14 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Så här får du ditt covidpass i Wallet Praktiskt med de nya reglerna
Så här får du ditt covidpass i Wallet

I augusti tipsade vi om en tjänst som flyttar in ditt covidbevis till Wallet i iOS, så att man superenkelt kan visa upp det vid behov. Då var det inte speciellt ofta man behövde visa upp passet, men snart blir det desto vanligare med de nya reglerna. Så jag tänkte att det är värt att tipsa om igen.

Du behöver ha laddat ner ditt covidpass som fil till telefonen eller ha QR-koden på en annan enhet, sedan är det bara att besöka länken nedan och följa instruktionerna. När det är klart så har du ditt pass i Wallet och det är en knapptryckning bort om du skulle vilja visa upp det.

Uppdatering


Här finns en lite annan variant om man vill ha EU-logga med på passet. Covidpass.eu är en tredje som liknar den vi länkar till nedan, men med enklare url (tack Gudas).

Samhälle, Hälsa, covid, covidpass, wallet, coronapass
Sverige inför coronapass Vi kommer att få visa vaccinationsbevis på vissa evenemang Under en pressträff idag meddelade socialminister Lena Hallengren (S) att regeringen har för avsikt att införa covidpass för evenemang inomhus med över 100 deltagare. Anledningen till att regeringen nu inför krav på vaccinationsbevis på vissa evenemang beror på den ökade smittspridningen. På pressträffen sa Karin Tegmark Wisell, Folkhälsomyndighetens generaldirektör, bland annat: "Vi bedömer att vi står inför en ökad smittspridning här i Sverige också. Nu vill vi begränsa uppgången och en ökad belastning på sjukvården. Det viktigaste jag kommer att säga här idag är att vaccin skyddar. Har du inte tagit dina två sprutor - gör det! Vaccin hjälper till att begränsa smittspridningen." Tanken är att kraven på vaccinationsbevis på vissa evenemang ska börja gälla 1 december. Tumnagel
76.2°
0
42.1° 0 Roger Åberg Roger Åberg
tors. 18 nov 2021, 18:15
Så här får du ditt covidpass i Wallet Praktiskt med de nya reglerna
42.1°
0