4 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Förvaltningsrätten stoppar Bahnhofs vite
Internetoperatören kommer att fortsätta skicka ut sin blankett

Förvaltningsrätten stoppar Bahnhofs vite

I slutet av förra månaden krävde Post- och Telestyrelsen PTS att internetoperatören Bahnhof skulle förse polisen med de uppgifter de krävde om Bahnhofs kunder oavsett vilken typ av brott polisen utredde. Detta är något Bahnhof har vägrat då man anser att kunduppgifter enbart ska lämnas ut när det handlar om allvarligare brott som till exempel terrorbrott, barnpornografibrott, mordbrand och spioneri.

PTS beslutade om att Bahnhof skulle betala vite på fem miljoner kronor om man inte lämnade ut de uppgifterna polisen begärde men detta har nu Bahnhof överklagat till förvaltningsrätten som nu har stoppat PTS krav på vite temporärt. Detta betyder inte att frågan är avgjord men förvaltningsrätten vill ge de båda parterna mer tid att föra fram sin talan.

Bahnhof skriver i ett pressmeddelande att man kommer att fortsätta skicka ut sin blankett som skiljer mellan allvarliga och mindre allvarliga brott om polisen kommer att begära in uppgifter om deras kunder. Jon Karlung, vd, Bahnhof, kommenterar Förvaltningsrättens beslut:
"En otroligt viktig delseger. Det märks att domstolen läst och begrundat våra argument. Jag tror att vi i slutändan kommer att vinna det här. Datalagring av integritetskänsliga uppgifter ska enbart tillämpas på allvarlig brottslighet."

Webb, Övrigt, bahnhof, internetleverantör, isp, datalagringsdirektivet, övervakning, integritet, sekretess Tack till Peter L
135.7° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
fre. 8 apr 2016, 08:15
135.7°
0

Förvaltningsrätten stoppar Bahnhofs vite

Internetoperatören kommer att fortsätta skicka ut sin blankett