32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
NASA skickar en 3D-skrivare ut i rymden Up up and away
NASA skickar en 3D-skrivare ut i rymden
Foto: Digital Trends

Nu tar NASA nästa steg till göra livet i rymden lättare för våra astronauter, i helgen skickar de upp en 3D-skrivare till ISS. Vilket gör det lättare för astronauterna att skriva ut delar som de saknar till sin utrustning.
Skrivaren heter Portal och är lika stor som en mikrovågsugn, den skiver ut delar på cirka femton minuter. Det kan bli livsviktigt att få tag i delar så snabbt som möjligt när man är uppe i rymden med begränsat antal av allt.

NASA har försökt att skicka upp Portal tidigare i år men har misslyckats då det har varit dåligt väder, men ser det bättre ut på söndag så kommer den definitivt att lämna jorden som planerat.

Vetenskap, Rymden, 3d-skrivare, NASA, jorden, trevlig resa
Robotar kan komma att bygga 3D-utskrivna baser på Mars Innan astronauterna anländer Nasa är väldigt pådrivande när det gäller att skicka människor till Mars och försöker med alla medel komma på sätt att göra det enkelt för de som reser. Efter att ha färdats i nio månader så kommer astronauterna att behöva bygga sig en koloni för att ha någonstans att vara medan de utforskar planeten. Nu kan det vara möjligt att robotar placeras långt innan för att ha bygget klart tills astronauterna anländer. På så sätt vinner man tid och hinner att utforska mer grundligt. Behrokh Khoshnevis, heter mannen bakom denna ide. Han har jobbat med robotar som kan bygga byggnader med hjälp av 3D-teknik i flera år och är nu redo för att testa sitt projekt på Mars. Tekniken kommer att vara densamma som används idag när det gäller att bygga 3D-utskrivna hus men istället för plast så kommer man att använda cement och betydligt större maskiner. År 2024 ska robotarna skickas upp till Mars och påbörja bygget och Nasa vill försöka få upp astronauter runt år 2030. Tumnagel
62.1°
0
NASA vill skriva ut en hel kamera till en satellit Fortsätter att laborera med 3D-skrivare NASA forskar en hel del i vad man kan använda 3D-skrivare till i rymden och nu så ska de försöka att bygga en hel kamera med hjälp endast av en 3D-skrivare. Kameran de bygger ska dessutom vara så pass bra och hållbar att den ska platsa på en CubeSat vilket är en miniatyrsatellit. Kameran kommer att vara ungefär 5 cm stor och kommer nästan helt vara byggd med hjälp av 3D-printade prylar och då ingår en hel del elektronik. Det är dock inget som kommer att ske nu direkt utan arbetet börjar nu och nästa år ska produkten testas om den kan överleva i rymden för att sedan möjligen skickas ut. Forskaren bakom det hela, Jason Budinoff, håller inte heller endast på med detta projekt utan han håller även på att försöka ta fram en teknik för att skriva ut metallspeglar så att han kan 3D-printa ett teleskop. Tumnagel
43.7°
0
54.5° 0 Fenjima Manrique Fenjima Manrique
lör. 20 sep 2014, 15:00
NASA skickar en 3D-skrivare ut i rymden Up up and away
54.5°
0