2 i dag 45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Användaruppgifter läckta från PSN och Xbox Live Och flera onlinespel har blivit attackerade
Användaruppgifter läckta från PSN och Xbox Live

Under releasen av den senaste World of Warcraft-expansionen Warlords of Draenor drabbades Blizzards servrar av överlastningsattacker eller så kallades DDOS-attacker. Tidigare har också Valve meddelat att de har problem med attacker mot deras spel Dota 2. Och nu kan Square Enix sälla sig till skaran som har problem. Förra veckan upplevde de attacker mot sitt datacenter för Europa och Nordamerika som supportar Final Fantasy XIV Online. Inga uppgifter har här läckt ut men attackerna pågår fortfarande och belastar servrarna vilket gör att många upplever spelet som segt.

Däremot har DerpTrolling, en hackergrupp som tidigare har tagit på sig attackerna mot just Blizzards servrar, samtidigt läckt ett liten mängd användaruppgifter från PSN, Xbox Live och 2K Game Studios. Hackergruppen släpper uppgifterna som en varning till företagen och meddelar att attackerna genomförs för att företagen ska förstå att de måste uppgradera prestandan på sina servrar och öka säkerheten för kundernas skull.

Om vi får tro gruppen rätt är de med andra ord inte ute efter att illvilligt läcka användaruppgifter och de hade, enligt dem själva, inte ens den strategin från början. Tanken var att bara belasta servarna för att tvinga företagen att agera. Men eftersom inte mycket har hänt byter de nu taktik. Det är inte helt omöjligt att de med andra ord även ligger bakom attackerna mot Valve och Square Enix.

Sammanlagt läckte de uppgifter om 2131 PSN-användare, 1473 användare från Windows Live och 2000 användare från 2K Game Studios. De meddelar också att de har kommit över 1,3 miljoner kontokortsuppgifter och sammanlagt sju miljoner användaruppgifter. Vare sig de här uppgifterna stämmer eller inte kan det vara bra att se över sina lösenord och kopplade konton till tjänsterna.

Spel, Spel, DDOS, Överbelastning, Attack, MMO
26.9° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
fre. 21 nov 2014, 09:38
Användaruppgifter läckta från PSN och Xbox Live Och flera onlinespel har blivit attackerade
26.9°
0