23 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Microsoft jämför IE8 med gamla konkurrenter Jämför sig med Firefox 3 och Chrome 2 i reklamkampanj
Microsoft jämför IE8 med gamla konkurrenter

Microsoft kör just nu en kampanj för sin webbläsare Internet Explorer 8 med budskapet "Säkerhet är ingen lek". Kampanjen rullar bland annat på Youtube. Bannern leder till en webbsida där Microsoft förklarar att IE8 är bättre, enklare och säkrare än Firefox och Chrome.
www.microsoft.com

Förutom att mycket av "faktan" på sidan är subjektiv, som resultatet i "Enkel användning", så jämför sig Microsoft inte med de senaste versionerna av varken Firefox eller Chrome i jämförelsen. I stället för Firefox 3.6 och Chrome 4.0 jämför man sig med Firefox 3.0 och Chrome 2.0.

Anledningen till detta är att sidan inte har hunnit uppdaterats enligt Stephanie Smitt Lindberg på svenska Microsoft.
"Tyvärr är våra produktteam på Corp inte så snabba med att uppdatera våra webbar." ... "Men jag hoppas vi omgående kan få en uppdatering. Windowswebben har över 3000 sidor med IE inkluderat vilket gör att det är ett stort jobb att uppdatera dem."
"Viss information, som t ex säkerhet, kräver 3:e parts tester för att vara objektiva. Vi uppdaterar så fort vi får information från t ex NSS Labs. Nästa rapport från dem kommer i början av mars och vi kommer lägga upp information när den blir tillgänglig. Enligt den rapport som kom från dem under sommaren 2009 stoppar IE8 fler angrepp än andra browsers."
Frågan är varför Microsoft då kör en reklamkampanj med information som är inaktuell. Just nu far man ju med osanning eftersom resultatet i tabellerna skulle blivit annorlunda med aktuell information - Firefox 3.0 och Chrome 2.0 går ju inte ens att få tag på i dag.

Eller är det helt enkelt så att Microsoft inte vågar jämföra IE8 med senaste versionerna av konkurrenterna?

Webb, Övrigt, internet explorer, firefox, chrome
34.7° 0 Roger Åberg Roger Åberg
mån. 8 feb 2010, 14:26
Microsoft jämför IE8 med gamla konkurrenter Jämför sig med Firefox 3 och Chrome 2 i reklamkampanj
34.7°
0