20 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Sony visar upp PSP 2 Två spakar, tryckkänslig bak och fram samt 3G
Sony visar upp PSP 2

Sony Computer Entertainment-bossen Kaz Hirai visade bara för någon timme sedan upp Sonys kommande handhållna konsol som de inte kallar för PSP 2 ännu, utan går under kodnamnet NGP (Next Generation Portable).

NGP innehåller en OLED-skärm på fem tum, två analoga spakar, tyckkänsliga ytor på både fram och baksidan, 3G, WiFi, rörelsekänslighet, GPS, kompass och två kameror, en på fram samt baksidan konsolen.

De analoga spakarna beskrivs som mikro analoga spakar och är upphöjda mer snarlikt dem på en vanlig DualShock än den från första PSPn. Den tryckkänsliga panelen på baksidan är lika stor som framsidans skärm vilket innebär att fingrarnas plats kan replikeras på skärmen.

Upplösningen är fyra gånger den från vanliga PSPn, vars upplösning låg på 480x272 betraktningsvinkeln skall också vara avsevärt mycket bättre och vara perfekt för folk som tycker om att ligga ner och spela sina spel.

Spelen kommer levereras via Playstation-affären men NGP men innehåller även en minneskortsläsare där spelen som köps i butik kan laddas in. Några av spelen som tillkännagavs var NGP-versioner av Sonys stora spelserier som Killzone, WipeOut, Resistance, LittleBigPlanet, Hustle Kings, Hot Shots Golf och Uncharted. Det verkar även som att spelen kommer ha Trophy-stöd vilket är rätt trevligt att se. Man nämnde även att samtliga nedladdade PSP-spel kommer gå att spela på NGP

Of course you can play downloadable PSP titles on NGP.
Någon prislapp har man inte satt ännu, men med tanke på konsolens specifikationer samt Sonys historia med att prissätta deras senare konsoler kan prislappen nog bli rätt saftig. Sony planerar att släppa NGP lagom till julhandeln.

En konceptfilm för NGP kan hittas efter hoppet.

Spel, Sony, PSP2, NGP

Läs mer
41.4° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
tors. 27 jan 2011, 08:13
Sony visar upp PSP 2 Två spakar, tryckkänslig bak och fram samt 3G
41.4°
0