle ha använts mot diplomaterna. Kuba har förnekat att man har något som helst att göra med de skadade diplomaterna.

De amerikanska läkarna som undersökt de drabbade Kuba-diplomaterna säger att de flesta av dessa är helt återställda idag men några ska fortsatt lida av de än så länge oförklarliga symptomen.

Samhälle, Konflikter, usa, kuba, ljudvapen, hjärnskador, diplomater
31.6° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 7 dec 2017, 11:45
31.6°
0

Amerikanska Kuba-diplomater har fått skador på hjärnan

Fortsatt oklart hur dessa uppstått