41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Metro blir en endagstidning Ska levereras till stockholmare varje fredag
Metro blir en endagstidning
Under rekonstruktion
Foto: Wille Wilhelmsson

Idag hade den krisdrabbade gratistidningen Metro borgenärsammanträde och då godkände Stockholms tingsrätt företagets rekonstruktion.

I samband med det så meddelade tidningen chefredaktör Thomas Eriksson att Metro framöver bara kommer att ges ut som papperstidning en gång i veckan. Varje fredag är det tänkt att människor i Stockholm ska få Metro hemlevererad i brevlådan.

Metro har inte getts ut på papper sedan i början av mars då företaget ställde in sina betalningar. Tidningen har inte heller längre något avtal med Stockholms Länstrafik så tidningen kommer sannolikt inte att distribueras på tunnelbanan som den tidigare gjort.

Samhälle, Ekonomi, metro, konkurs, rekonstruktion, weekendtidning, gratistidning

Metro ska bli en weekendtidning
Krisdrabbad tidning ska bara ges ut på fredagar

Gratistidningen Metro har hamnat på ekonomiskt obestånd efter ett ägarbyte för två år sedan vilket nu ser ut att påverka tidningens utgivning i Sverige. Expressen skriver att Custos, företaget som nu äger Metro, planerar att dra ned på utgivningen av pappersversionen av Metro och bara ge ut denna på fredagar. Exakt hur tidningen i så fall kommer distribueras verkar oklart efter det att Metro sagt upp avtalet med SL som stått för distributionen av tidningen i Stockholms kollektivtrafik. Metro kommer att ansöka om en rekonstruktion av företaget för att kunna driva det vidare. Flera medier har tidigare rapporterat att Metro har skulder till både Skatteverket, SL och sin hyresvärd. Det rapporteras även om att frilansare inte har fått sina fakturor betalda och när det var dags för lön för de anställda på tidningen igår så dök denna inte upp. Tumnagel
32.4°
0
24.5° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 24 apr 2019, 16:45
Metro blir en endagstidning Ska levereras till stockholmare varje fredag
24.5°
0