10 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Microsoft: Phishing ligger bakom hackade XBLA-konton Kunderna håller inte med
Microsoft: Phishing ligger bakom hackade XBLA-konton

Medan rapporterna om antalet XBLA-kunder som blivit hackade fortsätter att strömma in så fortsätter också Microsoft att neka till misstankarna om att det skulle ha skett någon attack mot deras system. Istället menar de att kunderna utsatts för phishing.

In this case, a number of Xbox Live members appear to have recently been victim of malicious 'phishing' scams.
Micorsoft säger också att de uppmanar alla sina kunder att inte öppna okända mejl.

Men de drabbade kunderna håller inte med om att de skulle ha blivit lurade på något vis. På forumet Neogaf finns exempelvis tre trådar (du hittar dem här, här och här) där flera kunder säger att de inte öppnat några suspekta mejl. Många spekulerar också kring varför det verkar som om i princip alla som blivit hackade råkat ut för att någon tagit över kontot och köpt upp alla Microsoft Points på extramaterial till FIFA 12. Dessutom finns underingar kring om det hela är kopplat till EA och deras produkter.

Både Microsoft och EA hävdar dock att det inte är deras fel samtidigt som problemen kvarstår och allt fler blir drabbade. Microsofts råd till kunderna är fortfarande att vara vaksam mot mejl och att se till att följa säkerhetsråden på xbox.com/security.

Spel, Microsoft, Phishing, Hacked, Säkerhet
35.2° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
ons. 23 nov 2011, 20:55
Microsoft: Phishing ligger bakom hackade XBLA-konton Kunderna håller inte med
35.2°
0