35 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
E3 2015 Microsoft har listat bakåtkompatibla spel Och svarar på frågor om den nya funktionen
Microsoft har listat bakåtkompatibla spel

En av de största nyheterna under Microsofts presskonferens igår var att flera Xbox 360-spel snart kommer att bli spelbara på Xbox One i digitalt format och där de spel kunden redan köpt är gratis.

Det florerade dock en del frågor under natten och därför har Microsoft satt ihop en lista med frågor som de nu besvarar. De har också listat vilka spel som redan nu är spelbara för de som är medlemmar i Xbox One Peview Program och bland annat ingår Mass Effect som demonstrerades under presentationen igår.

Den viktigaste funktionen som beskrivs i frågelistan är hur själva överföringen av spelen går till och Microsofts förklara det hela så här:

Q: How do I play an Xbox 360 game on my Xbox One?
A: You must own a supported Xbox 360 title. (For a list of supported titles, see below) If you have a supported digital version of the game, you can install the game from the “Ready to Install” section of My games & apps. If you have a disk version of the game, you can simply insert the disk into your Xbox One console.

Med andra ord är det bara att ladda ner köpta spel direkt och köra igång eller att sätta in en skiva och sedan ladda ner och köra igång. Vissa spelsajter började testa det här redan under natten och har bekräftat att det fungerar.

Samtliga kompatibla titlar ser ni nedan och räkna med att det kommer att finnas runt 100 titlar vid den allmänna lanseringen i vinter. Svaret på alla frågor hittar ni via länken nedan.

Spel, Microsoft, Xbox One, Xbox 360, bakåtkompatibel, e32015
Visa De här Xbox 360-titlarna är spelbara redan idag A Kingdom of Keflings
A World of Keflings
Alien Hominid HD
Banjo Kazooie
Banjo Tooie
BattleBlock Theater
Defense Grid
Geometry Wars Evolved
Hexic HD
Jetpac Refuelled
Kameo
Mass Effect
N+
Perfect Dark
Perfect Dark Zero
Super Meat Boy*
Toy Soldiers: Cold War
Toy Soldiers
Viva Piñata
Viva Piñata: Trouble in Paradise
Zuma

E3 2015 Xbox One blir bakåtkompatibel
Snart kan vi spela 360-spel på nya konsolen

Under sin presskonferens meddelade Microsoft att Xbox One kommer att bli bakåtkompatibel. Det ska helt enkelt gå att ladda ner sina 360-titlar till sin Xbox One och köra precis som vanligt men med de funktionaliteter som finns på Xbox One med möjlighet att strömma till Windows 10, ta skärmdumpar och liknande. Funktionen kommer att släppas från och med i dag till de som är en del av Preview-programmet för Xbox One och under julhelgerna till övriga konsumenter. Det ska heller inte kosta något att ladda ner sina redan ägda spel igen. Vi ser fram emot fler detaljer om hur det fungerar exakt och information om huruvida kommer att gälla alla spel. Uppdaterat: Som vi förstår det kommer det att vara möjligt att köra sina gamla skivor i Xbox One där de sedan läses av eller registreras. Efter det ska spelet kunna laddas ner och köras. Vid start kommer det att finnas stöd för ungefär 100 spel och fler kommer att adderas över tid. Tumnagel
78.8°
0

E3 2015 Dina sparfiler från Xbox 360 hänger med till Xbox One
Mer detaljer kring Microsofts nya bakåtkompatibla tjänst

Tidigare i dag fick vi veta att Microsoft kommer att göra Xbox One bakåtkompatibel på så sätt att Xbox 360-spel kommer att kunna spelas på den nya konsolen efter att ha hämtats hem digitalt. Det ska gå att ladda ner de digitala spel du redan har köpt och du ska även kunna köra in dina Xbox 360-spel i din Xbox One vilket låser upp en digital kopia som du sedan kan ladda ner. Nu har dock Eurogamer fått fram fler detaljer och meddelar att även sparfilerna tillsammans med achievements från dina Xbox 360-spel kommer att följa med över till Xbox One. Med andra ord är det ganska uppenbart att Microsoft vill att alla användare som inte har velat uppgradera ännu ska göra det samt att de ska köpa enheten på en terabyte. För det lär behövas en hel del utrymme om du ska ha in alla dina 360-spel. Så här säger Microsoft executive Kudo Tsunoda: "Developers wonx27t have to touch anything up at all. If you put in the disc-based copy, it just works. Itx27s not any new code that requires work for a developer." De som är en del av Xbox One Preview Program kommer att kunna börja testa tjänsten redan idag där ett fåtal titlar finns tillgängliga. Vid den offentliga releasen under julledigheterna i år kommer ungefär 100 Xbox 360-spel att vara överförbara medan fler kommer att adderas framöver. Dessutom kommer det i framtiden att gå att köpa gamla Xbox 360-spel som du inte äger till ett billigt pris. De spel du redan har köpt är gratis att ladda ner igen. Tumnagel
50.1°
0

E3 2015 Microsoft släpper helt ny handkontroll
För elitspelare

För ett tag sedan presenterade Microsoft en ny handkontroll uppdaterad med en utgång för 3.5-hörlurar. Den kommer att släppas tillsammans med den nya konsolen med en terabyte utrymme. Men det kommer ytterligare en handkontroll. En kontroll som de kallar Xbox Elite Controller designad för elitspelare och anpassad för både konsol och PC. Prislappen för skönheten är 149,99 dollar och den släpps i oktober. Den trådlösa handkontrollen har fler knappar som kan flyttas om och justeras efter behag samt en helt ny sorts D-pad. Ovan kan ni se en presentation av kontrollen som släpps i höst och nedan en bild på den nya vanliga kontrollen. Tumnagel
55.0°
0

E3 2015 Polygon sammanfattar nattens presskonferenser
Det hände en del

Natten till i dag så höll Microsoft, EA, Ubisoft och Sony sina E3-presskonferenser. Om man inte orkar kolla på dessa konferenser i sin helhet så har folket från Polygon sammanfattat det bästa från dessa konferenser i klippet ovan och klippen nedan. Tumnagel
39.6°
0
45.2° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
tis. 16 jun 2015, 14:00
E3 2015 Microsoft har listat bakåtkompatibla spel Och svarar på frågor om den nya funktionen
45.2°
0